sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Το 7/7 της Μαρσέιγ που θέλει να σπάσει ο Παναθηναϊκός και να γράψει ιστορία!

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για τις μάχες με τη Μαρσέιγ με στόχο το εισιτήριο για τα playoffs και θέλει να γίνει η πρώτη ομάδα που αφήνει εκτός του Μασσαλούς σε καλοκαιρινά προκριματικά.

Η κληρωτίδα της UEFA δεν έκανε τη… χάρη στον Παναθηναϊκό και για το εισιτήριο των playoffs του Champions League θα πρέπει να αφήσει εκτός τη Μαρσέιγ ή καλύτερα το νούμερο 49 στο ranking συλλόγων με χρηματιστηριακή αξία στο transfermarkt τα 308 εκατομμύρια ευρώ.

Οι Μασσαλοί έχουν τρομερή ποιότητα στο ρόστερ τους με παίκτες εγνωσμένης αξίας στο κορυφαίο επίπεδο όπως οι Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, Ματέο Γκεντουζί και Ρούσλαν Μαλινόφσκι, ενώ στην άκρη του πάγκου κάθετε από τις αρχές Ιουλίου ο Μαρθελίνιο, ο οποίος έχει τεράστια εμπειρία από τη La Liga και ο τρόπος παιχνιδιού του είναι απόλυτα ελκυστικός με πίεση ψηλά και επιθετικό προσανατολισμό.

Πέραν αυτών ωστόσο, ο Παναθηναϊκός -αρχής γενομένης από το αποψινό παιχνίδι στη Λεωφόρο (09/08, 21:00)- καλείται να επιχειρήσει κάτι που καμία ομάδα δεν έχει πετύχει απέναντι στους Γάλλους: να τους αφήσει εκτός σε προκριματικούς γύρους!

Παναθηναϊκός: Θέλει να σπάσει το απόλυτο της Μαρσέιγ

Η Μαρσέιγ δεν συνηθίζει να παίζει σε αυτά, καθώς εύκολα ή δύσκολα τις περισσότερες φορές εξασφαλίζει το εισιτήριο για τους ομίλους, παρ’ όλα αυτά στις επτά φορές που κλήθηκε να αγωνιστεί στην Ευρώπη και δεν ήταν… Σεπτέμβριος, έμοιαζε άτρωτη.

Συγκεκριμένα, σε επτά γύρους μετράει ισάριθμες προκρίσεις, ενώ το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι όλα αυτά έχουν επιτευχθεί χωρίς ήττα: επτά νίκες, επτά ισοπαλίες και επίδειξη ανωτερότητας σε χρονικές περιόδους που οι ομάδες δεν είναι έτοιμες και στην Ελλάδα αν μη τι άλλο έχουμε ζήσει αποκλεισμούς από συλλόγους που στην κλήρωση τους αποκαλούσαμε… χωριά.

Παναθηναϊκός: Θέλει να σπάσει το απόλυτο της Μαρσέιγ

Το ιδιαίτερο και απόλυτα εντυπωσιακό στατιστικό της Μαρσέιγ ξεκίνησε το 2003 όπου στα playoffs του Champions League άφησε εκτός την Αούστρια Βιέννης με νίκη 1-0 στην Αυστρία και 0-0 στη Γαλλία. Τρία χρόνια αργότερα και στον ίδιο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη Γιουνγκ Μπόις και με δυο ισοπαλίες κατάφερε να μπει στους ομίλους, καθώς τότε το εκτός έδρας γκολ έπαιζε ρόλο και.. έδινε προκρίσεις (3-3, 0-0).



Το 2008 και στα playoffs των «αστεριών» με ένα εύκολο «2 στα 2» στις νίκες απέναντι στην Μπραν (2-1, 0-1) πήρε το εισιτήριο για τους ομίλους, ενώ το 2012 στον 3ο προκριματικό μπορεί η Μαρσέιγ να ήρθε ισόπαλη με 1-1 με την Εσκισεχίρσπορ, αλλά στο «Βελοντρόμ» με το ευρύ 3-0 προκρίθηκε χωρίς να μπει σε περιπέτειες. Στα playoffs η Σέριφ Τίρασπολ αποδείχθηκε δύσκολο εμπόδιο, αλλά η νίκη με 2-1 στη Μολδαβία ήταν αρκετή και το 0-0 στη Γαλλία της ήταν αρκετό.



Έτσι, η τελευταία φορά που κλήθηκαν οι Μασσαλοί να παίξουν προκριματικά ήταν το 2017 με στόχο την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Στον 3ο γύρο η Μαρσέιγ άφησε εκτός την Οστάνδη (4-2, 0-0) και στα playoffs η Ντομζάλε αποδείχθηκε βατό εμπόδιο, παρά την ισοπαλία στη Σλοβενία.



Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, ότι το έργο της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο. Ναι, ένας αποκλεισμός δεν θα φέρει την καταστροφή καθώς οι όμιλοι του Europa League έχουν εξασφαλιστεί, αλλά μια ενδεχόμενη πρόκριση αποκτάει ιστορικό χαρακτήρα: τόσο γιατί θα φέρει το «τριφύλλι» μια ανάσα από τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, όσο και γιατί θα γίνει η πρώτη ομάδα που αφήνει εκτός τη Μαρσέιγ σε προκριματικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x