Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Γλίτωσε από της Σερβίας τα... δόντια και έφυγε για τελικό η Team USA με διαστημικό Κάρι!

Η Team USA τα βρήκε πολύ σκούρα κόντρα στην καταπληκτική Σερβία, ωστόσο γύρισε από το -17 χάρη στον απίθανο Στεφ Κάρι και πήρε το εισιτήριο (95-91) για τον τελικό κόντρα στη Γαλλία!

Τα... είδε όλα, αλλά πλησίασε ακόμη περισσότερο στο πολυπόθητο χρυσό μετάλλιο η Team USA!

Οι ΗΠΑ δυσκολεύτηκαν πάρα πολύ κόντρα στην πραγματικά συγκινητική Σερβία, όμως κατόρθωσαν τελικά να πάρουν την οριακή νίκη με σκορ 95-91 και θα παίξουν στον μεγάλο τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά με τη Γαλλία το Σάββατο (10/08, 22:30), σε μία επανάληψη του Τόκιο!

Οι Σέρβοι έκαναν τεράστια προσπάθεια και ήταν για τρία δεκάλεπτα καθολικά καλύτερη από τους «αστεράτους» Αμερικανούς. Μάλιστα, στις αρχές της δεύτερης περιόδου προηγήθηκαν με +17 (25-42), ενώ όταν έληξε η τρίτη είχαν ακόμη διψήφια διαφορά (63-76).

Παρόλα αυτά, οι ΗΠΑ αντέδρασαν με ένα φοβερό επιμέρους 32-15 στο τελευταίο δεκάλεπτο και κατάφεραν να πάρουν την πιο ζόρικη νίκη τους στο Ολυμπιακό τουρνουά και εξασφάλισαν το 20ό τους μετάλλιο στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση, στοχεύοντας στο 17ο χρυσό!

Από την άλλη, η Σερβία θα κοντραριστεί το Σάββατο το μεσημέρι (12:00) με τη Γερμανία, στον μικρό τελικό της διοργάνωσης, χάνοντας μία σπουδαία ευκαιρία να πετύχει μία από τις μεγαλύτερες νίκες της σύγχρονης ιστορίας της.

Κορυφαίος του ματς και βασικός λόγος της νίκης των ΗΠΑ ήταν ο Στεφ Κάρι, που είχε σιγήσει στο τουρνουά όμως στη συγκεκριμένη αναμέτρηση πήρε «φωτιά» με 36 πόντους και 9/14 τρίποντα! 19 πόντοι από τον Τζοέλ Εμπίντ που έδωσε απαντήσεις, ενώ triple-double με 16 πόντους, 12 ριμπάουντ και 10 ασίστ έκανε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Από τη Σερβία, 20 πόντους μέτρησε ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, 17 πόντους με 11 ασίστ ο Νίκολα Γιόκιτς και 15 πόντους ο Αλέξα Αβράμοβιτς, τον οποίο ανεξήγητα «ξέχασε» στον πάγκο ο Σβέτισλαβ Πέσιτς στα λεπτά που κρινόταν το ματς.

Τα δεκάλεπτα: 23-31, 43-54, 63-76, 95-91

Αναλυτικά στατιστικά του ματς εδώ





Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x