Πορτογαλία

Superliga: Πέταξαν στην κορυφή οι «αετοί»

Μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας του πορτογαλικού πρωταθλήματος βρίσκεται ξανά από την Τετάρτη η Μπενφίκα. Οι «αετοί» της Λισαβόνας σάρωσαν με 3-0 τη Λεϊρία στο «Ντα Λουζ», στον αγώνα που «άνοιξε» την αυλαία της 20ης αγωνιστικής και διεξήχθη νωρίτερα για να εξυπηρετηθούν οι δυο φορές πρωταθλητές Ευρώπης στις υποχρεώσεις τους στο Europa league.

Μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας του πορτογαλικού πρωταθλήματος βρίσκεται ξανά από την Τετάρτη η Μπενφίκα. Οι «αετοί» της Λισαβόνας σάρωσαν με 3-0 τη Λεϊρία στο «Ντα Λουζ», στον αγώνα που «άνοιξε» την αυλαία της 20ης αγωνιστικής και διεξήχθη νωρίτερα για να εξυπηρετηθούν οι δυο φορές πρωταθλητές Ευρώπης στις υποχρεώσεις τους στο Europa league. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν στην πέμπτη θέση, που είναι η τελευταία προνομιούχος, όσον αφορά την έξοδο στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Οι παίκτες του Ζόρζε Ζέσους δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους τους και, όντες ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, πήραν εύκολα τους τρεις βαθμούς, χάρη στα τέρματα των Καρντόζο στο 10’, Σαβιόλα στο 60’ και Αμορίμ στο 89’. Οι νικητές διευκολύνθηκαν και από το γεγονός πως η Λεϊρία αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 75’, λόγω της αποβολής του Ελίας.

Όμως, είχαμε και αγώνες για τα προημιτελικά του Κυπέλλου την Τετάρτη. Η Ρίο Αβε κατάφερε να επικρατήσει με 6-5 στα πέναλτι της Μπράγκα (κ.α., παρ. 0-0) στο «Ονο» και να πάρει μια σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Εκεί, θα βρίσκεται και η Ναβάλ, που «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες την Πιναλνοβένσε της δεύτερης κατηγορίας με 3-1 εκτός έδρας.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x