Γενικά

Campionato

Η Ίντερ, η οποία στην 25ετία 1980-2005 κατέκτησε μόλις ένα πρωτάθλημα Ιταλίας, οδεύει τώρα στο τέταρτο συνεχόμενο «σκουντέτο» (το 2005-2006 το πήρε στα «χαρτιά» λόγω του σκανδάλου «calciopoli»). Εννέα αγωνιστικές απομένουν για να «πέσει η αυλαία» στο Campionato και οι «νερατζούρι» βρίσκονται επτά βαθμούς μπροστά από την Γιουβέντους, η οποία είναι η μόνη ομάδα που, ουσιαστικά, τους καταδιώκει. Οι «μπιανκονέρι» υποδέχονται τους Μιλανέζους την 32η αγωνιστική κι αν οι τελευταίοι «περάσουν» από το Μιλάνο τότε πολύ δύσκολα δεν θα αναδειχτούν πρωταθλητές στο φινάλε. Στο παιχνίδι των δυο ομάδων στον πρώτο γύρο η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο είχε επικρατήσει με 1-0.

Η Ίντερ, η οποία στην 25ετία 1980-2005 κατέκτησε μόλις ένα πρωτάθλημα Ιταλίας, οδεύει τώρα στο τέταρτο συνεχόμενο «σκουντέτο» (το 2005-2006 το πήρε στα «χαρτιά» λόγω του σκανδάλου «calciopoli»). Εννέα αγωνιστικές απομένουν για να πέσει η αυλαία στο Campionato και οι «νερατζούρι» βρίσκονται επτά βαθμούς μπροστά από την Γιουβέντους, η οποία είναι η μόνη ομάδα που, ουσιαστικά, τους καταδιώκει. Οι «μπιανκονέρι» υποδέχονται τους Μιλανέζους την 32η αγωνιστική κι αν οι τελευταίοι «περάσουν» από το Μιλάνο τότε πολύ δύσκολα δεν θα αναδειχτούν πρωταθλητές στο φινάλε. Στο παιχνίδι των δυο ομάδων στον πρώτο γύρο η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο είχε επικρατήσει με 1-0.

Το πρόγραμμα, πάντως, της «μεγάλης κυρίας» του ιταλικού ποδοσφαίρου είναι, σαφέστατα, πιο δύσκολο, καθώς, συν τοις άλλοις, έχει να αντιμετωπίσει εκτός έδρας την τρίτη Μίλαν και την τέταρτη Τζένοα του «δικού» μας Σωκράτη Παπασταθόπουλου.

Ίντερ (1η θέση, 69 βαθμοί):

Ένα ακόμα πρωτάθλημα, σε τρίτη διαφορετική χώρα, ετοιμάζεται να πανηγυρίσει ο Ζοσέ Μουρίνιο. Ο θριαμβευτής του Champions League του 2004 με την Πόρτο «οδηγεί» εκ του ασφαλούς τους «νερατζούρι» στο «σκουντέτο», παρότι το όνειρο της ευρωπαϊκής κούπας χάθηκε, μετά τον αποκλεισμό από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στην Ιταλία, ωστόσο, κανείς δεν δείχνει να μπορεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία των Μιλανέζων, οι οποίοι χωρίς να εντυπωσιάσουν έχουν πάρει κεφάλι από νωρίς στην βαθμολογία κι αν «περάσουν» από το Τορίνο, τότε θα στεφθούν πρωταθλητές.

Δυο μόλις ήττες (μια από την Μίλαν και μια από την Αταλάντα) μετρούν στο φετινό Campionato οι «νερατζούρι». Διαθέτουν την καλύτερη επίθεση (54 γκολ ενεργητικό), αλλά και την καλύτερη άμυνα (21 τέρματα παθητικό) του πρωταθλήματος. Πρώτος σκόρερ της ομάδας στη φετινή Serie A είναι ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς με 19 τέρματα.

Το πρόγραμμα: Ουντινέζε (εκτός), Παλέρμο (εντός), Γιουβέντους (εκτός), Νάπολι (εκτός), Λάτσιο (εντός), Κιέβο (εκτός), Σιένα (εντός), Κάλιαρι (εκτός), Αταλάντα (εντός)

Γιουβέντους (2η θέση, 62 βαθμοί):

Η «μεγάλη κυρία» του ιταλικού ποδοσφαίρου, μετά την «κόλαση» της Serie B, επέστρεψε στα μεγάλα «σαλόνια», συμμετείχε φέτος στο Champions League και διεκδικεί, έστω θεωρητικά, ακόμα το «σκουντέτο». Θεωρητικά είπατε; Όχι αν κερδίσει την Ίντερ μέσα στο Τορίνο, την 32η αγωνιστική, παιχνίδι για το οποίο ζουν κι αναπνέουν οι «μπιανκονέρι». Το έργο της ομάδας του Κλαούντιο Ρανιέρι, πάντως, είναι δύσκολο, καθώς έχει πολύ πιο δύσκολο πρόγραμμα από τους «νερατζούρι».

Ο Ιταλός τεχνικός βασίζεται φέτος στις «παλιοσειρές» (Ντελ Πιέρο, Νέντβεντ, Καμορανέζι, Μπουφόν), ενώ έχει πάρει πολλά από τον Αμάουρι, αλλά κι από πιο νεαρούς παίκτες, όπως τον Μαρκίσιο και τον Τζιοβίνκο. Ο Βραζιλιάνος, πολιτογραφημένος Ιταλός, Αμάουρι είναι κι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στο πρωτάθλημα με 12 γκολ.

Το πρόγραμμα: Κιέβο (εντός), Τζένοα (εκτός), Ίντερ (εντός), Ρετζίνα (εκτός), Λέτσε (εντός), Μίλαν (εκτός), Αταλάντα (εντός), Σιένα (εκτός), Λάτσιο (εντός)

Επιμέλεια: Δημοσθένης Καραγιαννόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x