Πορτογαλία

Ράμφισαν τα «λιοντάρια»...

Η διαφορά κλάσης ανάμεσα σε Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Μπενφίκα τη φετινή περίοδο είναι εμφανής στο πορτογαλικό πρωτάθλημα. Την Τρίτη, έφτασε η ώρα να φανεί και στις άλλες διοργανώσεις που μπορούν να βρεθούν αντιμέτωπες οι δυο «αιώνιες» της πορτογαλικής πρωτεύουσας… Οι «αετοί» σάρωσαν με 4-1 τα «λιοντάρια» στο «Ζοσέ Αλβαλάδε», στο πλαίσιο των ημιτελικών του Λιγκ Καπ της χώρας και πήραν πανηγυρική πρόκριση για τον τελικό της διοργάνωσης.

Η διαφορά κλάσης ανάμεσα σε Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Μπενφίκα τη φετινή περίοδο είναι εμφανής στο πορτογαλικό πρωτάθλημα. Την Τρίτη, έφτασε η ώρα να φανεί και στις άλλες διοργανώσεις που μπορούν να βρεθούν αντιμέτωπες οι δυο «αιώνιες» της πορτογαλικής πρωτεύουσας… Οι «αετοί» σάρωσαν με 4-1 τα «λιοντάρια» στο «Ζοσέ Αλβαλάδε», στο πλαίσιο των ημιτελικών του Λιγκ Καπ της χώρας και πήραν πανηγυρική πρόκριση για τον τελικό της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του αγώνα Πόρτο-Ακαντέμικα, που θα γίνει την Τετάρτη, δείχνοντας την κυριαρχία τους έναντι όλων των μεγάλων αντιπάλων τους.

Οι παίκτες του Ζόρζε Ζέσους δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους κυπελλούχους Ευρώπης του 1965 και σημείωσαν από δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο. Στο πρώτο, προηγήθηκαν με 2-1, χάρη στα τέρματα των Λουίς στο 8’ και Ραμίρες στο 29’, για να μειώσει ο Λίεντσον στο 37’. Η κυριαρχία των δυο φορές πρωταθλητών Ευρώπης συνεχίστηκε στην επανάληψη, όπου τα δυο τέρματα των Λουϊζάο στο 68’ και Καρντόζο στο 90’ διαμόρφωσαν τον τελικό θρίαμβο της Μπενφίκα. Οι νικητές βοηθήθηκαν και από το γεγονός πως οι γηπεδούχοι αγωνίζονταν με δέκα παίκτες από το 7’, λόγω της αποβολής του Φερέιρα.


ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Ρουί Πατρίσιο, Ζοάο Περέιρα, Ντάνιελ Καρίσο, Πόλγκα, Γκρίμι, Αντριέν (25' Πέδρο Σίλβα), Πέδρο Μέντες, Ζοάο Μουτίνιο, Ισμαΐλοφ, Σιναμά Πονγκόλ (62' Γιανίκ Ντιαλό), Λίεντσον

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Ρούμπεν Αμορίμ, Λουϊζάο, Νταβίντ Λουίζ, Σέζαρ Πεϊσότο, Χάβι Γκαρθία, Ραμίρες, Κάρλος Μάρτινς (72' Αϊμάρ), Ντι Μαρία, Έντερ Λουίς (70' Σαβιόλα), Άλαν Κάντλετς (69' Όσκαρ Καρντόσο)


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x