Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Έφτασε τα πέντε μετάλλια και έχει την έκτη καλύτερη επίδοση της σε Ολυμπιακούς Αγώνες η Ελλάδα!

Με το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε ο Λευτέρης Πετρούνιας, η Ελλάδα έφτασε τα πέντε στο Παρίσι και έχει πλέον την έκτη καλύτερη επίδοσή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο αξεπέραστος Λευτέρης Πετρούνιας το έκανε ξανά! Ο σπουδαίος Έλληνας αθλητής ήταν εκπληκτικός στον τελικό των κρίκων και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, το οποίο ήταν το τρίτο και πιο ιστορικό.

Κι αυτό διότι ο 33χρονος έγινε ο ο πρώτος αθλητής στους κρίκους που φτάνει τα τρία ολυμπιακά μετάλλια. Η αρχή είχε γίνει στο Ρίο το 2016 όταν και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, για να ακολουθήσει το χάλκινο στο Τόκιο το 2021 και το σημερινό έπος!

Έτσι, η Ελλάδα έφτασε τα πέντε μετάλλια στη φετινή διοργάνωση και πλέον έχει την έκτη καλύτερη επίδοση της στη σύγχρονη ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η πρωτιά, φυσικά, ανήκει στους αγώνες της Αθήνας το 1896 (47 μετάλλια) και το 2004 (16 μετάλλια). Ακολουθεί το Σίδνεϊ το 2000 (13 μετάλλια), η διοργάνωση στην Ατλάντα το 1996 με (8 μετάλλια) και εκείνη στο Ρίο Ντε Τζανέιρο το 2016 (6 μετάλλια), μέχρι να φτάσουμε στη φετινή επίδοση με πέντε μετάλλια έως τώρα.

Η αρχή έγινε με το χάλκινο του Θοδωρή Τσελίδη στο Τζούντο στη συνέχεια το ασημένιο του Χρήστου στα 200μ. και τα δύο χάλκινα των Παπακωνσταντίνου-Γκαϊδατζή και Κοντού-Φίτσιου στην κωπηλασία, μέχρι το σημερινό χάλκινο μετάλλιο του Πετρούνια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x