sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Παναιτωλικός 2024/25: Με στόχο την εκ νέου παραμονή

Με τον Γιάννη Πετράκη να παραμένει στον πάγκο αλλά αρκετούς βασικούς παίκτες να αποχωρούν, ο Παναιτωλικός ετοιμάζεται για τη νέα σεζόν με στόχο να παραμείνει στη Stoiximan Super League.

Για δωδέκατη συνεχόμενη σεζόν, ο Παναιτωλικός αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της Stoiximan Super League και για μία ακόμη χρονιά, μεγάλος στόχος του συλλόγου είναι να συνεχίσει έτσι.

Την τελευταία πενταετία, οι Αγρινιώτες μπλέκουν ανελλιπώς, άλλοτε περισσότερο, άλλοτε λιγότερο, στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού και έχουν επιτύχει σε όλες τις περιπτώσεις να διατηρηθούν ζωντανοί, με τη νέα σεζόν να ενδέχεται να εξελιχτεί αναλόγως.

Μεγάλης σημασίας είναι η ανανέωση της συνεργασίας του συλλόγου με τον Γιάννη Πετράκη, ο οποίος ανέλαβε τον Παναιτωλικό τον περασμένο Οκτώβριο και αφού τον οδήγησε στην εξασφάλιση της σωτηρίας, επέκτεινε το συμβόλαιό του για έναν ακόμα χρόνο.

Το ζήτημα είναι το έμψυχο υλικό που έχει στη διάθεσή του ο Έλληνας τεχνικός, καθώς 15 ποδοσφαιριστές, αρκετοί βασικοί πέρυσι, αποχώρησαν με μόλις οκτώ παίκτες να έχουν αποκτηθεί για την ώρα. Ενδεικτικά, αποχώρησαν παίκτες όπως ο Νίκος Καρέλης, ο Ζοάο Πέδρο, ο Φρεντερίκο Ντουάρτε, ο Λέβαν Σενγκέλια, ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης, ο Αλέξανδρος Μαλής και ο Άγγελος Τσιγγάρας.



Από την άλλη, σημαντικότερες αφίξεις, αυτές των αμυντικών Νώντα Παντελάκη από τον ΠΑΣ Γιάννινα και Γιάσμιν Τσελίκοβιτς από την Άχματ Γκρόζνι, με τους Αντρίγια Μάιντεβατς και Ντάνιελ Λαχούδ να αποκτώνται για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής.

Η πρεμιέρα του Παναιτωλικού στο νέο πρωτάθλημα είναι προγραμματισμένη για τις 19 Αυγούστου, εντός έδρας, ενάντια στη Λαμία.

Τι έκανε το καλοκαίρι (1-2-3)

Πέντε φιλικά έδωσαν οι Αγρινιώτες κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους, με τον απολογισμό να μην είναι και ο καλύτερος δυνατός. Μόλις μία νίκη, 1-0 ενάντια στη Λαμία, καθώς και δύο ισοπαλίες, 2-2, με τον Βόλο και 0-0 με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ καταγράφηκαν και τρεις ήττες.
Αναλυτικά: Παναιτωλικός-Λεβαδειακός 0-2, Παναιτωλικός-Λαμία 1-0, Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός 3-1, Παναιτωλικός-Βόλος 2-2, Ατρόμητος-Παναιτωλικός 2-0, Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ



ΗΡΘΑΝ: Φερμίν Ρούιθ (Αντεκέρα), Νώντας Παντελάκης (ΠΑΣ Γιάννινα), Γιώργος Αγαπάκης (Αλμυρός Γαζίου), Αντρίγια Μάιντεβατς (Ντέμπρετσεν), Χρήστος Σιέλης (Βόλος), Ντάνιελ Λαχούδ (Ατλάντε), Γιάσμιν Τσελίκοβιτς (Άχματ Γκρόζνι), Μιγκέλ Λουίς (Βάρτα Πόζναν)

ΕΦΥΓΑΝ: Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης (ΟΦΗ), Γιώργος Ξενιτίδης (Καλαμάτα), Φρεντερίκο Ντουάρτε (Βίσλα Κρακοβίας), Τζεμάλ Ταμπίτζε (Ντινάμο Μαχατσκάλα), Νίκος Καρέλης (Βομβάη), Ζοάο Πέδρο (Ντίμπα Αλ Χισν), Αλέξανδρος Μαλής (ελεύθερος), Άγγελος Τσιγγάρας (ελεύθερος), Στέφανος Καπίνο (ελεύθερος), Λέβαν Σενγκέλια (ΟΦΗ), Αλέξανδρος Βοΐλης (ελεύθερος), Ηλίας Λαζαρίδης (Τηλυκράτης), Χουάνπι (ελεύθερος), Μάριος Οικονόμου (αποσύρθηκε), Σωτήρης Ραγιάς (Τηλυκράτης)



ΣΥΝ: Σε ένα ιδιαίτερο καλοκαίρι με πολλές αποχωρήσεις βασικών ποδοσφαιριστών, η παραμονή του Γιάννη Πετράκη δημιουργεί μια αίσθηση ασφάλειας στο Αγρίνιο, με τον Έλληνα προπονητή να είναι μπαρουτοκαπνισμένος και μέγας γνώστης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Παράλληλα, τα δύο εντός έδρας ματς με Λαμία και Πανσερραϊκό τις τρεις πρώτες αγωνιστικές επιτρέπουν την αισιοδοξία για ένα 2/2 που θα δώσει βαθμολογική και ψυχολογική ώθηση από νωρίς στον Παναιτωλικό.

ΠΛΗΝ: Από το ρόστερ της ομάδας αποχώρησε ένας... όμιλος παικτών, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από εκείνον αυτών που αποκτήθηκαν, με αρκετούς από αυτούς που έφυγαν να είναι βασικά στελέχη την περσινή σεζόν. Το ρόστερ δείχνει, για την ώρα, αρκετά φτωχό, ενώ θα χρειαστεί χρόνος προκειμένου να δέσει το νέο σύνολο του Πετράκη.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ (5-3-2): Τσάβες - Μπακάκης, Σιέλης, Παντελάκης, Στάγιτς, Μαυρίας - Πέρες, Μπουζούκης, Ντίας - Λομόνακο, Μάιντεβατς

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Γιάννης Πετράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x