sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Μονομαχίες αιωνίων σε άλλους τόπους (video)

Το sport-fm.gr έψαξε και βρήκε μονομαχίες παικτών των «αιωνίων» με του συλλόγους που αγωνίζονται παλιότερα και ανακάλυψε κάποιες ιδιαίτερες στιγμές.

Πολλοί σημαντικοί ποδοσφαιριστές των δύο «αιωνίων» έχουν βρεθεί αντιμέτωποι σε άλλα σημαντικά παιχνίδια, με τις φανέλες μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων. To sport-fm.gr έψαξε και βρήκε κάποιες σημαντικές κόντρες ανάμεσα στα ατού του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στις προηγούμενες ομάδες τους.

Του Κώστα Μιαούλη

Πράνιτς vs Kαμπιάσο σε διπλό νοκ-άουτ Ίντερ - Μπάγερν

Ο Κροάτης αγωνίζεται στην Μπάγερν και ο Καμπιάσο στην Ίντερ. Οι δύο αντίπαλοι δίνουν ραντεβού σε μια δυνατή διπλή μονομαχία. Στο πρώτο παιχνίδι στο Μιλάνο είναι η Μπάγερν αυτή που θα κερδίσει με 1-0 χάρη σε ένα γρήγορο γκολ του Μάριο Γκόμεζ με τον Πράνιτς να ξεκινά στη βασική ενδεκάδα, ωστόσο αντικαταστάθηκε στο 38’ λόγω τραυματισμού παίζοντας αριστερό μπακ. Βασικός για τους «νερατζούρι» ήταν ασφαλώς ο Εστέμπαν Καμπιάσο που είχε δύο τεράστιες ευκαιρίες για να σκοράρει στο ματς.

Η Ίντερ στη ρεβάνς του Μονάχου, θα επικρατήσει 3-2 και θα πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά. Οι δύο τους θα παίξουν και στα 90 λεπτά του αγώνα, ενός δραματικού ματς. Η Ίντερ προηγήθηκε 1-0 με τον Ετό, ο Γκόμεζ και ο Μίλερ θα γυρίσουν το ματς για τους Βαυαρούς. Όμως οι «νερατζούρι» θα πάρουν την πρόκριση με γκολ του Σνάιντερ στο 63’ και γκολ-πρόκριση του Πάντεφ στο 88’.

Το 0-1 στο Μιλάνο και οι χαμένες ευκαιρίες του Καμπιάσο:



Τα highlights από τη ματσάρα του Μονάχου:



Ντα Κόστα vs Πράνιτς στην Ολλανδία

Ο Ντάνιελ Πράνιτς έχει έρθει αντιμέτωπος και με τον Άλεξ Ντα Κόστα σε παιχνίδι για το ολλανδικό πρωτάθλημα την περίοδο 2006-07, όταν αγωνιζόταν στη Χέρενφεν. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού, έπαιζε στην Αϊντχόφεν και στο μεταξύ τους παιχνίδι στις 20 Ιανουαρίου του 2007, ο Μαροκινός ήταν εκείνος που χαμογέλασε, αφού η ομάδα του επικράτησε με 3-1.

Το γκολ του «Μιχάλη» στον Ρομπέρτο

Ο Μίκαελ Εσιέν σημείωσε δύο τέρματα στην θητεία του στην Πριμέρα Ντιβιζιόν με την φανέλα της Ρεάλ στις 21 αναμετρήσεις που έπαιξε. Το θέμα είναι πως το ένα από αυτά το έβαλε με ένα πλασέ απέναντι στον Ρομπέρτο. Ήταν Νοέμβριος του 2012 με την «βασίλισσα» να υποδέχεται την Σαραγόσα. Ο Γκανέζος άσος, θα σημειώσει το 3-0 στο 87ο λεπτό, μετά από ασίστ πάσα του Καρίμ Μπενζεμά με δεξί πλασέ, νικώντας τον σημερινό πορτιέρο του Ολυμπιακού πάνω στην έξοδο του. Ήταν 3 Νοεμβρίου του 2012.



Το σόου του Σεμπά απέναντι στον ΠΑΟ

Στον αγώνα της 2ης αγωνιστικής για το Europa League, o Σεμπά ήταν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της Εστορίλ στο 2-0 σε βάρος του Παναθηναϊκού. Μάλιστα ο Βραζιλιάνος θα μοιράσει την ασίστ για το 1ο γκολ μετά από εξαιρετική ατομική προσπάθεια όπου χόρεψε τον Σίλντεφελντ που πέρασε μαρτυρικές στιγμές από τον σημερινό άσο του Ολυμπιακού σε εκείνο το παιχνίδι.

Αντιμέτωποι σε Μάλαγα-Σοσιεδάδ, Φίνμπο-Σάντσεθ

Ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον και ο Σέρχιο Σάντσες τέθηκαν αντιμέτωποι, έστω και για ένα 13λεπτο στον αγώνα του περσινού δεύτερου γύρου ανάμεσα στις δύο ομάδες, στο μεταξύ τους 1-1. Ο Ισλανδός πέρασε στο παιχνίδι σαν αλλαγή και μάλιστα έδωσε την πάσα για την ισοφάριση της ομάδας του. Ορίστε και το στιγμιότυπο με τους δύο τους να βρίσκονται μέσα στο πλάνο του γκολ:




Ο Σάντσες έχει τεθεί αντιμέτωπος σε αγώνα πρωταθλήματος και με τον Ρομπέρτο, όταν ο τελευταίος έπαιζε στην Σαραγόσα, σε ένα παιχνίδι που η Μάλαγα επικράτησε με σκορ 5-1 το 2012. Σαν παίκτης της Μάλαγα, ο Σάντσες έχει αντιμετωπίσει και την Πόρτο, σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ, στον οποίο ο Σεμπά βρισκόταν σε αποστολή των «Δράκων», αλλά δεν πήρε μέρος τον Φλεβάρη του 2013.

Φιλική κόντρα Καμπιάσο-Εσιέν

Στις 22 Ιουλίου του 2009 ο Μίκαελ Εσιέν φορώντας την φανέλα της Τσέλσι θ’ αντιμετωπίσει την Ίντερ του Εστέμπαν Καμπιάσο, σε φιλική αναμέτρηση που έγινε στο «Ρόουζ Μπόουλ» στην Πασαντένα της Καλιφόρνια. Σε μια εποχή μάλιστα που είχε ανάψει η συζήτηση για το αν κάποιος από τους δύο είναι ο κορυφαίος ανασταλτικός μέσος στον κόσμο, οι δύο τους έδωσαν αρκετές μάχες σε εκείνο το φιλικό παιχνίδι απ’ όπου και η φωτογραφία.

Για 16 λεπτά στην ίδια ομάδα

Ο Μλάντεν Πέτριτς και ο Παϊτίμ Κασάμι ήταν συμπαίκτες στην εκκίνηση της περιόδου 2012-2013, όταν είχαν στην παρέα επιπλέον τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, αλλά και τον Γιώργο Καραγκούνη. Στην πρεμιέρα ο Κροάτης θα σκοράρει δύο φορές και ο Κασάμι θα παίξει σαν αλλαγή για 16 λεπτά στον αγώνα με τη Νόριτς. Ο Κασάμι δεν έπαιρνε πολύ χρόνο συμμετοχής και στο δεύτερο μισό της σεζόν είχε μετακινηθεί στην Λουκέρνη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x