sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Όταν ο Στεφανόπουλος «συγκρατούσε» τον έξαλλο Βαζέχα-Τα «γαλλικά» και η συγνώμη του Πολωνού (video)

Ο Κωστής Στεφανόπουλος καθιέρωσε το θεσμό παρουσίας του ΠτΔ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Διαβάστε για τον τελικό του 1998, όταν προσπάθησε να συγκρατήσει τον έξαλλο, Κριστόφ Βαζέχα.

Ο Κωστής Στεφανόπουλος που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών, ήταν ένας άνθρωπος που αγαπούσε τον αθλητισμό. Είχε υπάρξει αθλητής της υδατοσφαίρισης και κολυμβητής, ενώ ήταν ο πρώτος που καθιέρωσε την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η πρώτη του παρουσία ωστόσο σε τελικό, στις 29 Απριλίου του 1998, είχε στιγματιστεί από ένα περιστατικό με πρωταγωνιστή τον ίδιο, τον «καπετάνιο» Γιώργο Βαρδινογιάννη και τον Κριστόφ Βαζέχα.

Ο Παναθηναϊκός είχε ηττηθεί με 1-0 στο «Καραϊσκάκη» από τον Πανιώνιο και ο Πολωνός επιθετικός ανέβηκε να παραλάβει το μετάλλιο του από τον τότε πρώτο Πολίτη της χώρας.

Ωστόσο, ο Πολωνός βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, αφού όταν πήγε να παραλάβει το μετάλλιο του, τον έβριζαν οι φίλοι του Παναθηναϊκού. Ο Βαζέχα απάντησε με... γαλλικά, με τον Κωστή Στεφανόπουλο – ήταν ένας αληθινά ευγενής πολιτικός και άνθρωπος- να προσπαθεί να τον ηρεμήσει μαζί με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη.

Πάντως, ο Κριστόφ Βαζέχα, είχε μετανιώσει τόσο για την εκτροπή του, αφού παρέλαβε το μετάλλιο και ήθελε να το πετάξει, που μερικές μέρες μετά, ζήτησε συγνώμη για την συμπεριφορά του, από τον Κωστή Στεφανόπουλο.




Επιμέλεια: Γιώργος Σπανομανώλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x