sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Οι 5+1 Έλληνες σκόρερ στα ντέρμπι του νέου Καραϊσκάκη

Το sport-fm.gr κάνει μια αναδρομή στις αναμετρήσεις των αιωνίων του νέου Καραϊσκάκη, προκειμένου να θυμηθεί μαζί σας τα λιγοστά γκολ που έχουν σημειώσει Έλληνες ποδοσφαιριστές τα τελευταία 11 χρόνια.

Τα ντέρμπι ειδικά ανάμεσα στους «αιωνίους» είναι τα παιχνίδια που κάνουν τους μεγάλους ποδοσφαιριστές ν’ αφήνουν ανεξίτηλο το σημάδι τους και ασφαλώς τα επιτεύγματα τους περνάνε σε μια ξεχωριστή κατηγορία των αναμνήσεων.

Του Κώστα Μιαούλη

Στις 11 αναμετρήσεις που έχουν προηγηθεί από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην φυσική του έδρα με τη νέα μορφή της ωστόσο οι ποδοσφαιριστές που μονοπωλούν τις δάφνες της δόξας σε αυτά τα ματς, είναι σε συντριπτική πλειοψηφία οι ξένοι. Από Έλληνες ποδοσφαιριστές μόλις πέντε έχουν καταφέρει στις αναμετρήσεις του Καραϊσκάκη να γράψουν τα ονόματα τους στη λίστα των σκόρερς αυτών των αγώνων.

Πρόκειται για τρεις ερυθρόλευκους και για δύο πράσινους. Από Έλληνες ποδοσφαιριστές έχουν σημειωθεί μόλις οκτώ από τα συνολικά 26 γκολ στις 12 αναμετρήσεις των δύο αντιπάλων για Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Μόνο για την Σούπερ Λίγκα, τα ελληνικά γκολ είναι επτά από τα 22 που έχουν σημειωθεί συνολικά στο νέο Καραϊσκάκη.

Πρώτος Έλληνας από τους «ερυθρόλευκους» που σημείωσε γκολ στο φαληρικό γήπεδο με τη νέα του μορφή ήταν ο Παρασκευάς Άντζας, όταν τη σεζόν 2007-08 ισοφάρισε το τέρμα του Νταμ Εντόι στο 1-1 στο τέλος του πρώτου μέρους.


Για τον Ολυμπιακό εκείνος που έχει κρίνει ντέρμπι με δύο δικά του γκολ είναι ο Κώστας Μήτρογλου την σεζόν 2009-10 όταν στο 45’ και το 54’ σημείωσε τα τέρματα με τα οποία επικράτησαν οι «ερυθρόλευκοι». Ο Μητρογκόλ χτύπησε ξανά στην αναμέτρηση της περιόδου 2012-13. Σε ένα ματς που οι «πράσινοι» φαινόταν πως θα έπαιρναν τη νίκη με το γκολ του Λουτσιάνο Φιγκερόα στο 73’ ο Μήτρογλου στο 87ο λεπτό έφερε το παιχνίδι στα ίσια.


Με κάθε βεβαιότητα ο πιο απρόσμενος σκόρερ των ντέρμπι, ήταν ο Τάσος Αυλωνίτης. Ο νεαρός στόπερ που πέρασε σαν αλλαγή αντί του Μποτία στο ματς της περασμένης σεζόν αντί του Μποτία, σκόραρε λίγο μετά την είσοδο του στο ματς. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσόρι Ντομίνγκεζ με κεφαλιά νίκησε τον Στιλ για να χαρίσει το τρίποντο με 1-0 στους «ερυθρόλευκους».


Στα ματς του φαληρικού γηπέδου με τη νέα του μορφή, έχει σκοράρει ακόμα ένας Έλληνας ποδοσφαιριστής, όχι όμως για την Σούπερ Λίγκα. Ο λόγος για τον Βασίλη Τοροσίδη που είχε σημειώσει το 2ο από τα 4 γκολ που είχε σημειώσει ο Ολυμπιακός απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο του, για τον θεσμό του Κυπέλλου για την φάση των «16» στις 17 Ιανουαρίου του 2008.

Από το 2004-05, σεζόν στην οποία άρχισε να ξαναχρησιμοποιεί ο Ολυμπιακός την φαληρικό γήπεδο με τη νέα του μορφή, μόλις δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού έχουν καταφέρει να σημειώσουν τέρμα σε αυτό το γήπεδο. Ο πρώτος ήταν ο Φάνης Γκέκας στην αναμέτρηση της σεζόν 2005-06 που μείωσε σε 3-2 στο 74ο λεπτό της αναμέτρησης εκείνης που διαμόρφωσε και το τελικό αποτέλεσμα.

Την αμέσως επόμενη χρονιά ήταν ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, που με ένα δικό του τέρμα έκρινε την αναμέτρηση με 1-0 υπέρ του «τριφυλλιού» στην τελευταία νίκη του Παναθηναϊκού, μέχρι το 2013-14 και το 3-0 μέσα στο «Καραϊσκάκη».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x