Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Γκιώνης στον bwinΣΠΟΡ FM: «Όποιος κυνηγάει τα όνειρά του δικαιώνεται - Θα συνεχίσω και μετά το Παρίσι»

Ο αειθαλής Παναγιώτης Γκιώνης μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για τη νέα πρόκληση που έχει μπροστά του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα αποσυρθεί μετά το Παρίσι.

Έτοιμος για τη νέα πρόκληση που έχει μπροστά του εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Γκιώνης μιλώντας στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6. Ο 44χρονος αθλητής του πινγκ πονγκ πήρε την Κυριακή την πρόκριση για τους «32», επικρατώντας 4-0 στα σετ του 22χρονου Έντουαρντ Λι, στην 6η του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μιλώντας στον Σωτήρη Ταμπάκο επεσήμανε ότι πρώτος στόχος που έχει θέσει είναι η πρόκριση στους «16», το οποίο θα επιτύχει εφόσον αποκλείσει τον Κανάκ Τζα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη νίκη επί του Λι για το επίπεδο δυσκολίας στο πινγκ-πονγκ: «Τίποτα δεν είναι εύκολο, κανένα άθλημα δεν είναι εύκολο. Είτε έχει να κάνει με τη φυσική κατάσταση ή με το πνευματικό κομμάτι. Αγωνίστηκα πολύ αργά χτες, αλλά ευτυχώς για εμένα δεν πήγε πολύ δύσκολα για εμένα και μπόρεσα να κρατήσω κάποιες δυνάμεις. Όσο να 'ναι όμως το κορμί χρειάζεται ξεκούραση, αλλά και το μυαλό. Αυτό κάνω τώρα. Δεν ξέρω αν θα αγωνιστώ αύριο ή μεθαύριο, οπότε είναι τώρα κάποιες στιγμές χαλάρωσης. Η φόρτιση είναι μεγάλη, η αναμονή δημιουργεί άγχος. Αυτές οι ώρες είναι πολύ σημαντικές».

Το εμπόδιο του Τζα στους «32»: «Φυσικά, για αυτό έχω έρθει εδώ. Πρώτος στόχος ήταν να μπω στους «16», τις προηγούμενες τέσσερις φορές έχω περάσει στους «32», αλλά έχω χάσει δικά μου παιχνίδια. Ο Τζα είναι εξαιρετικός αθλητής, τον γνωρίζω πολλά χρόνια, έχουμε προπονηθεί και μαζί. Δεν έχει τύχει να συναντηθούμε. Περίμενα ότι θα παίξω με τον Κορεάτη, οπότε είναι σε εξαιρετική κατάσταση, θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι. Θα πρέπει ίσως να παίξω από τα καλύτερά μου ματς για να κερδίσω. Αυτό περιμένω και για αυτό έχω προετοιμαστεί τόσο καιρό».

Για τις αναποδιές που είχε το προηγούμενο διάστημα: «Είχα συγκινηθεί όταν πήρα την πρόκριση. Το ήθελα πολύ, πριν τρία χρόνια, αν το έλεγε κάποιος δεν θα το πίστευα, πέρασα πολύ δύσκολα, καθώς έμεινα μία φορά πέντε μήνες εκτός και άλλη μία φορά τρεις μήνες. Σε αυτήν την ηλικία είναι πολύ δύσκολο να επανέλθεις. Πήρε μεγάλο διάστημα για να βρεθώ στο επίπεδο που ήμουν πριν, στο καλό επίπεδο. Δούλεψα πολύ σκληρά, το κυνήγησα πολύ. Όποιος κυνηγάει τα όνειρα του στο τέλος δικαιώνεται. Η ηλικία είναι ένα νούμερο. Είναι πολύ πιο επίπονο, όταν είσαι πιο μεγάλο. Δεν είναι ότι πιο ευχάριστο να επιστρέφεις σπίτι και να πονάει όλο το σώμα. Έτυχε να σπουδάσω πιο πριν και δεν έζησα το άθλημα στην ηλικία που έπρεπε, μέχρι τα 25, 26 σπούδαζα και δούλευα ως οδοντίατρος κάποιες φορές. Δεν ήμουν καθαρά επαγγελματίας».

Για την 6η του παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Είναι πολύ δύσκολο να προκριθείς στο πινγκ-πονγκ, έχεις πολλούς Ασιάτες. Κάθε συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι τιμητική. Αγωνίζεσαι για έναν ολόκληρο λαό, αυτό με κάνει χαρούμενο. Γνωρίζει και ο κόσμος το άθλημα. Μου έρχονται μηνύματα από κόσμο που δεν γνωρίζω. Ήταν ανατριχιαστικό που με αποθέωσε ένα ολόκληρο γήπεδο το όνομά μου. Θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη μου. Δίνει τρομερό μπουστάρισμα».

Για τη συμβολή του προπονητή του: «Κανένας δεν μπορεί να πετύχει αν δεν έχει δίπλα του τους κατάλληλους ανθρώπους, αν δεν έχει τον κατάλληλο προπονητή. Όπως και ο προπονητής δεν μπορεί να πετύχει αν δεν έχει δίπλα του τον κατάλληλο αθλητή. Στο τέλος της ημέρας είμαστε πάντα αγαπημένοι και προσπαθούμε για το καλύτερο, έχουμε περάσει και δύσκολα μαζί, αλλά στο τέλος της ημέρας είμαστε πάντα αγαπημένοι. Τον εκτιμάω πολύ σαν άνθρωπο και προπονητή. Το θέλουμε και οι δύο, ελπίζω να τον κάνω πάρα πολύ χαρούμενο, στο Τόκιο τον στεναχώρησα, όπως ήρθε η ήττα από τον Κορεάτη».

Για το τι θα τον έκανε ικανοποιημένο στο Παρίσι: «Είμαι ήδη ικανοποιημένος με τη συμμετοχή μου, με όλα αυτά που πέρασα. Είμαι άνθρωπος που θέλω να πετυχαίνω τους στόχους που βάζω και θα συμβεί αυτό αν καταφέρω να μπω στους «16». Θα δώσω και την ψυχή μου. Όλα μπορεί να γίνουν και ξέρω ότι θα στεναχωρηθώ αν δεν τα καταφέρω να προκριθώ στην επόμενη φάση».

Για το αν θα αποσυρθεί μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Σίγουρα δεν θα σταματήσω, έχω έναν χρόνο ακόμα συμβόλαιο με την ομάδα μου στην Πολωνία. Όσο είμαι σε καλό επίπεδο, όσο αντέχει το σώμα μου, δεν θα σταματήσω εύκολα που αγαπάω και μου αρέσει. Επειδή με ρωτάει πολύς κόσμος, θεωρώ ότι και να συνεχίσω, δύσκολα θα προκριθώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε τέσσερα χρόνια. Θέλω να είμαι και ρεαλιστής. Πορεύομαι χρόνο με τον χρόνο. Πριν τρία χρόνια έλεγα ότι δεν πρόκειται να συνεχίσω για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, αλλά είμαστε ακόμη εδώ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x