sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Οι άλλοι... ΜακΚίσικ και Σαντ Ρος του Τσάμπιονς Λιγκ

Μετά τους κορυφαίους-ικανούς παίκτες του Eurocup που θα μπορούσαν να παίξουν στην Ευρωλίγκα το sportfm.gr παρουσιάζει και έντεκα λαβράκια από το Basketball Champions League.

Μετά από τέσσερα χρόνια διεξαγωγής, το Basketball Champions League καθιερώνεται όλο και περισσότερο στις συνειδήσεις των φιλάθλων και μεγαλώνει ως διοργάνωση.

Μπορεί να παραμένει τρίτη κατά σειρά σε λάμψη και προτιμήσεις των παικτών, όμως όλο και περισσότεροι φέρελπις και ταλαντούχοι αθλητές, αλλά και πιο ιστορικές ομάδες το προτιμούν. Το μπάσκετ άλλωστε είναι παντού ίδιο και παρά τις κόντρες Ευρωλίγκας-FIBA που με εκατέρωθεν ευθύνες δεν οδηγεί πουθενά το κοινό καλό, όσοι αγαπούν το σπορ, τα παρακολουθούν όλα.

Το sportfm.gr, μετά την επιλογή των καλύτερων παικτών του Eurocup που δεν έχουν αγωνιστεί ως τώρα στην Ευρωλίγκα αλλά θα μπορούσαν να κάνουν το άλμα, παρουσιάζει τους δικούς του έντεκα κορυφαίους του BCL, που ως άλλοι Χάουαρντ Σαντ Ρος (από ΑΕΚ σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας) και Σακίλ ΜακΚίσικ (από Μπεσίκτας σε Ολυμπιακό), μπορούν να ανέβουν επίπεδο στην καριέρα τους και να μας απασχολήσουν σύντομα περισσότερο.

Πάμε λοιπόν…

1. Μάρκους Φόστερ (Χάποελ Χολόν)

Λίγο πριν κλείσει τα 25 χρόνια με ύψος 1.90μ. έχει κάνει εξαιρετικά παιχνίδια με την Χάποελ Χολόν του «δικού μας» Στέφανου Δέδα στο Ισραήλ. Ο Αμερικανός γκαρντ, είχε φέτος 17,8 πόντους μέσο όρο με 61,9% στα δίποντα και 35,4% στα τρίποντα. Είναι ένας εξαιρετικός σκόρερ, χωρίς να παραλείπει τα υπόλοιπα καθήκοντά του στο παρκέ. Μοιράζει 3,8 ασίστ, μαζεύει 2,7 ριμπάουντ και κάνει 1,1 κλεψίματα μέσο όρο. Ο Φόστερ είναι «λαβράκι» που όποιος το εμπιστευτεί πολύ πιθανό να μην το μετανιώσει.



2. Τασόν Τόμας (Χάποελ Ιερουσαλήμ)

Ένα από τα καλύτερα πάουερ φόργουορντ/σέντερ της διοργάνωσης, στα 27 του μοιάζει έτοιμος για το μεγάλο βήμα. Έχει ύψος 2.03μ. και είχε φέτος 15,6 πόντους, 6 ριμπάουντ, 2,1 ασίστ, 1,3 κοψίματα και 0,8 κλεψίματα μέσο όρο. Με εκπληκτικό ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα (75%). Κορυφαία του στιγμή η νίκη της ομάδας του επί της Ράστα Φέχτα, όπου είχε 23 πόντους χωρίς να χάσει σουτ. 9/9 δίποντα και 1/1 τρίποντα. Αθλητικός και δυνατός κοντά και μακριά από τη ρακέτα, φαντάζει μία ασφαλής επιλογή.



3. Σίβον Τόμπσον (Οστάνδη)

Ξεχώρισε για τα καλά φέτος ο Τζαμαϊκανός σέντερ της βελγικής ομάδας. Στα 27 του χρόνια, βλέποντας τον κόσμο από τα 2.13μ., έκανε μία εξαιρετική σεζόν στην διοργάνωση με 13,5 πόντους μέσο όρο, έχοντας 64,7% ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα. Αυτό που τον διακρίνει ακόμα περισσότερο, είναι η συνέπεια του στο ριμπάουντ, καθώς μαζεύει 10,1 μέσο όρο. Όποια ομάδα θέλει σέντερ-δεινόσαυρο για έναν συγκεκριμένο ρόλο και για να θωρακίσει το ριμπάουντ της, ο Τόμπσον είναι εξαιρετική περίπτωση.



4. Μουσταφα Φαλ (Τουρκ Τέλεκομ)

Δεν είναι άγνωστος στο ευρύ κοινό, καθώς έχει αγωνιστεί με την Εθνική Γαλλίας σε μεγάλες διοργανώσεις. Δεν περνάει απαρατήρητος με μπόι 2.18μ. και στα 28 του, μετά από ένα μέτριο πέρασμα στο Eurocup, άρχισε να διακρίνεται ακόμα περισσότερο στην Τουρκία με την Τουρκ Τέλεκομ. Είχε 11,6 πόντους, 7,7 ριμπάουντ και 3,3 ασίστ μέσο όρο, βοηθώντας σημαντικά την ομάδα του.



5. Ντουέιν Έβανς (Σάσσαρι)

Μακράν από τα καλύτερα φόργουορντ της διοργάνωσης, που σίγουρα αξίζει να δοκιμάσει στο υψηλότερο επίπεδο. Είναι 28 χρονών και με ύψος 2.01μ. μπορεί να παίξει εξαιρετικά ως πάουερ φόργουορντ. Φέτος πετύχαινε 15,3 πόντους μέσο όρο με καλά ποσοστά, ενώ είχε και 5,1 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1,2 κλεψίματα. Αρκετά αλτικός και αθλητικός, καλύπτει το μειονέκτημα του ύψους του για τη θέση με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και την σβελτάδα του.



6. Ντάισον Πιέρ (Σάσσαρι)

Μια και είναι συμπαίκτες τους τοποθετήσαμε παρέα. Ο κατά δύο χρόνια νεότερος του Έβανς, Ντάισον Πιέρ, με ύψος 1.98μ. είναι σε εξαιρετική κατάσταση και έκανε φέτος το λεγόμενο βήμα μπροστά. Ο Καναδός, είχε 12,6 πόντους μέσο όρο με 50% σε δίποντα και τρίποντα, ενώ είναι και πολύ καλός ριμπάουντερ με 8,4 ανά παιχνίδι. Τέλος, διακρίνεται και για τις δημιουργικές του ικανότητες με 2,4 ασίστ μέσο όρο.



7. Τόνι Ρότεν (Ανβίλ-Μπανταλόνα)

Ο 27χρονος Αμερικανός γκαρντ που απασχόλησε ΑΕΚ και Ολυμπιακό μέσα στη σεζόν, έχει κάνει ήδη το πρώτο βήμα προς το υψηλότατο επίπεδο. Άρχισε τη σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ με την Άνβιλ και συνέχισε στη Μπανταλόνα και το Γιούροκαπ. Με ύψος 1.96μ. διακρίθηκε ως εκ των κορυφαίων σκόρερ στην διοργάνωση με 18,6 πόντους μέσο όρο, ενώ παράλληλα είχε 3,9 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Όλα σε ένα… νοικοκυρεμένα για τον παίκτη της ισπανικής ομάδας.



8. Τάιλερ Στόουν (Μπρίντιζι)

Ένας ακόμα πληθωρικός πάουερ φόργουορντ, που στα 28 του έκανε πράματα και θάματα στο BCL με την ιταλική Μπρίντζι. Με ύψος 2.03μ. και αξιοζήλευτη αποτελεσματικότητα-αθλητικότητα, ο Αμερικανός είχε ούτε λίγο ούτε πολύ 17,2 πόντους ανά παιχνίδι, μαζεύοντας παράλληλα 7,4 ριμπάουντ, ενώ μοίραζε και 3 ασίστ. Από τους πιο συνεπής και σταθερούς παίκτες της διοργάνωσης.



9. Λέστερ Μέντφορντ (Ρίγα)

Παίζοντας στην Λετονία με την Ρίγα, ξεχωρίζει διότι είναι αποτελεσματικό πλέι μέικερ παρά το μικρό του ύψος (1.78μ.) και έχει αρκετό μέλλον μπροστά του όντας 26 ετών. Σε μία ομάδα που δεν διακρίθηκε ιδιαίτερα, ήταν μεγάλος πρωταγωνιστής, ξεχωρίζοντας σε σκοράρισμα και δημιουργία. Συγκεκριμένα, πετύχαινε μέσο όρο 14,1 πόντους και μοίραζε 6,2 ασίστ.



10. Ρίτσαρντ Σόλομον (Ντιζόν)

Ένα πολύ ψηλό πάουερ φόργουορντ, καθώς βλέπει τον κόσμο από τα 2.10μ. Είναι μακρύς, αθλητικός και σουτάρει σχετικά καλά τη μπάλα, αφού φέτος είχε στην γαλλική ομάδα 62% στα δίποντα και 46,2% στα τρίποντα (6/13). Συνολικά, τελείωσε τη σεζόν με 11,2 πόντους και 4,3 ριμπάουντ μέσο όρο, ενώ έκανε και 1,4 κλεψίματα. Κλείνει σε λίγους μήνες τα 28 χρόνια του και είναι έτοιμος για πιο ανταγωνιστική ομάδα.



11. Στιβ Βαστούρια (Ράστα Φέχτα)

Αρκετά υποσχόμενος γκαρντ καθώς άρχισε τη σεζόν με την γερμανική ομάδα όντας 24 ετών. Τα πήγε πολύ καλά, καθώς είναι συνεπής σκόρερ με 11,8 πόντους μέσο όρο, καλός ριμπάουντερ λόγω του ότι είναι 1.96 (σ.σ. 4 σκουπίδια ανά ματς), ενώ δημιουργεί συνεχώς με 5,4 ασίστ ανά παιχνίδι. Έχει το potential για να ανέβει σιγά-σιγά επίπεδο και να δοκιμάσει τις δυνατότητές του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x