Πορτογαλία

Superliga: Βατό έργο για τους πρωτοπόρους

Μάχη μέχρι τέλους για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος προμηνύεται στην Πορτογαλία. Έτσι, το παιχνίδι της πρωτοπόρου του βαθμολογικού πίνακα, Πόρτο, στην έδρα της 13ης, Μπελενένσες, ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής της Superliga. Η δεύτερη της βαθμολογίας, Μπενφίκα, υποδέχεται τη 16η, Ρίο Άβε. Τέλος, η τρίτη της κατάταξης, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, αντιμετωπίζει τη 14η, Τροφένσε, στο γήπεδο «Desportivo Trofense».

Μάχη μέχρι τέλους για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος προμηνύεται στην Πορτογαλία. Έτσι, το παιχνίδι της πρωτοπόρου του βαθμολογικού πίνακα, Πόρτο, στην έδρα της 13ης, Μπελενένσες, ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής της Superliga. Οι «δράκοι» επικράτησαν 2-0 στην έδρα της Μπράγκα, ενώ γηπεδούχοι έμειναν στο μηδέν με την Μπενφίκα. Οι δύο ομάδες δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και θα παραχθούν με τις καλύτερες δυνατές ενδεκάδες.

Η δεύτερη της βαθμολογίας, Μπενφίκα, υποδέχεται τη 16η, Ρίο Άβε. Οι φιλοξενούμενοι γνώρισαν την ήττα 2-0 στην έδρα της Αμαδόρα. Οι «αετοί» δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα, ενώ η ομάδα του Κάρλος Μπρίτο θα αγωνιστεί χωρίς τον Μπόας.

Τέλος, η τρίτη της κατάταξης, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, αντιμετωπίζει τη 14η, Τροφένσε, στο γήπεδο «Desportivo Trofense». Τα «λιοντάρια» ήρθαν ισόπαλα (1-1) στην έδρα της Νασιονάλ, ενώ οι γηπεδούχοι ηττήθηκαν (1-3) εντός έδρας από την Πάκος Φερέιρα. Ο Πάουλο Μπέντο (της Σπόρτινγκ) θα παρατάξει χωρίς τον Τσαλό την ομάδα του, ενώ ο Τουλίπα καταστρώνει χωρίς τον τα πλάνα του.

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής

Παρασκευή 30/01/09

Σετούμπαλ-Γκιμαράες 2-4
(11' Mάρκες, 37' Τσάβες-15' Μαρκίνιο, 35', 82', 94 Ασίς)

Σάββατο 31/01/09

Τροφένσε-Σπόρτινγκ Λισαβόνας (20:00)
Μπενφίκα-Ρίο Άβε (21:45)

Σάββατο 01/02/09 (18:00)

Ακαντέμικα-Αμαδόρα
Μαρίτιμο-Ναβάλ
Νασιονάλ-Λεϊσόες
Μπελενένσες -Πόρτο (20:00)
Μπράγκα-Πάκος Φερέιρα (22:00)

Δείτε τη βαθμολογία του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Η επόμενη αγωνιστική:

Κυριακή 08/02/09 (18:00)

Αμαδόρα-Σετούμπαλ
Πόρτο-Μπενφίκα
Γκιμαράες-Μαρίτιμο
Λεϊσόες-Τροφένσε
Ναβάλ-Νασιονάλ
Πάκος Φερέιρα- Μπελενένσες
Ρίο Άβε-Ακαντέμικα
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Μπράγκα

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x