sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Οι Ισπανοί μονομάχοι στην αρένα του τίτλου!

Το εναρκτήριο λάκτισμα της Πριμέρα Ντιβιζιόν είναι προγραμματισμένο για σήμερα και το sportfm.gr παρουσιάζει τους διεκδικητές του φετινού τίτλου στην χώρα της Ιβηρικής.

Για πολλούς το κορυφαίο πλεόν πρωτάθλημα στον κόσμο. Μεγάλες ομάδες, λαμπροί αστέρες στο χορτάρι, «δυνατά» τοπικά ντέρμπι και έδρες που δίνουν έξτρα χρώμα, μεσογειακό, στον ποδοσφαιρικό καμβά της Ισπανίας. Η φετινή έκδοση της La Liga βρίσκεται στη σέντρα, και ετοιμάζεται να μας καθηλώσει για ακόμα μια χρονιά…

inner

Μπαρτσελόνα: Να διατηρήσει τα «σκήπτρα» του πρωταθλητή

Ο … περίπατος που έκανε πέρυσι στο πρωτάθλημα, εξελίχθηκε τις τελευταίες αγωνιστικές σε μια κούρσα που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Εν τέλει οι Καταλανοί κατάφεραν να κερδίσουν τον 24o τίτλο τους και ο στόχος αυτός δεν αλλάζει ούτε φέτος. Με αιχμή του δόρατος την τριάδα Μέσι-Νεϊμάρ-Σουάρες, το σίγουρο είναι ότι στο Καμπ Νου το θέαμα και τα πολλά γκολ δεν θα λείψουν.

Το φετινό καλοκαίρι οι μπλαουγκράνα ενισχύθηκαν σημαντικά, ιδίως στην άμυνα, με τις αφίξεις των Σαμουέλ Ουμιτί (Λιόν) για το κέντρο της άμυνας και τον Λούκας Ντιν (Παρί Σεν Ζερμέν) για τη θέση του αριστερού οπισθοφύλακα. Στο χώρο του κέντρου, θα υπάρχει πλέον και ο Αντρέ Γκόμες, πρωταθλητής Ευρώπης με την Πορτογαλία στο πρόσφατο Euro, και ο μεσοεπιθετικός Ντένις Σουάρεθ, ενώ με την παραμονή του Αρντά Τουράν υπάρχουν πια αρκετές λύσεις στα χέρια του Λουίς Ενρίκε για τη μεσαία γραμμή τη νέα χρονιά.

Ερωτηματικό παραμένει ακόμα η θέση του γκολκίπερ, με τον Κλαούντιο Μπράβο να φημολογείται πως είναι κοντά στο να κλείσει στη Μάντσεστερ Σίτι (υπάρχει ήδη ο τραυματίας τώρα Τερ Στέγκεν, αναζητείται μια ακόμα λύση για μπακ-απ), ενώ ενδέχεται να αποκτηθεί ένας επιθετικός, για να δίνει πολύτιμες βοήθειες ερχόμενος από τον πάγκο.

Ρεάλ Μαδρίτης: Ψάχνει την κορυφή πρώτη φορά μετά το 2012

Η φετινή περίοδος ξεκίνησε όπως ακριβώς τελείωσε η περσινή: με ευρωπαϊκό τίτλο σε «εμφύλια» διαμάχη»! Το Σούπερ Καπ Ευρώπης «άνοιξε» την όρεξη της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία επιθυμεί φέτος όσο τίποτα άλλο να βάλει … χέρι στον τίτλο του πρωταθλητή μετά από τέσσερα χρόνια «ανομβρίας». Ως ομάδα, οι «μερέγχες» δεν έχουν αλλάξει ιδιαίτερα, από τη στιγμή που οι Καρίμ Μπενζεμά και Χάμες Ροντρίγκες παρέμειναν τελικά στην Μαδρίτη.

Η επιστροφή του Άλβαρο Μοράτα από τη Γιουβέντους ήταν η μοναδική «ηχηρή» κίνηση, καθώς οι Μαδριλένοι κινήθηκαν πολύ «μαζεμένα» φέτος στο μεταγραφικό παζάρι. Λύσεις μπροστά αναμένεται να δώσει και ο νεαρός Μάρκο Ασένσιο.

Το «πείραμα» με τον Ζινεντίν Ζιντάν, παρά τις κριτικές και τις αμφισβητήσεις που δέχτηκε για την προπονητική του απειρία, έπιασε πέρυσι στη Μαδρίτη, ωστόσο φέτος οι απαιτήσεις είναι λογικό να είναι αυξημένες. «Κλειδί» για τη Ρεάλ θα είναι ένα δυναμικό και σταθερό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, ώστε να μην κυνηγάει πάλι από νωρίς τη Μπαρτσελόνα. Το βάρος φυσικά θα πέσει ξανά στον φύσει ηγέτη αυτής της ομάδας, τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος όμως θα χάσει το εναρκτήριο παιχνίδι απέναντι στην Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Ατλέτικο Μαδρίτης: Τσιμπούρι στο σβέρκο των δυο «μεγάλων»

Σε ένα πρωτάθλημα που ανέκαθεν χαρακτηριζόταν από την κυριαρχία των Ρεάλ-Μπαρτσελόνα, η Ατλέτικο έχει καταφέρει την τελευταία πενταετία να μπει «σφήνα» στο δίπολο του τίτλου. Η έλευση του Ντιέγκο Σιμεόνε τον Δεκέμβριο του 2011 έχει ανεβάσει κατακόρυφα επίπεδο τους «ροχιμπλάνκος», εμφυσίοντας τους το μαχητικό του πνεύμα και τον ανάλογο ποδοσφαιρικό … τσαμπουκά.

Για ακόμα μια χρονιά η σκληρή άμυνα θα αποτελέσει το βαρύ όπλο της Ατλέτικο (δέχθηκε μόλις 18 τέρματα σε 38 αναμετρήσεις πέρυσι). Έξτρα λύση στα χέρια του Σιμεόνε είναι πλέον ο Στίμε Βρσάλικο, δεξί μπακ από τη Σασουόλο, με σημαντική κίνηση παράλληλα να αποτελεί και η ανανέωση του νεαρού αμυντικού Λούκας Ερνάντεθ μέχρι το 2020.

Στον επιθετικό τομέα, εκεί που υστερεί συγκριτικά με τους άλλους δυο δελφίνους του πρωταθλήματος, θα στηρίξει φέτος πολλά στους Νικολάς Γκαϊτάν και Κέβιν Γκαμεϊρό, από Μπενφίκα και Σεβίλλη αντίστοιχα. Οι παρουσίες τους θα προσφέρουν πειραιτέρω επιλογές και θα βοηθήσουν τον «μαέστρο» Αντουάν Γκριζμάν (22 γκολ πέρυσι) ώστε να απελευθερωθεί επιθετικά περισσότερο. Το γεγονός ότι οι Μαδριλένοι δεν πούλησαν κανένα από τα «βαριά» χαρτιά τους φέτος, δείχνει πως υπάρχει πρόθεση να χτίσουν στην Ατλέτικο μια ποιοτική ομάδα που σε βάθος χρόνων θα είναι ακόμα πιο ανταγωνιστική.

Με τους υπόλοιπους τι γίνεται ;

Από εκεί και πέρα, μια ακόμα «μάχη» θα δωθεί για την 4η θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και για τις υπόλοιπες που δίνουν ευρωπαΪκό εισιτήριο στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ αναμενόμενοι οι πιο αδύναμοι θα προσπαθήσουν να κρατηθούν στην κατηγορία.

Η Βιγιαρεάλ ενδέχεται να επηρεαστεί από την φυγή πλέον του Μαρθελίνο στον πάγκο, αλλά και από το γεγονός πως δεν θα υπάρχουν πια στο «Μαδριγάλ» οι Μπαϊγί και Σουάρεθ. Η χημεία στην άμυνα είναι ένα ζήτημα όπως έδειξε και στο πρόσφατο ματς με τη Μονακό, ποιότητα ωστόσο επιθετικά, με Πάτο και Μπακαμπού, υπάρχει. Αρκετές αποχωρήσεις και για τη Σεβίλλη, καθώς πωλήθηκαν οι Κριχόβιακ, Γκαμεϊρό, Μπανέγα και Κόκε και αποδυναμώθηκε αρκετά. Με την ομάδα των τριών συνεχόμενων Γιουρόπα Λιγκ να κλείνει τον κύκλο της, θα επιχειρήσει ένα νέο restart, με παίκτες’στοιχήματα όπως οι Κορέα, Σαράμπια, Μπεν-Γιεντέρ και νέο προπονητή τον Χόρχε Σαμπάολι αντί του Ουνάι Έμερι.

inner

Με τον γνώριμο μας Ερνέστο Βαλβέρδε στο τιμόνι, η Αθλέτικ Μπιλμπάο θα το παλέψει επιμένοντας … βασκικά (αναμένεται να δώσει ευκαιρίες σε παιδιά από την ομάδα νέων), όπως επιτάσσει η παράδοση της, ενώ η Βαλένθια, με Αγιεσταράν πλέον στον πάγκο αντί του Νέβιλ, θέλει να ξεχάσει την καταστροφική περσινή σεζόν και να επιστρέψει στην Ευρώπη. Θετική η προσθήκη στο Νάνι, ακόμα σημαντικότερη θα είναι η παραμονή των Άλβες (γκολκίπερ) και Αλκάθερ (φορ) στο «Μεστάγια», αν και ο Μουστάφι οδεύει προς Μπαρτσελόνα. Δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι κινήθηκε η Εσπανιόλ. Εκτός από τον πρώην πορτιέρο του Ολυμπιακού, Ρομπέρτο, στη Βαρκελώνη ήρθαν και οι Ντεμικέλις, Ρέγιες και Πιάτι, επιχειρώντας έτσι να κάνει ένα βήμα παραπάνω φέτος.

inner

Στη Ρεάλ Μπέτις θα συναντήσουμε τον Γκουστάβο Πογέτ, που πέρασε από τον πάγκο της ΑΕΚ. Μετά από απουσία δέκα χρόνων, η Αλαβές επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία, εκεί που θα βρεθεί για παρθενική φορά στην ιστορία της η Λεγανές, ομάδα των προαστίων της Μαδρίτης. Οι δυο προαναφερθείσες, μαζί με τη Λα Κορούνια του Λούκας Πέρεθ, τις Έιμπαρ και Σπόρτινγκ Χιχόν θα παλέψουν λογικά για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Eπιμέλεια: Χρήστος Γραβιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x