sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Πέντε πραγματικά αξέχαστα ντέρμπι ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ! (pics+video)

Είναι πολλά. Και όλα τους ΜΕΓΑΛΑ. Πέντε ντέρμπι, όμως, ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ έχουν μείνει πραγματικά αξέχαστα. Λίγο πριν την πρώτη «μάχη» τους στην Ευρώπη, το sportfm.gr σας τα θυμίζει!

Βρήκαμε… ψύλλο στ’ άχυρα.

Πραγματικά…

Θα μπορούσαμε να σας γράψουμε 50 ή 20 ή 10 ή… όλα!

Γιατί όταν μιλάμε για τη «μάχη» της Αγγλίας ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ΟΛΑ τα μεταξύ τους ματς είναι άξια λόγου.

Φρεσκάροντας, όμως, τη μνήμη μας (και ρωτώντας και κάνα δυο πιο παλιούς…), στο sportfm.gr ξεχωρίσαμε πέντε ντέρμπι που θα μείνουν αξέχαστα, με αφορμή την αποψινή, πρώτη τους ευρωπαϊκή κόντρα!

Με τις υγείες σας.

Του Νίκου Ράλλη

1988, Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-3


Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πηγαίνει στο «Άνφιλντ» τον Απρίλιο του 1988… απεγνωσμένη για «τρίποντο», προκειμένου να μειώσει τη διαφορά της από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ. Προηγείται με τον Μπράιαν Ρόμπσον, για να… θυμώσει ο Κένι Νταλγκλίς, ο οποίος θα πετύχει χατ-τρικ, κάνοντας την απόλυτη ανατροπή για τους «κόκκινους». Οι φιλοξενούμενοι, όμως, παρότι θα μείνουν με δέκα λόγω αποβολής του Κόλιν Γκίμπσον, θα φέρουν στα ίσα το ματς, με το γκολ της ισοφάρισης, μάλιστα, από τον Γκόρντον Στράχαν, να μπαίνει στο τελευταίο λεπτό! Η ισοπαλία, ωστόσο, δεν θα… φτάσει στους «κόκκινους διάβολους», με τη Λίβερπουλ να κατακτά το πρωτάθλημα, τελικά, με εννέα βαθμούς διαφορά.



1994, Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-3


Έξι χρόνια μετά, η Γιουνάιτεντ βρίσκεται στο ξεκίνημα της παντοδυναμίας της στο αγγλικό ποδόσφαιρο, έχοντας κερδίσει την προηγούμενη σεζόν, υπό τις οδηγίες, φυσικά, του σερ Άλεξ Φέργκιουσον, μόλις τον πρώτο, από τους πολλούς στη συνέχεια τίτλους της. Η Λίβερπουλ, στον αντίποδα, βρίσκεται στην 9η θέση, 21 βαθμούς πίσω από τη μισητή αντίπαλό της, που θα προηγηθεί 3-0 μέσα στο «Άνφιλντ» με γκολ των Μπρους, Γκιγκς και Έργουιν! Ωθούμενοι από το… κολαστήριο του «Άνφιλντ», όμως, οι «κόκκινοι» θα κάνουν μία επική ανατροπή και με γκολ των Νάιτζελ Κλάφ (δύο) και Νιλ Ράντοκ θα πάρουν μία μάγκικη ισοπαλία, αλλά θα τερματίσουν στην 8η θέση…



1996, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ 1-0


Ένας τελικός Κυπέλλου που θα μείνει στην ιστορία για δύο λόγους: Πρώτον, για το γεγονός ότι η Γιουνάιτεντ έγινε η πρώτη ομάδα στο Νησί με δύο κατακτήσεις νταμπλ! Και δεύτερον, για τα απαράδεκτα κοστούμια της Λίβερπουλ, με τα οποία βγήκαν οι παίκτες της για την αναγνωριστική βόλτα τους στο παλιό «Γουέμπλεϊ»… Το γκολ που έκρινε την κούπα; Ποιος άλλος; Ο Ερίκ Καντονά, πέντε λεπτά πριν τη λήξη…

inner



2009, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ 1-4


Τουλάχιστον από καταβολής Premier League, το πιο αξέχαστο ντέρμπι ανάμεσα σε… Βορρά και Δύση! Όλα τα φώτα, πριν το ματς, ήταν στραμμένα στην κόντρα Φέργκιουσον-Μπενίτεθ, λόγω των δηλώσεων του Ισπανού τεχνικού. Μετά το ματς, ξεχάστηκαν… Η Γιουνάιτεντ προηγήθηκε με πέναλτι του Ρονάλντο, για να ακολουθήσει μία μεγαλειώδης ανατροπή από τη Λίβερπουλ, που θα φύγει νικήτρια, τελικά, με το απίστευτο 4-1 από το «Ολντ Τράφορντ». Αποτέλεσμα, ωστόσο, που δεν θα σταματήσει τον σερ Άλεξ από το να πανηγυρίσει το 11ο πρωτάθλημά του στο Μάντσεστερ.



2012, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ 2-1


Αυτό το παιχνίδι το συμπεριλάβαμε για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με το ποδόσφαιρο, αλλά, ακόμη και έτσι, έμεινε στην ιστορία εξαιτίας της κόντρας Σουάρες-Εβρά. Το… καλόπαιδο από την Ουρουγουάη είχε τιμωρηθεί την προηγούμενη σεζόν με οκτώ αγωνιστικές λόγω της ρατσιστικής επίθεσης στον Γάλλο αμυντικό. Πριν το ματς, στις καθιερωμένες χειραψίες, ο νυν επιθετικός της Μπαρτσελόνα όχι μόνο το χέρι του δεν έδωσε στον Εβρά, αλλά δεν καταδέχτηκε ούτε να κοιτάξει τον ακραίο οπισθοφύλακα των «κόκκινων διαβόλων», προκαλώντας εκνευρισμό στους συμπαίκτες του, που… αφηνιασμένοι, έφτασαν στη νίκη. Αξέχαστοι οι πανηγυρισμοί του Εβρά προς το μέρος του Σουάρες στο τέλος του αγώνα…

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x