sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Οι αριθμοί εν όψει του Μουντιάλ

Στον ρυθμό της… σάμπα κινείται ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης, το sport-fm.gr βρήκε κάποια από τα σημαντικότερα στατιστικά στοιχεία μία ημέρα μετά τα μπαράζ και τα φιλικά εν όψει του Μουντιάλ.

Το πρώτο βήμα για την συμμετοχή στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου έκανε η Εθνική Ελλάδας, η οποία επικράτησε 3-1 της Ρουμανίας.

Έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν ευρωπαϊκή ομάδα να ανατρέψει τέτοιο αποτέλεσμα σε διαδικασία μπαράζ για το Μουντιάλ; Η απάντηση είναι πως όχι! Το ίδιο, όμως, ισχύει και για τη Γαλλία που έχασε με διαφορά δύο τερμάτων από την Ουκρανία.

Το sport-fm.gr σάς παρουσιάζει κάποια από τα ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία από τη χθεσινή… μουντιαλική βραδιά

*** Η Πορτογαλία δεν έχει χάσει σε κανένα επίσημο ματς μέσα στην έδρα της τα τελευταία πέντε χρόνια, ύστερα από την ήττα (3-1) από τη Δανία στις 10 Σεπτεμβρίου 2008.

*** Το μεγαλύτερο σερί χωρίς ήττα εντός έδρας σε επίσημα παιχνίδια ανήκει στην Ιταλία και είναι 34 αγώνες (από το 1999) και την Ολλανδία (από το 2000).

*** Η τελευταία ομάδα που κατάφερε να κερδίσει την Ιταλία σε επίσημο ματς μέσα στην έδρα της ήταν (ξανά) η Δανία με σκορ 3-2 στις 8 Σεπτεμβρίου 1999.

*** Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με το 44ο τέρμα με το εθνόσημο στο στήθος απέχει πλέον τρία γκολ από τον πρώτο στον σχετικό πίνακα, Πέδρο Παουλέτα.

*** Η Σουηδία δεν είχε χάσει ποτέ (μέχρι χθες) στην έδρα της Πορτογαλίας. Στα πρώτα τέσσερα μεταξύ τους ματς είχαν ισάριθμες νίκες από το 1955 μέχρι και το 1984 και τα υπόλοιπα τρία είχαν λήξει χωρίς νικητή.

*** Στην ιστορία των μπαράζ της Ευρωπαϊκής Ζώνης για το Μουντιάλ καμία ομάδα ποτέ δεν έχει καταφέρει να ανατρέψει διαφορά +2 γκολ, κάτι που θα επιχειρήσουν να πετύχουν η Ρουμανία κόντρα στην Ελλάδα και η Γαλλία με την Ουκρανία.

*** Οι Γάλλοι δεν είχαν λείψει από κάποια επίσημη διοργάνωση μετά το 1994, όταν η Βουλγαρία τους είχε αποκλείσει από το Παγκόσμιο Κύπελλο των ΗΠΑ.

*** Η Χιλή έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα που κατορθώνει να κερδίσει την Αγγλία μέσα στο νέο Γουέμπλεϊ και δεν ανήκει στην UEFA. Η πρώτη ήταν η Βραζιλία στο πρόσφατο φιλικό των δύο ομάδων.

Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x