sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Όταν το ΝΒΑ συναντά το Χόλιγουντ (pics-vids)

Ο μαγικός κόσμος του ΝΒΑ συναντά τα πέπλα αυτού του Χόλιγουντ, με τους διάφορους κινηματογραφικούς και αθλητικούς σταρ ενίοτε να αλλάζουν ρόλους, χαρίζοντάς μας μερικά αξιομνημόνευτα περιστατικά.

Ο μαγικός κόσμος του ΝΒΑ συναντά τα πέπλα αυτού του Χόλιγουντ, με τους διάφορους κινηματογραφικούς και αθλητικούς σταρ ενίοτε να αλλάζουν ρόλους, χαρίζοντάς μας μερικά αξιομνημόνευτα περιστατικά.

Κόμπε Μπράιαντ

Φαίνεται πως τα 5 Πρωταθλήματα ΝΒΑ, τα 2 βραβεία MVP Τελικών και το 1 Κανονικής Περιόδου, από κοινού με 18 κλήσεις σε All Star Games και 15 ακόμα στις καλύτερες πεντάδες της χρονιάς, δεν ήταν αρκετά για τον μανιώδη νικητή Κόμπε Μπράιαντ, που αποφάσισε να πρωταγωνιστήσει και στον κόσμο του θεάματος, με το Όσκαρ που κέρδισε το 2018, για την animated ταινία «Αγαπητό μου μπάσκετ» (IMDb-8.1/10), μια ταινία που παρουσιάζει τη δική του προσωπική ιστορία.



Τζακ Νίκολσον



Ο Τζακ Νίκολσον, ένας εκ των κορυφαίων ηθοποιών που έχει ποτέ αντικρίσει το Χόλιγουντ, με εξαιρετικές ερμηνείες σε διαχρονικά αριστουργήματα, όπως η «Λάμψη», η «Φωλιά του Κούκου» και το «Τσάιναταουν», είναι ίσως η πιο τρανταχτή οπαδική φιγούρα των Λος Άντζελες Λέικερς, πηγαίνοντας ανελλιπώς στα εντός έδρας παιχνίδια του συλλόγου μέχρι και το 2014.

Από τις πάμπολλες παρουσίες του επί εδάφους ΝΒΑ, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι πιο ιδιαίτερες, καθώς ο Νίκολσον πολλάκις γινόταν μέρος του παιχνιδιού, είτε κατσαδιάζοντας τους διαιτητές,



είτε προκαλώντας αντίπαλους παίκτες,



είτε πειράζοντας τον Κόμπε Μπράιαντ, λίγο πριν το ντεμπούτο του στα ετήσια All Star Games, το 1998.



Σπάικ Λι



Ο superfan των Νικς της Νέας Υόρκης, Σπάικ Λι, που είναι μάλιστα από το 2019 και κάτοχος Όσκαρ, για το Προσαρμοσμένο Σενάριό του στη ταινία «BlacKkKlansman», έχει χαρίσει πικάντικες αποχρώσεις στο κοινό του Madison Square Garden, κυρίως εξαιτίας του εκατέρωθεν trash talking με αντίπαλους παίκτες, όπως ο Ρέτζι Μίλερ,



ο Σκότι Πίπεν,



και ο Μάικλ Τζόρνταν.



Αφοί Ουόλμπεργκ



Οι Ματ Ντέιμον και Μαρκ Ουόλμπεργκ, από καρδιάς οπαδοί των Σέλτικς, είχαν εισιτήρια για τις court seats δίπλα στον πάγκο των Λέικερς, για τον 5ο Τελικό του 2008, ανάμεσα σε Λέικερς και Σέλτικς, στο Λος Άντζελες, και από τη στιγμή που το παιχνίδι άρχισε να πηγαίνει καλά για την ομάδα τους, δε σταμάτησαν να φωνάζουν ούτε στιγμή, πικάροντας τους αντιπάλους τους!

Τότε, σε ένα τάιμ άουτ των «Λιμνανθρώπων», ο προπονητής τους, Φιλ Τζάκσον, γύρισε προς το μέρος των Ντέιμον και Ουόλμπεργκ, και τους φώναξε χαρακτηριστικά: «Καθίστε κάτω και κλείστε το στόμα σας!», όντας φανερά επηρεασμένος από την εξέλιξη του αγώνα.



Επιπρόσθετα, το...πράσινο αίμα φαίνεται να ρέει σε όλη την οικογένεια Ουόλμπεργκ, καθώς και ο, επίσης ηθοποιός, αδερφός του Μαρκ, Ντόνι, είναι πιστός οπαδός των Σέλτικς, με ακόμα μεγαλύτερη, μάλιστα, συνεισφορά στην ομάδα από τον Μαρκ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ντόνι Ουόλμπεργκ έχει κάνει κάποια σποτ για τον σύλλογο, όπως η διαφήμιση για τη σειρά των Τελικών της ανατολικής περιφέρειας το 2018, κόντρα στους Καβαλίερς,



ή αυτή της Reebok για τον θρυλικό προπονητή και μετέπειτα παράγοντα των Σέλτικς Ρεντ Άουερμπακ, το 2008.



Ταινίες με πρωταγωνιστές αθλητές

Ρέι Άλλεν



Ο Ρέι Άλλεν, πάλαι ποτέ αστέρας των Μπακς, των ΣούπερΣόνικς, των Σέλτικς και των Χιτ, συνυπήρξε με τον εκκωφαντικό ηθοποιό Ντένζελ Ουάσινγκτον και το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Σπάικ Λι στο «He Got Game» του 1998 (IMDb-6,9/10), μια ταινία που ενσάρκωνε τη ζωή και την καθημερινότητα ενός αθλητή του Λυκείου, παράλληλα με αυτή του πατέρα του που μόλις αποφυλακίστηκε από τη φυλακή, χάρη σε μια ειδική συμφωνία.

Μάικλ Τζόρνταν



Ο Μάικλ Τζόρνταν πρωταγωνίστησε στο «Space Jam» το 1996 (IMDb-6.4/10), προκειμένου να βοηθήσει τα πολυαγαπημένα Looney Tunes να κερδίσουν την ελευθερία τους μέσω ενός αγώνα μπάσκετ κόντρα στην ομάδα των Τεράτων.

Σακίλ Ο’Νίλ



Ο θηριώδης σέντερ που κατακερμάτισε με τη σωματική του δομή το ΝΒΑ, στράφηκε από νωρίς στην καριέρα του προς το Χόλιγουντ προκειμένου να αρμέξει τις πιθανότητές του στη μεγάλη οθόνη, κάτι που κατάφερε κυρίως με τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στο «Kazaam» (IMDb-3/10), αλλά και τις εμφανίσεις του στα «Blue Chips» και «Scary Movie 4».

Ντένις Ρόντμαν



Ο Ντένις Ρόντμαν, εκτός από τα ριμπάουντ και την αμυντική του συνεισφορά, συμμετείχε και στις παροικίες του Χόλιγουντ, με τη ταινία δράσης «Double Team» του 1997 (IMDb-4,8/10), μαζί με τους Ζαν Κλωντ Βαν Νταμ και Μίκι Ρουρκ.

Κέβιν Γκαρνέτ



Η πιο πρόσφατη απόπειρα μεταπήδησης από τα παρκέ στα κινηματογραφικά πλατό ανήκει στον Κέβιν Γκαρνέτ, που συμμετείχε στη ταινία του 2019 «Άκοπο Διαμάντι» (IMDb-7.5/10).

Η υπόθεση περιτριγυρίζεται γύρω από έναν πολύτιμο λίθο, τον οποίο ζητάει απεγνωσμένα ο Γκαρνέτ από τον κοσμηματοπώλη Άνταμ Σάντλερ, καθώς πιστεύει πως του φέρνει τύχη, και τις περιπέτειές του τελευταίου να ξεπληρώσει τα χρέη του και να ξεφύγει από τους κακοποιούς που τον κυνηγούν.

Λέικερς



Κατά τη διάρκεια της σεζόν 2013-2014, οι Λος Άντζελες Λέικερς, πιστοί στις απαιτήσεις των τοπικών οπαδών τους, δημιούργησαν μια ειδική φανέλα, εν ονόματι «Hollywood Nights», ως άμεσο φόρο τιμής στο Χόλιγουντ και την αναβάθμιση που αυτό παρείχε στην ποπ κουλτούρα ανά τον κόσμο.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Στρουμπάκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x