Πορτογαλία

SuperLiga: Μπενφίκα για τίτλο

Στην 30η αγωνιστική της SuperLiga, η Μπενφίκα συνέχισε με νίκη και παρέμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή. Σπόρτινγκ και Μποαβίστα όμως, διέψευσαν τα προγνωστικά και παραχώρησαν οδυνηρές, εντός έδρας, ισοπαλίες σε Ακαδέμικα και Μορεϊρένσε αντίστοιχα.

Στην 30η αγωνιστική της SuperLiga, η Μπενφίκα συνέχισε με νίκη και παρέμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή. Σπόρτινγκ και Μποαβίστα όμως, διέψευσαν τα προγνωστικά και παραχώρησαν οδυνηρές, εντός έδρας, ισοπαλίες σε Ακαδέμικα και Μορεϊρένσε αντίστοιχα.


Το ματς της αγωνιστικής

Πεναφιέλ-Μπράγκα

Σπουδαίο παιχνίδι, με την φιλοξενούμενη Μπράγκα να είναι το φαβορί της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι θα ψάξουν όμως βαθμολογικό κέρδος, αφού ενδεχόμενη επιτυχία θα τους εξασφαλίσει και τυπικά τη σωτήρια. Πάντως οι φιλοξενούμενοι θέλουν μόνο τη νίκη, για να παραμείνουν σε τροχιά τίτλου.

Οι υπόλοιπες αναμετρήσεις

Η βαθμολογικά αδιάφορη Μπελενένσες, πέτυχε σπουδαία νίκη επί της Γκιμαράες. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν πλέον αρκετά πίσω στην υπόθεση της ευρωπαϊκής εξόδου.

Η Μποαβίστα παραχώρησε οδυνηρή ισοπαλία στην αδύναμη, πλην επικίνδυνη όμως, Μορεϊρένσε στο "Ντο Μπέσα" και ο κατήφορος δεν έχει σταματημό. Οι γηπεδούχοι, αν και προηγήθηκαν στο σκορ, δέχτηκαν την ισοφάριση και έχασαν δύο υπερπολύτιμους βαθμούς, στην προσπάθεια που κάνουν για ευρωπαϊκή έξοδο.

Η φορμαρισμένη Σπόρτινγκ, αντί για υγιεινό περίπατο, έμεινε στην "λευκή" ισοπαλία με αντίπαλο την Ακαδέμικα, η οποία και ουσιαστικά εξασφάλισε τη σωτηρία της. Οι γηπεδούχοι, κυριολεκτικά αυτοκτόνησαν, αφού πλέον έχασαν πολύτιμο έδαφος στη διεκδίκηση του τίτλου.

Μαρίτιμο εναντίον Σετούμπαλ, στα νησιά Μαδέιρος, με τους γηπεδούχους να παίρνουν μια εύκολη, όπως αποδείχτηκε νίκη.

Στη Βίλα ντο Κόντε, η φορμαρισμένη Ρίο Άβε ηττήθηκε από την Ζιλ Βιθέντε. Οι φιλοξενούμενοι του Ινάσιο, πήραν μια σπουδαία νίκη και ανέπνευσαν βαθμολογικά.

Σε ένα αδιάφορο παιχνίδι, η Λεϊρία επικράτησε της Νασιονάλ. Οι δύο ομάδες πρόσφεραν όμορφο θέαμα, αφού αγωνίστηκαν χωρίς κανέναν βαθμολογικό άγχος.

Η πρωτοπόρος Μπενφίκα, επικράτησε δύσκολα της Εστορίλ, που προηγήθηκε στο σκορ και η οποία πλέον βρίσκεται ένα βήμα από τον υποβιβασμό. Οι "λουζιτανοί" χρειάστηκαν 83' λεπτά για να πάρουν κεφάλι στο σκορ με τον Μαντόρας, αφού πρώτα οι τυπικά γηπεδούχοι, το παιχνίδι έγινε στο Φάρο, είχαν μείνει με δέκα παίκτες.

Εύκολο αναμένεται το πέρασμα της Πόρτο, από την έδρα της Μπέιρα Μαρ, αφού οι «δράκοι» είναι το απόλυτο φαβορί της αναμέτρησης.


Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 30ης αγωνιστικής


Μπελενένσες-Γκιμαράες 1-0
(Σέρχιο 67')

Μποαβίστα-Μορεϊρένσε 1-1
(13' Ροοζάριο-64' Λίτο)

Σπόρτινγκ-Ακαδέμικα 0-0

24/4 Μαρίτιμο-Σετούμπαλ 3-1
(4' Εουσέμπιο, 29' Μαντούκα, 69' Πένα-85' Ζορζίνιο)

Ρίο Άβε-Ζιλ Βιθέντε 0-1
(41' Καρνέιρο)

Λεϊρία-Νασιονάλ 1-0
(58' Φερέιρα)

Εστορίλ-Μπενφίκα 1-2
(12' Σόουσα - 76' Λουιζάο, 83' Μαντόρας)

24/4 Μπέιρα Μαρ-Πόρτο

25/4 Πεναφιέλ-Μπράγκα


Η βαθμολογία (σε 30 αγώνες)


Μπενφίκα 58

Σπόρτινγκ 55

Μπράγκα 54

Πόρτο 51

Μποαβίστα 49

Γκιμαράες 47

Ρίο Άβε 46

Μπελενένσες 42

Μαρίτιμο 42

Λεϊρία 37

Σετουμπάλ 36

Νασιονάλ 35

Πεναφιέλ 34

Ακαδέμικα 33

Ζιλ Βιθέντε 33

Εστορίλ 26

Μπέιρα Μαρ 26

Μορεϊρένσε 26


Επιμέλεια: Τρύφωνας Μαντάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x