Πορτογαλία

Superliga: Απτόητη και ατάραχη…

Όσο και αν κερδίζει η Μπράγκα και βρίσκεται στην πρώτη θέση, τόσο η Μπενφίκα θα της είναι «κολλιτσίδα» από πίσω της. Οι «αετοί» της Λισαβόνας επικράτησαν με 3-1 εκτός έδρας της Πάκος Φερέιρα, στον αγώνα που ολοκλήρωσε την έβδομη αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος και παρέμειναν στη δεύτερη θέση, δυο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο.

Όσο και αν κερδίζει η Μπράγκα και βρίσκεται στην πρώτη θέση, τόσο η Μπενφίκα θα της είναι «κολλιτσίδα» από πίσω της. Οι «αετοί» της Λισαβόνας επικράτησαν με 3-1 εκτός έδρας της Πάκος Φερέιρα, στον αγώνα που ολοκλήρωσε την έβδομη αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος και παρέμειναν στη δεύτερη θέση, δυο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο. Οι αντίπαλοι της ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League ήταν ανώτεροι και δε δυσκολεύτηκαν να επικρατήσουν των αντιπάλων τους, που παρέμειναν στη μέση του βαθμολογικού πίνακα. Σκόρερ των παικτών του Ζέσους ήταν οι Λουίς στο 4’, Μάρτινς στο 22’ και Καρντόζο στο 41’. Για την Πάκος μείωσε ο Μαϊκόν στο 68’.


Η σύνθεση της Μπενφίκα: Κιμ, Ρούμπεν Αμορίμ (68' Πεϊσότο), Λουϊζάο, Λουίς, Σάφερ, Χάβι Γκαρθία, Ραμίρες, Φάμπιο Κοεντράο, Μάρτινς (46' Μενέζες), Σαβιόλα (77' Ουέλντον), Καρντόζο


Στο ματς που προηγήθηκε του αγώνα των δυο φορές πρωταθλητών Ευρώπης, η Νασιονάλ επικράτησε με 2-0 της Γκιμαράες στη Μαδέιρα και πήρε βαθμολογική «ανάσα», έχοντας και έναν αγώνα λιγότερο και, βάζοντας τους ηττημένους σε «περιπέτειες». Τα γκολ των νικητών σημείωσε ο Εντγκαρ στο 9’ και στο 25’ με πέναλτι.



Το πρόγραμμα της έβδομης αγωνιστικής:

Παρασκευή 02/10/09

Ακαντέμικα-Μαρίτιμο 2-4

Σάββατο 03/10/09

Ναβάλ-Ρίο Άβε 3-2

Μπράγκα-Σετούμπαλ 2-0

Κυριακή 04/10/09

Λεϊσόες-Λεϊρία 3-2

Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Μπελενένσες 0-0

Ολανένσε-Πόρτο 0-3

Δευτέρα 05/10/09

Νασιονάλ-Γκιμαράες 2-0

Πάκος Φερέιρα-Μπενφίκα 1-3


Δείτε τη βαθμολογία του πορτογαλικού πρωταθλήματος.


Η επόμενη αγωνιστική:

Κυριακή 25/10/09

Μπελενένσες-Ολανένσε
Μπενφίκα-Νασιονάλ
Πόρτο-Ακαντέμικα
Γκιμαράες-Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Μαρίτιμο-Πάκος Φερέιρα
Ρίο Άβε-Μπράγκα
Λεϊρία-Ναβάλ
Σετούμπαλ-Λεϊσόες


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x