Ελλάδα

Πήγε για… μάχη ο Βασιλακόπουλος

Για το Μπουένος Άιρες, όπως θα δώσει μία πρώτη μάχη για wild card εν όψει Μουντομπάσκετ, αναχώρησε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος. Αναμένεται διαμάχη FIBA με την Ευρωλίγκα.

Το πρώτο βήμα για τη διεκδίκηση μίας wild card, ώστε η Ελλάδα να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, θα επιχειρήσει να κάνει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος στο Μπουένος Άιρες.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ αναχώρησε το πρωί για την πρωτεύουσα της Αργεντινής, όπου θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση της FIBA World. Από αυτή θα προκύψει η τελική λίστα των υποψήφιων χωρών για τις τέσσερις wild card του Μουντομπάσκετ της Ισπανίας. Η Ελλάδα αναμένεται να είναι μέσα σε αυτές, καθώς πληροί όλες τις προϋποθέσεις και μοναδικό ερωτηματικό για την τελική επιλογή που θα γίνει το Φεβρουάριο είναι μήπως η FIBA επιλέξει χώρες που θα κάνουν μεγάλες δωρεές στο ίδρυμά της.

Παράλληλα, στην προσεχή συνεδρίαση θα προχωρήσει η αλλαγή του καταστατικού της παγκόσμιας ομοσπονδίας, ενώ αναμένεται να εκφραστεί η αντίθεση της FIBA στην Ευρωλίγκα που αρνείται κατηγορηματικά την καθιέρωση προκριματικών αγώνων για το Ευρωμπάσκετ και το Μουντομπάσκετ μέσα στη διάρκεια της σεζόν, όπως συμβαίνει στο ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x