Γενικά

5ος όμιλος

Βραζιλία, Κόστα Ρίκα, Τσεχία και Αυστραλία συνθέτουν τον πέμπτο όμιλο.

Βραζιλία, Κόστα Ρίκα, Τσεχία και Αυστραλία συνθέτουν τον πέμπτο όμιλο.

Βραζιλία (Ροζέριο Λουρένσο): Μόνο απαρατήρητη δεν μπορεί να περάσει η παρουσία της Βραζιλίας, λόγω του ονόματος και της ιστορίας που την συνοδεύει. Την τροπαιοθήκη της κοσμούν τέσσερα τρόπαια και υπό το βλέμμα των αρχαίων Αιγυπτίων θεών θέλει να τα κάνει πέντε. Ο σκόπελος των προκριματικών ξεπεράστηκε με χαρακτηριστική ευκολία. Η πρώτη θέση στην ζώνη της Νοτίου Αμερικής αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Επίσης, όσο και αν ακουστεί αυτό παράξενο, μάζεψε μόλις εννέα φορές τη μπάλα από τα δίχτυα της.

Και αυτό είναι το σημείο-κλειδί. Αν έχει τόσο σφιχτή άμυνα, δεδομένου ότι η επίθεση βγάζει φωτιές, γεννάται το εξής ερώτημα: Ποιος θα νικήσει αυτή την ομάδα…; Τα μπλοκάκια και εσχάτως τα λαπ-τοπ των σκάουτερ θα γεμίσουν σημειώσεις κυρίως αναφορικά με τον Τσίρο, της Σπορτ Ρεσίφε. Παίκτης με αυθεντικά βραζιλιάνικα χαρακτηριστικά: Ταχύτητα, σπιρτάδα και υψηλή τεχνική. Τον περασμένο χειμώνα για τον Τσίρο ενδιαφέρθηκαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Τότε απαιτούνταν περίπου τέσσερα εκατ. ευρώ από πλευράς «αιωνίων» για την απόκτησή του. Πόσο θα κοστίζει μετά το τουρνουά; Αφήστε το καλύτερα….

Κόστα Ρίκα (Ρόναλντ Γκονζάλες): Την ομάδα των ΗΠΑ κέρδισε στον τελικό της ζώνης της Κεντρικής Αμερικής η Κόστα Ρίκα, με το φτωχό, πλην αποτελεσματικό 1-0. Η πρωταθλήτρια της χώρας, Ντεπορτίβο Σαπρίσα αποτελεί τον κύριο τροφοδότη της Εθνικής, με εννέα ποδοσφαιριστές. Σε αυτό τον παράγοντα οφείλεται και η χημεία της ομάδας. Στο όνομα Τζόσουε Μαρτίνες ακούει το βασικό «όπλο» της Κόστα Ρίκα στην επίθεση και πιθανότατα η πολυτιμότερη μονάδα της.

Τσεχία (Γιάκουμπ Ντόβαλιλ): Την επιτυχία του 2007 θέλει να επαναλάβουν οι Τσέχοι. Όταν επί καναδικού εδάφους τερμάτισαν δεύτεροι, πίσω μόνο από την Αργεντινή. Σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση τα πράγματα είναι σαφώς πιο δύσκολα. Στην πορεία τους στα προκριματικά έπαιξαν μεταξύ άλλων με την Ελλάδα, σε ένα ματς που έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα. Από την ομάδα του 2007 παραμένουν δύο δυνατά «χαρτιά». Ο λόγος για τους Τόμας Πέκχαρντ (επιθετικός, Σλάβια Πράγας) και Αντρέι Μάζουτς (Άντερλεχτ).

Αυστραλία (Γιαν Βερσλέιγεν): Από «χίλια κύματα» πέρασε η υπόθεση-πρόκριση της Αυστραλίας στο Μουντιάλ Νέων. Τα «καγκουρό» τα βρήκαν σκούρα στην ασιατική ζώνη, παίρνοντας μια δραματική νίκη στον αγώνα με αντίπαλο την Βόρειο Κορέα κερδίζοντάς την με 2-1. Από το ρόστερ της ξεχωρίζει ο Ελληνοαυστραλός τερματοφύλακας της Λίβερπουλ Ντιν Μπουζάνης, ο Μπέντζαμιν Κανταρόφσκι (μέσος, Νιούκαστλ Τζετς) και ο Κόφι Ντάνινγκ (Σίδνεϊ).

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του ομίλου:

27/9 Βραζιλία-Κόστα Ρίκα (16:00)
27/9 Τσεχία-Αυστραλία (18:45)

30/9 Αυστραλία-Κόστα Ρίκα (16:00)
30/9 Βραζιλία-Τσεχία (18:45)

3/10 Κόστα Ρίκα-Τσεχία (21:30)
3/10 Αυστραλία-Βραζιλία (21:30)

Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x