Πορτογαλία

Στη «ρώσικη ρουλέτα» η Πόρτο, πήγε να πάθει πλάκα η Σπόρτινγκ

Μέχρι το πρωί ίσως να χρειαζόταν να παίζει η Πόρτο, ώστε να καταφέρει να πάρει την πρόκριση για τον έκτο γύρο του πορτογαλικού Κυπέλλου... Οι «δράκοι» του Οπόρτο κατάφεραν να επικρατήσουν με 10-9 στα πέναλτι της Μπελενένσες στην έδρα της (κ.α. και παρ. 2-2), στο πλαίσιο του πέμπτου γύρου της διοργάνωσης και να πάρουν το «εισιτήριο». Οι φιλοξενούμενοι, αν και βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας της Superliga, αποδείχτηκαν «σκληρό καρύδι» για τους δυο φορές πρωταθλητές Ευρώπης.

Μέχρι το πρωί ίσως να χρειαζόταν να παίζει η Πόρτο, ώστε να καταφέρει να πάρει την πρόκριση για τον έκτο γύρο του πορτογαλικού Κυπέλλου... Οι «δράκοι» του Οπόρτο κατάφεραν να επικρατήσουν με 10-9 στα πέναλτι της Μπελενένσες στην έδρα της (κ.α. και παρ. 2-2), στο πλαίσιο του πέμπτου γύρου της διοργάνωσης και να πάρουν το «εισιτήριο». Οι φιλοξενούμενοι, αν και βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας της Superliga, αποδείχτηκαν «σκληρό καρύδι» για τους δυο φορές πρωταθλητές Ευρώπης, οι οποίοι βρέθηκαν δυο φορές πίσω στο σκορ, όμως κατάφεραν να ισοφαρίσουν ισάριθμες, με τον Φαλκάο στο 13’ και τον Ροντρίγκεζ στο 85’ τα γκολ του Λίμα στο 11΄και στο 81’. Μάλιστα, ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος των φιλοξενούμενων αποβλήθηκε στο 99’ με κόκκινη κάρτα.

Πήγε να «αυτοκτονήσει» η Σπόρτινγκ Λισαβόνας κόντρα στη Μάρφα της τρίτης κατηγορίας στο «Ζοσέ» Αλβαλάδε». Τα «λιοντάρια» προηγήθηκαν με 4-1 των αντιπάλων τους, όμως έφτασαν στο σημείο να νικήσουν μόνο με 4-3, αφού δέχτηκαν δύο γκολ στο 83’ και στις καθυστερήσεις και χάλασαν το «πάρτι» που είχαν στήσει. Σκόρερ των κυπελλούχων Ευρώπης του 1965 οι Φερνάντεζ με πέναλτι, Καρίκο, Σαλέιρο και Γιάννικ.

Άνετη πρόκριση της Μπράγκα με 3-1 στην έδρα της Φρεαμούντε της δεύτερης κατηγορίας. Πρόκριση με 4-2 στα πέναλτι για τη Ρίο Αβε στην έδρα της επί της Γκιμαράες (κ.α., παρ. 2-2). «Άλωσε» την έδρα της Νασιονάλ η Πάκος Φερέιρα με 2-1. Δύσκολη πρόκριση για τη Ναβάλ στην έδρα της Αλιάδος Λορντέλο της τρίτης κατηγορίας με 1-0.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x