sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Όταν έπαιξαν εφτά αδέλφια στον ίδιο αγώνα και στην ίδια ομάδα!

Το να συναντήσει κάποιος αδέλφια που παίζουν στο ίδιο σωματείο δεν συνιστά δα και κάτι ασυνήθιστο. Ωστόσο, το να αντικρίσει επτά αδέλφια να συγκροτούν μια ομάδα ξεπερνά τα όρια της λογικής…

Κανονικά τη φιλική αναμέτρηση το 1966 στο πόλο ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ δεν θα τη θυμόταν σχεδόν κανείς, εάν οι «πράσινοι» δεν έφτιαχναν μια ομάδα βασιζόμενη σε επτά αδέλφια!

«Επτά αδέλφια συνεκρότησαν μια ομάδα πόλο»
Ο Νίκος και η Σταματίνα Κασιδόκωστα έφεραν στον κόσμο επτά γιους. Οι συγγραφείς του εξαιρετικού βιβλίου: «Λεωφόρος Αλεξάνδρας 160», Αριστοτέλης Μπενόγλου και Ανδρέας Οικονόμου περιγράφουν γλαφυρά: «To 1966, επτά αδέλφια αγωνίστηκαν μαζί για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, σε αγώνα υδατοσφαίρισης εναντίον της ΑΕΚ»!

«Επτά αδέλφια συνεκρότησαν μια ομάδα πόλο! Ηγωνίσθησαν χθες και ενίκησαν σημειώσαντες επτά τέρματα. Ανήκουν στον Παναθηναϊκό», θα σχολιάσει η εφημερίδα «Ομάδα» εκείνες τις μέρες.

Η οικογένεια Κασιδόκωστα ήταν μια οικογένεια πρωταθλητών, η οποία επιδόθηκε στα θαλάσσια σπορ, αγωνιζόμενη με τα χρώματα του Παναθηναϊκού. Την απάρτιζαν επτά αδέλφια, οι Γιώργος, Κώστας, Παντελής, Γρηγόρης (ο μετέπειτα δήμαρχος Βουλιαγμένης), Γιάννης, Μιχάλης και Δημήτρης.

Παράλληλα, ο ξάδερφός τους, Γιώργος Κασιδόκωστας, ήταν πανελληνιονίκης στο θαλάσσιο σκι με τον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης. Οι πιο επιτυχημένοι εξ αυτών ήταν οι σπουδαίοι πρωταθλητές κολύμβησης, Γιώργος και Κώστας, οι οποίοι κατέκτησαν πλειάδα μεταλλίων σε πανελλήνια και διασυλλογικά πρωταθλήματα με το σκουφάκι του ‘’τριφυλλιού’’, καθώς και οι Γρηγόρης και Παντελής, οι οποίοι διακρίθηκαν κυρίως στο θαλάσσιο σκι, σε εποχές που ο Παναθηναϊκός κυριαρχούσε στο σπορ, συναγωνιζόμενος τον πανίσχυρο ΝΟΒ (σ.σ. Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης).

Μάλιστα, τα σκάφη με τα οποία οι Γρηγόρης και Παντελής Κασιδόκωστας αγωνίζονταν στα πρωταθλήματα θαλάσσιου σκι και τα οποία έφεραν πάνω τους το τριφύλλι, αποτελούσαν προσφορά του Διαμαντή Πατέρα, παράγοντα του συλλόγου τότε και πατέρα του μετέπειτα προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κατά την εποχή της πολυμετοχικότητας Νικόλα Πατέρα…

Πέραν όμως των εξαιρετικών επιδόσεών τους στο θαλάσσιο σκι και στην κολύμβηση, τα αδέλφια Κασιδόκωστα είχαν μια ακόμα αδυναμία: να παίζουν πόλο. Έτσι, το 1966, σε ένα πρωτότυπο φιλικό παιχνίδι απέναντι στη νεοϊδρυθείσα ομάδα της ΑΕΚ, θα φορέσουν και οι επτά σκουφάκι, θα πέσουν στην πισίνα του Κολυμβητηρίου στο Ζάππειο και θα επικρατήσουν με σκορ 7-2, πετυχαίνοντας ένα σπάνιο ρεκόρ!

Για την ιστορία, τα γκολ της ομάδας των «πράσινων» (την οποία εκείνη την ημέρα αποτελούσαν αποκλειστικά τα επτά αδέλφια Κασιδόκωστα) σημείωσαν οι Γιώργος (δύο), Κώστας (δύο) και Γρηγόρης (δύο)».

Επιπρόσθετα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και μια παρόμοια περίπτωση πριν από την εμφάνιση των αδελφών Κασιδόκωστα. Στην οικογένεια Νέσερ στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, οι οκτώ γιοι εργάζονταν στις σιδηροδρομικές γραμμές της Πενσυλβάνια.
Επτά από τα οκτώ αδέρφια αγωνίζονταν στο αμερικανικό ποδόσφαιρο και έπαιζαν με τα χρώματα του Κολούμπους Πάνχαντλς. Εντυπωσιακό, αν μη τι άλλο, ότι βάσει αρχείων και στατιστικών συγκαταλέγονται αναμετρήσεις που συμμετείχαν την ίδια στιγμή και οι επτά.

Οι δύο… απίστευτες οικογένειες κατέχουν εξ ημισείας το δίχως άλλο ξεχωριστό ρεκόρ!

Επιμέλεια: Παναγιώτης Ιωάννου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x