sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Το επεισόδιο που οδήγησε στη ρήξη Τζεντίλε-Ρέπεσα

Ένα ξέσπασμα του Αλεσάντρο Τζεντίλε, στο ημίχρονο του ματς Αρμάνι-Μπασκόνια, στάθηκε αφορμή για την τιμωρία του από τον Γιασμίν Ρέπεσα. Εκεί, ουσιαστικά άρχισε να… ραγίζει το γυαλί ανάμεσα στους δύο.

Όλα αυτά τα χρόνια που ο Γιασμίν Ρέπεσα βρίσκεται στους πάγκους, είναι γνωστή η λατρεία που έχει για την πειθαρχία. Πρόκειται για έναν προπονητή, ο οποίος δεν… σηκώνει πολλά και δεν… καταλαβαίνει από ονόματα. «Θύμα», λοιπόν, της αυστηρότητας του Κροάτη κόουτς έχει πέσει –μεταξύ άλλων- και ο Αλεσάντρο Τζεντίλε.

Ήταν 15 Νοεμβρίου του 2016, με την Αρμάνι Μιλάνο να υποδέχεται την Μπασκόνια, για την 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Το πρώτο ημίχρονο των πρωταθλητών Ιταλίας ήταν εξαιρετικό, καθώς πήγαν στα αποδυτήρια με το +14 (49-35). Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε, από την πλευρά του, είχε συνεισφέρει 7 πόντους (με 7/8 βολές και 0/3 σουτ). Όμως, κάτι είχε «χαλάσει» τον 24χρονο διεθνή και αυτό ήταν τα μόνο 11:04’’ που είχε αγωνιστεί, με αποτέλεσμα να το δείξει με τον δικό του τρόπο, αφού είναι γνωστό το... μεσογειακό του ταπεραμέντο.

Λίγο πριν την επιστροφή, λοιπόν, των δύο ομάδων για την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο «Άλε» κλώτσησε δυνατά ένα καλάθι στα αποδυτήρια. Ο Ρέπεσα δεν είχε αντιληφθεί ποιος το έκανε και αμέσως ρώτησε… Για να πάρει τη μονολεκτική απάντηση του Τζεντίλε: «Εγώ». Ο πολύπειρος Κροάτης τεχνικός έδρασε άμεσα και απέδειξε ότι κάτι τέτοια δεν τα ανέχεται… «ΟΚ. Δεν θα παίξεις στο δεύτερο ημίχρονο», ήταν τα λόγια του κόουτς των Μιλανέζων.

Όπερ και εγένετο. Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε παρακολούθησε από τον πάγκο όλο το δεύτερο ημίχρονο, με την Αρμάνι Μιλάνο να νικά 88-76 την Μπασκόνια. Ερωτηθείς μετά το ματς, για την απουσία του νεαρού Ιταλού, αφού δεν υπήρχε ενημέρωση για κάποιο τραυματισμό, ο Ρέπεσα παραδέχθηκε ότι κάτι έγινε, αλλά δεν το αποκάλυψε: «Υπάρχει λόγος που δεν αγωνίστηκε, αλλά αυτό θα μείνει μεταξύ μας».

Δύο ημέρες αργότερα, οι πρωταθλητές Ιταλίας αντιμετώπιζαν στο Βελιγράδι τον Ερυθρό Αστέρα. Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε ταξίδεψε κανονικά με την αποστολή στην πρωτεύουσα της Σερβίας και μάλιστα αγωνίστηκε για 25:18’’. Όμως, τίποτε δεν ήταν ίδιο με πριν, καθώς ο «Άλε» είχε αρχίσει να… ξενερώνει με τον προπονητή του, αφού το γυαλί είχε… ραγίσει ήδη!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x