Πορτογαλία

Superliga: Άφησαν τη φωτιά για το τέλος οι «δράκοι»

Έστω και στο τελευταίο πεντάλεπτο, η Πόρτο κράτησε «ζωντανά» τα όνειρά της για την κατάκτηση και του φετινού πορτογαλικού πρωταθλήματος. Οι «δράκοι» νίκησαν με 2-1 στην έδρα της Ακαντέμικα, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής και βρέθηκαν οκτώ βαθμούς πίσω από τις δυο πρωτοπόρους, Μπενφίκα και Μπράγκα, με τους «αετούς» να έχουν ένα αγώνα λιγότερο και τους παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα να ελπίζουν σε «στραβοπάτημα» των Λουζιτανών την Κυριακή στην έδρα της Νασιονάλ.

Έστω και στο τελευταίο πεντάλεπτο, η Πόρτο κράτησε «ζωντανά» τα όνειρά της για την κατάκτηση και του φετινού πορτογαλικού πρωταθλήματος. Οι «δράκοι» νίκησαν με 2-1 στην έδρα της Ακαντέμικα, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής και βρέθηκαν οκτώ βαθμούς πίσω από τις δυο πρωτοπόρους, Μπενφίκα και Μπράγκα, με τους «αετούς» να έχουν ένα αγώνα λιγότερο και τους παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα να ελπίζουν σε «στραβοπάτημα» των Λουζιτανών την Κυριακή στην έδρα της Νασιονάλ, ώστε να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τις ελπίδες τους. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι παρέμειναν κάτω από τις μεσαίες θέσεις.

Η Ακαντέμικα κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ, χάρη στο γκολ του Σούγκου στο 33’ με πέναλτι. Οι δυο φορές πρωταθλητές Ευρώπης ισοφάρισαν με τον Μπρούνο Αλβες στο 36’, για να χαρίσει τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του ο Ροντρίγκεζ στο 87’.




Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής:


Παρασκευή 12/03/10

Ναβάλ-Λεϊρία 1-0

Σάββατο 13/03/10

Μπράγκα-Ρίο Άβε 1-0

Ακαντέμικα-Πόρτο 1-2

Κυριακή 14/03/10

Ολανένσε-Μπελενένσες (17:00)

Λεϊσόες-Σετούμπαλ (18:00)

Νασιονάλ-Μπενφίκα (20:00)

Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Γκιμαράες (22:15)

Δευτέρα 15/03/10

Πάκος Φερέιρα-Μαρίτιμο (22:15)


Η επόμενη (24η) αγωνιστική:

Μπελενένσες-Πόρτο
Μπενφίκα-Μπράγκα
Γκιμαράες-Ακαντέμικα
Λεϊσόες-Ναβάλ
Μαρίτιμο-Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Ρίο Άβε-Ολανένσε
Λεϊρία-Πάκος Φερέιρα
Σετούμπαλ-Νασιονάλ


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x