sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Όταν ο Έκι έστελνε αδιάβαστο τον Λέμαν (video)

Σαν σήμερα πριν από 11 χρόνια, ο Παναθηναϊκός ήρθε ισόπαλος (2-2) με την Άρσεναλ. Ήταν το παιχνίδι που ο Γκονζάλες έκανε τον Λέμαν να βλέπει εφιάλτες, σκοράροντας ένα από τα 60 καλύτερα γκολ της UEFA

Το καλεντάρι έγραφε 20 Οκτωβρίου του 2004 και ο «Ευρωπαίος» Παναθηναϊκός, υποδεχόταν την Άρσεναλ του δαιμονισμένου εκείνη την εποχή Τιερί Ανρί, στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, για την 3η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ήταν το παιχνίδι που οι «πράσινοι» του Ζντένεκ Σκάζνι, κοίταζαν κατάματα και αποσπούσαν ισοπαλία, απέναντι σε ένα από τα καλύτερα σύνολα που έχουν περάσει, την ομάδα που προερχόταν από την κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος της Πρέμιερ Λιγκ.

Όμως ο Παναθηναϊκός, φορώντας το καλό ευρωπαϊκό του κοστούμι, απέσπασε το βαθμό της ισοπαλίας, σε ένα ματς που έμεινε στην ιστορία για τα... μαγικά του Έκι.

Διότι ο Γκονζάλες, απέναντι στους «κανονιέρηδες» πέτυχε ένα από τα καλύτερα 60 γκολ της UEFA.

Το ρολόι του διαιτητή από τη Ρωσία, Βαλεντίν Ιβάνοφ, έδειχνε το 65ο λεπτό, όταν ο Έκι μετά το διώξιμο του Λέμαν, έπιασε ένα ψηλοκρεμαστό σουτ στην κίνηση και με πολλά φάλτσα, έστειλε τη μπάλα να αναπαυθεί... εν ειρήνη, στα δίχτυα του τερματοφύλακα των Λονδρέζων, ισοφαρίζοντας τότε σε 1-1.

Το άλλο γκολ των «πρασίνων» είχε πετύχει στο 82’ ο Ολισαντέμπε, ενώ για τους «κανονιέρηδες» είχαν σκοράρει οι Λιούνγκμπεργκ (18') και Ανρί (75').

Θυμηθείτε το γκολ του Έκι Γκονζάλες



Γιώργος Σπανομανώλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x