Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Ψυχάρες για βάθρο!

Έχει μέταλλο και το έδειξε ξανά! Η Εθνική πόλο ανδρών προσπέρασε και το μεγαθήριο της Ουγγαρίας, ισοφαρίζοντας (κυριολεκτικά) στο… παρά πέντε σε 8-8 και βλέπει πλέον ξεκάθαρα την κορυφή του ομίλου.

Είναι μόλις το τρίτο παιχνίδι του ομίλου και όμως, αυτή ομάδα έχει δείξει ΗΔΗ ότι είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα.

Λίγες μέρες μετά την ισοπαλία με τη Σερβία, η Εθνική πόλο ανδρών υποχρέωσε σε… «Χ» και το μεγαθήριο της Ουγγαρίας, ισοφαρίζοντας, μάλιστα, πέντε δευτερόλεπτα πριν το τέλος, με παλικαρίσιο γκολ του Άγγελου Βλαχόπουλου!

Πλέον, έχει ξεμπερδέψει με τους πανίσχυρους αντιπάλους του πρώτου ομίλου και ακολουθεί το κρίσιμο ματς με την οικοδέσποινα Βραζιλία, το οποίο, όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα δεδομένα, δεν αποκλείεται να κρίνει την πρωτιά του ομίλου.

Με άμυνα ατσάλι ξεκίνησε το ματς η Ελλάδα. Πίεσε τους Ούγγρους, προηγήθηκε με τον Βλαχόπουλο, όμως και πάλι δεν κατάφερε να τους σταματήσει. Δύο γκολ των αντιπάλων σε ενάμισι λεπτό διαμόρφωσαν το 2-1 του πρώτου οκταλέπτου.

Ο Γούνας ισοφάρισε με την έναρξη του δεύτερου οκταλέπτου, όμως και πάλι οι Ούγγροι βρήκαν τον τρόπο να δείξουν τη δύναμή τους με τον Ερντέλι.

Το δεύτερο ημίχρονο, πάντως, ήταν… ελληνικό. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου έγινε αυτή που πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων (6-4) και «προανήγγειλε» την αρχή του θρίλερ. Η Ουγγαρία έφερε το προβάδισμα «τούμπα» (7-6), ο Γεννηδουνιάς… απάντησε για το 7-7 και το γκολ του Βάμος δύο λεπτά πριν τη λήξη φάνηκε να τελειώνει το ματς.

Οι Ούγγροι προσπάθησαν να ροκανίσουν το χρόνο μέχρι το φινάλε, όμως ο Άγγελος Βλαχόπουλος ήταν αυτός που είπε την τελευταία λέξη, με απίθανο γκολ από μακριά, πέντε δευτερόλεπτα πριν το φινάλε!

Η βαθμολογία:
1. Βραζιλία 4*
2. Ελλάδα 4
3. Αυστραλία 3
4. Ουγγαρία 3
5. Σερβία 2*
6. Ιαπωνία 1
*ματς λιγότερο

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-1, 4-2, 2-3
Ελλάδα: Μουρίκης 1, Βλαχόπουλος 3, Γεννηδουνιάς 2, Γούνας 2
Ουγγαρία: Έρντελι 1, Βάμος 1, Βάργκα 1, Ζαλάνκι 1, Χοσνιάνσκι 1, Χαράι 3.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x