Πορτογαλία

Superliga: Πέταξαν φωτιές στο τέλος

Στο τελευταίο τέταρτο έπαιξε όπως έπρεπε η Πόρτο και «καθάρισε» τη Ναβάλ. Οι «δράκοι» επικράτησαν με 3-0 της αντιπάλου τους, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του πορτογαλικού πρωταθλήματος και μείωσαν στους τρεις τη διαφορά από τη δεύτερη Μπράγκα, που έχει έναν αγώνα λιγότερο και εφτά από την πρωτοπόρο Μπενφίκα, που έχει έναν αγώνα περισσότερο. Αντίθετα, οι ηττημένοι παρέμειναν τέσσερις βαθμούς πάνω από τις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό.

Στο τελευταίο τέταρτο έπαιξε όπως έπρεπε η Πόρτο και «καθάρισε» τη Ναβάλ. Οι «δράκοι» επικράτησαν με 3-0 της αντιπάλου τους, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του πορτογαλικού πρωταθλήματος και μείωσαν στους τρεις τη διαφορά από τη δεύτερη Μπράγκα, που έχει έναν αγώνα λιγότερο και εφτά από την πρωτοπόρο Μπενφίκα, που έχει έναν αγώνα περισσότερο. Αντίθετα, οι ηττημένοι παρέμειναν τέσσερις βαθμούς πάνω από τις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό. Οι παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα σημείωσαν τα δύο από τα τρία τους τέρματα στο τελευταίο τέταρτο, με τους Φαλκάο στο 79’ και Βαρέλα στο 88’, ενώ είχαν ανοίξει το σκορ με τον Κόστα στο 38’.

Μεγάλη νίκη για τη Μαρίτιμο στην έδρα της επί της Λεϊρία με 1-0, της έδωσε ελπίδες για την Ευρώπη και «έκοψε» τη φόρα των ηττημένων. Νίκη παραμονής για την Ολανένσε επί της Νασιονάλ Μαδέιρα με 1-0 στην έδρα της, αποτέλεσμα που άφησε δυο βαθμούς πίσω από τις προνομιούχες θέσεις τους φιλοξενούμενους. Πλησίασε ξανά τις πρώτες θέσεις η Ρίο Αβε, με τη νίκη της 2-0 εντός έδρας επί της Λεϊσόες, που παρέμεινε στην προτελευταία θέση. Μπήκε για τα καλά στο «κόλπο» της Ευρώπης η Πάκος Φερέιρα, που νίκησε 2-1 στην έδρα της Γκιμαράες, που «χάνει έδαφος» για το Europa League.



Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής:


Σάββατο, 6/2

Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Ακαντέμικα 1-2

Σετούμπαλ-Μπενφίκα 1-1

Κυριακή, 7/2

Ολανένσε-Νασιονάλ Μαδέιρα 1-0

Μαρίτιμο-Λεϊρία 1-0

Ρίο Άβε- Λεϊσόες 2-0

Γκιμαράες-Πάκος Φερέιρα 1-2

Πόρτο-Ναβάλ 3-0

Δευτέρα, 8/2

Μπελενένσες-Μπράγκα 22.15


Η βαθμολογία της Superliga.


Η επόμενη αγωνιστική (19η):

Πάκος Φερέιρα- Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Μπενφίκα-Μπελενένσες

Λεϊσόες-Πόρτο

Λεϊρία-Σετούμπαλ

Ακαντέμικα-Ολανένσε

Νασιονάλ Μαδέιρα-Ρίο Άβε

Μπράγκα-Μαρίτιμο

Ναβάλ-Γκιμαράες



Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x