sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Οι συνεπείς Ισπανοί και το κάζο των Άγγλων

Η ώρα της κλήρωσης για τα προημιτελικά του Champions League πλησιάζει. Ποια χώρα εκπροσωπείται με τη μεγαλύτερη συνέπεια; Ποιες ομάδες έχουν τις περισσότερες παρουσίες; Το sport-fm.gr έχει στοιχεία...

Στην τελική ευθεία μπαίνει η φετινή διοργάνωση του Champions League. Οχτώ ομάδες από πέντε χώρες συνεχίζουν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι, με την αγωνία να βρίσκεται στο κατακόρυφο, ενόψει της αυριανής (20/03) κλήρωσης για την προημιτελική φάση. Στην κληρωτίδα θα μπουν: Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν Μονάχου, Γιουβέντους, Ατλέτικο Μαδρίτης, Πόρτο, Παρί Σεν Ζερμέν και Μονακό. Βλέποντας κάποιος τη λίστα των οχτώ ομάδων, διαπιστώνει εύκολα τα εξής: Αυτό που κάνει… μπαμ είναι η απουσία αγγλικής, η τριπλή εκπροσώπησης της Ισπανίας, αλλά και η παρουσία δύο γαλλικών.

Του Τάσου Νικολόπουλου

Η άνοδος του ισπανικού ποδοσφαίρου είναι δεδομένη (δεν χρειάζεται ανάλυση επί της παρούσης) και δεν αφορά μόνο την εθνική ομάδα. Σε συλλογικό επίπεδο, η χώρα της Ιβηρικής εκπροσωπείται με τρεις ομάδες (Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης) στα προημιτελικά του Champions League για τρίτη(!) συνεχόμενη σεζόν. Η μοναδική διαφορά είναι ότι στην πρώτη από τις τρεις χρονιές, στη θέση της Ατλέτικο ήταν η Μάλαγα. Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι υπάρχει ισπανική ομάδα στην οχτάδα για δέκατη σερί χρονιά. Ακολουθεί η Γερμανία με εννιά σερί παρουσίες.

Στην αντίπερα όχθη, η Αγγλία φαίνεται να έχει χάσει τη δυναμική της, καθώς μένει χωρίς εκπρόσωπο στην οχτάδα για δεύτερη φορά την τελευταία τριετία, αφού είχε προηγηθεί η σεζόν 2012-13, όταν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ αποκλείστηκαν στη φάση των «16». Τώρα, μπορεί να πει κανείς ότι τα πράγματα είναι χειρότερα, αφού έμειναν εκτός συνέχειας τρεις ομάδες και συγκεκριμένα Τσέλσι, Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι.

Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η παρουσία δύο γαλλικών ομάδων για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια και τη σεζόν 2009-10. Τότε είχαν βρεθεί στην οχτάδα Λιόν και Μπορντό, οι οποίες, μάλιστα τέθηκαν και αντιμέτωπες στα προημιτελικά, με την Ολιμπίκ να είναι αυτή που πανηγύρισε την πρόκριση. Τώρα είναι Παρί Σεν Ζερμέν και Μονακό, οι οποίες «ευθύνονται» για τον αποκλεισμό δύο αγγλικών ομάδων.

Σε συλλογικό επίπεδο, οι ομάδες με τη συχνότερη παρουσία στα προημιτελικά τα τελευταία χρόνια είναι: Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου, που δίνουν ανελλιπώς το παρών την τελευταία τετραετία. Η «βασίλισσα» μετράει πέντε σερί, ενώ οι «μπλαουγκράνα» με την χθεσινή (18/03) πρόκριση επί της Μάντσεστερ Σίτι, προκρίθηκαν στην οχτάδα για όγδοη συνεχόμενη χρονιά, που αποτελεί ρεκόρ στη διοργάνωση. Ως τώρα, επτά σερί παρουσίες είχαν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1997-2003) και η Ρεάλ Μαδρίτης (1998-2004).

Η Γιουβέντους επιστρέφει στα προημιτελικά μετά το περυσινό δικό της «διάλλειμα», αλλά και της Ιταλίας, που δεν είχε εκπρόσωπο για πρώτη φορά την τελευταία εξαετία, ενώ στα αξιοσημείωτα είναι και η επιστροφή της Πόρτο για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2008-09. Το μεγαλύτερο come back, βέβαια, είναι αυτό της Μονακό, η οποία δηλώνει παρούσα στα προημιτελικά μετά από έντεκα χρόνια (2003-04), όταν είχε φτάσει στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η αγωνία των ομάδων για την αυριανή (20/03) κλήρωση είναι μεγάλη, όπως και η δική μας αναμονή για τα παιχνίδια που μας περιμένουν. Σαν το… σεντόνι, τίποτε άλλο!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x