Πορτογαλία

«Αετός» ο Καραγκούνης

Παίκτης της Μπενφίκα θα είναι για τα επόμενα τρία χρόνια ο Γιώργος Καραγκούνης. Ο 28χρονος μέσος έμεινε ελεύθερος από την Ίντερ μετέβη στη Λισσαβόνα για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο και παρουσιάστηκε επίσημα από τους «αετούς» παραλαμβάνοντας τη φανέλα με το νούμερο 10. «Είμαι έτοιμος να παίξω, εφόσον ο προπονητής μου το θελήσει», τόνισε ο διεθνής μέσος που θα γίνει ο τρίτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που θα φορέσει τη φανέλα του ιστορικού συλλόγου μετά τον Τάκη Φύσσα και τον Τριαντάφυλλο Μαχαιρίδη. Παράλληλα ο Καραγκούνης θα έχει πλέον ως σπίτι του το "Ντα Λουζ", εκεί όπου έγραψε μαζί με τους συμπαίκτες του στην εθνική ομάδα τη λαμπρότερη σελίδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου

Παίκτης της Μπενφίκα θα είναι για τα επόμενα τρία χρόνια ο Γιώργος Καραγκούνης. Ο 28χρονος μέσος έμεινε ελεύθερος από την Ίντερ μετέβη στη Λισσαβόνα για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο και παρουσιάστηκε επίσημα από τους «αετούς» παραλαμβάνοντας τη φανέλα με το νούμερο 10. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες οι ετήσεις απολαβές του θα ανέρχονται στις 800.000 ευρώ, ποσό αρκετά μικρότερο από αυτό που εισέπραττε στην Ίντερ. «Είμαι έτοιμος να παίξω, εφόσον ο προπονητής μου το θελήσει», τόνισε ο διεθνής μέσος που θα γίνει ο τρίτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που θα φορέσει τη φανέλα του ιστορικού συλλόγου μετά τον Τάκη Φύσσα και τον Τριαντάφυλλο Μαχαιρίδη. Παράλληλα ο Καραγκούνης θα έχει πλέον ως σπίτι του το "Ντα Λουζ", εκεί όπου έγραψε μαζί με τους συμπαίκτες του στην εθνική ομάδα τη λαμπρότερη σελίδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο 28χρονος διεθνής μέσος βρισκόταν εκτός πλάνων του Ρομπέρτο Μαντσίνι στην Ίντερ και προκειμένου να γυαλίζει τις… εξέδρες του «Μεάτσα» προτίμησε να μετακομίσει σε μια ομάδα στην οποία θα έχει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Αυτή η εξέλιξη προφανώς ικανοποιεί και τον Ότο Ρεχάγκελ που θα έχει στη διάθεσή του έναν παίκτη με πολλά παιχνίδια στα πόδια του. Παράλληλα ο Καραγκούνης θα έχει πλέον ως σπίτι του το "Ντα Λουζ", εκεί όπου έγραψε μαζί με τους συμπαίκτες του στην εθνική ομάδα τη λαμπρότερη σελίδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αξίζει να σημειωθεί πως την Τρίτη ολοκληρώθηκε εκτός από τη μετακίνηση του Γιώργου Καραγκούνη στη Μπενφίκα και η παραχώρηση του Λάμπρου Χούτου ως δανεικού στη Μαγιόρκα. Έτσι οι δύο «κολλητοί» από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού που ξαναέσμιξαν στους «νερατζούρι» βλέπουν τους δρόμους τους και πάλι να χωρίζουν, κάτι που όμως γίνεται προς όφελος της καριέρας τους.

Το φλερτ του Καραγκούνη με τους πρωταθλητές Πορτογαλίας διαρκούσε εδώ και αρκετούς μήνες, καθώς ο διεθνής μέσος φαίνεται πως αποτελούσε τον διακαή πόθο του Ρόναλντ Κούμαν. Η ανάγκη για ενίσχυση των «αετών» της Λισαβόνας έγινε πιο έντονη μετά το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, όπου η Μπενφίκα γνώρισε εντός έδρας ήττα-σοκ από τη Ζιλ Βιθέντε με 2-0. Υπενθυμίζεται πως η Μπενφίκα συμμετέχει στον τέταρτο όμιλο του Champions League μαζί με τις Βιγιαρεάλ, Λιλ και Μαν.Γιουνάιτεντ. Ο Καραγκούνης έχει δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση, αφού δεν αγωνίστηκε σε κανέναν από τους δύο αγώνες της Ίντερ για τα προκριματικά απέναντι στη Σαχτάρ Ντόνετσκ. Έτσι ο «Κάρα» θα επιστρέψει στο «Ολντ Τραφορντ», όπου και είχε σκοράρει με τον Παναθηναϊκό στην ήττα των «πρασίνων» με 3-1 για την ίδια διοργάνωση.

Η καριέρα του Καραγκούνη με αριθμούς

1995/96 Παναθηναϊκός 0 συμμετοχές, 0 γκολ
1996/97 Απόλλων Αθηνών 31, 2
1997/98 Απόλλων Αθηνών 24, 7
1998/99 Παναθηναϊκός 24, 6
1999/00 Παναθηναϊκός 27, 9
2000/01 Παναθηναϊκός 23, 4
2001/02 Παναθηναϊκός 3, 3
2002/03 Παναθηναϊκός 23, 3
2003/04 Ίντερ 9, 0
2004/05 Ίντερ 12, 0

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x