sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Οι 19+1 στιγμές του στρατιώτη Φουστέρ (pics/video)

Ο πιο πιστός στρατιώτης του Ολυμπιακού τα τελευταία έξι χρόνια αποχαιρετά το «λιμάνι» και το sport-fm.gr θυμάται τις 19+1 στιγμές του, που χαράχτηκαν ανεξίτηλα στις μνήμες των ερυθρόλευκων φιλάθλων.

Σίγουρα δεν είναι μόνο 19 οι στιγμές του Νταβίντ Φουστέρ που μένουν από εδώ και πέρα στο μυαλό των φίλων του Ολυμπιακού αλλά πολύ περισσότερες. Ο Φουστέρ αυτά τα 6 χρόνια που φόρεσε τα ερυθρόλευκα αποτέλεσε τον πιο πιστό στρατιώτη της ομάδας, όσο κλισέ και αν ακούγεται αυτό.
Ας θυμηθούμε παρέα λοιπόν τις 19 κορυφαίες στιγμές του Ισπανού με τα ερυθρόλευκα συν μια τελευταία.

1. Ήρθε στην Ελλάδα χωρίς τυμπανοκρουσίες. Ο Βαλβέρδε στη δεύτερη θητεία του στο «λιμάνι» έφερε μαζί του στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου έναν Ισπανό από τη Βιγιαρεάλ που μόνο γνωστός δεν ήταν στο ευρύ κοινό. Οι πρώτες αντιδράσεις ήταν φυσικά ανάμεικτες κάνοντας λόγο για το… «βύσμα» του Βαλβέρδε.

inner


2. Παρά το δύσκολο πρώτο διάστημα προσαρμογής ο Φουστέρ δεν άργησε να βρει δίχτυα. Στις 25 Σεπτεμβρίου 2010, στο εντός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης, ο Φουστέρ ανοίγει λογαριασμό με την ερυθρόλευκη φανέλα. Το πρώτο του γκολ θα ψηφιστεί το ομορφότερο της αγωνιστικής και ο λογαριασμός που ανοίγει ο Ισπανός θα συμπεριλάβει ακόμα 12 γκολ μέχρι το τέλος της σεζόν.



3. Η τεχνική του αλλά και η φαντασία του Ισπανού δεν καταλάβαινε από έδρες. Έτσι στις 12 Φεβρουαρίου του 2011 ο Φουστέρ με ανάποδο ψαλίδι κάνει το 1-2 μέσα στο Χαριλάου και δίνει τη νίκη στον Ολυμπιακό απέναντι στον Άρη.



4. Στις 17 Απριλίου 2011 ο Φουστέρ θα βάλει ένα από τα ωραιότερα γκολ στην καριέρα του. Σε ένα παιχνίδι φιέστα για την κατάκτηση του τίτλου, απέναντι στην υποβιβασμένη ΑΕΛ, ο Ισπανός έπειτα από κόρνερ θα στοπάρει τη μπάλα με το στήθος και θα ζωγραφίσει την πορεία της μέχρι τα δίχτυα.



5. Την πρώτη του χρονιά στο «λιμάνι» ο Ολυμπιακός δεν αγωνίζεται στην Ευρώπη, την δεύτερη όμως ο Φουστέρ ντεμπουτάρει στο Champions League και το πρώτο του γκολ θα έρθει ένα χρόνο μετά το πρώτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού, στις 28 Σεπτεμβρίου 2011. Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται με δύο γκολ πίσω στο σκορ απέναντι στην Άρσεναλ και ο Φουστέρ με το γκολ του δίνει ελπίδες για την ισοφάριση, αν και αυτή δεν ήρθε.





6. Μπορεί στο πρώτο παιχνίδι απέναντι στην Άρσεναλ οι ερυθρόλευκοι να μην πήρανε κάτι, αλλά τον Δεκέμβριο του 2012 πάλι απέναντι στην Άρσεναλ, ο Φουστέρ πετυχαίνει το 2-0, γκολ που κλειδώνει τη νίκη- πρόκριση στο Europa League.





7. Η συνεισφορά του Φουστέρ στην Ευρώπη συνεχίστηκε εκείνη τη δεύτερη χρονιά. Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου στο πρώτο παιχνίδι απέναντι στη Ρούμπιν Καζαν στη Ρωσία πετυχαίνει το γκολ νίκης και κλέβει τις… καρδιές του Ολυμπιακού.




8. Στις 8 Μαρτίου ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στο Χάρκοβο για να αντιμετωπίσει τη Μέταλιστ για τη των «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Νταβίντ Φουστέρ με γκολ στο 50' έδωσε τη νίκη στους «ερυθρόλευκους» αφήνοντας τα πάντα ανοιχτά, ενόψει της ρεβάνς..




9. Στον τελικό του Κυπέλλου το 2012 στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Ατρομητο ο Ολυμπιακός τα βρίσκει σκούρα καθώς ο Ιγγλέσιας 15 λεπτά πριν από τη λήξη ισοφαρίζει το γκολ του Τζιμπούρ από το πρώτο ημίχρονο. Το παιχνίδι πηγαίνει στην παράταση και ο Γιώργος Δώνης φωνάζει στους παίκτες του να προσέξουν τον Ισπανό με το «19». Οι φόβοι του Έλληνα τεχνικού επιβεβαιώνονται και ο Φουστέρ με κεφαλιά στο 118’ δίνει τον τίτλο στον Ολυμπιακό!




10. Η επόμενη χρονιά δεν θα είναι τόσο καλή όσο οι δύο πρώτες. Ο «Δαυίδ» των φίλων του Ολυμπιακού θα τραυματιστεί σε μια προπόνηση. Στις 26 Οκτωβρίου 2012 διαπιστώνεται πως ο Φουστέρ έχει υποστεί θλάση δευτέρου βαθμού στον αριστερό προσαγωγό. Ο τραυματισμός θα τον ταλαιπωρήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν γεγονός που δεν θα τον δυσκολέψει να καταγράψει 30 συμμετοχές και 6 γκολ.

inner

11. Το Νοέμβριο του 2013 η ομάδα του Ολυμπιακού καλείται να παίξει σε ένα διαφημηστικό και ο Νταβίντ Φουστέρ δίνει ρέστα! Η ατάκα του «Που είσαι ρε Νικόλα» θα μείνει στην ιστορία σε μια από τις πιο πετυχημένες και χιουμοριστικές διαφημήσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο.



12. Ο ΠΑΟΚ αυτά τα 6 χρόνια είχε βρει τον δήμιό του στο πρόσωπο του Φουστέρ καθώς ο Ισπανός πέτυχε 5 γκολ απέναντι στο «Δικέφαλο του Βορρά». Σε μία ήττα όμως των ερυθρολεύκων στις 3 Δεκεμβρίου του '14 ο Φουστέρ θα ισοφαρίσει για τον Ολυμπιακό με ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς.




13. Στις 9 Δεκεμβρίου του 2014 ο Ολυμπιακός αγωνίζεται για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League απέναντι στη Μάλμε. Ο Φουστέρ με αυτοθυσία βάζει το κεφάλι του ανάμεσα στα υψωμένα πόδια των αμυντικών και στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 του Ολυμπιακού

inner



14. Πέντε χρόνια μετά την άφιξη του στον Ολυμπιακό αποκαλύπτει οτι όταν ήρθε η πρόταση από τον Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν ένα πραγματικό σοκ για εκείνον και οτι «Δεν φανταζόμουν οτι θα ζήσω όλα αυτά που έζησα εδώ»

inner

15. Στις 3 Μαϊου 2015 ο Ολυμπιακός πανηγυρίζει το 42ο πρωτάθλημα της ιστορίας του με τον Νταβίντ Φουστέρ να δακρύζει και σχεδόν να αποχαιρετά τους φίλους του Ολυμπιακού, μιας και το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την ομάδα του Πειραιά έμοιαζε πιθανότερο από ποτέ.

inner

16. Τελικά 22 ημέρες αργότερα, το συναίσθημα επικρατεί και ο Ολυμπιακός ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας με τον Ισπανό αρχηγό για ακόμη ένα χρόνο, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να παρεμβαίνει προσωπικά στην υπόθεση παραμονής του Φουστέρ. Ο ίδιος δηλώνει «Με μεγάλη χαρά θέλω να μοιραστώ μαζί σας τα νέα ότι θα συνεχίσω στον Ολυμπιακό! Είμαι ευγνωμων σε όλους τους φιλάθλους για την αγαπη και την στηριξη σας, πραγματικά σημαίνουν τα πάντα για εμένα και την οικογένεια μου».

inner

17. Ο Νταβίντ Φουστέρ σκοράρει στη φετινή εντός έδρας αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Βέροια και καταφέρνει κάτι εντυπωσιακό! 6 χρόνια, 6 πρωταθλήματα έχοντας χριστεί σκόρερ σε κάθε ένα από αυτά έστω και για μία φορά.



18. Το τελευταίο του παιχνίδι με την ερυθρόλευκη φανέλα θα καταγραφεί στις 17 Μαϊου 2016. Ο χαμένος τελικός με την ΑΕΚ αποτέλεσε την τελευταία εμφάνιση του Ισπανού με τα ερυθρόλευκα οπου ξεκίνησε βασικός και ως αρχηγός. Αποχώρησε μέσα σε αποθέωση από τους φίλους του Ολυμπιακού στο 65ο λεπτό.

inner

19. Στη φετινή φιέστα του Ολυμπιακού όλα έμοιαζαν με τελευταία φορά για τον Νταβίντ Φουστέρ αλλά και για πρώτη. Πρώτη φορά στα 6 χρόνια του στο λιμάνι, ως πρώτος αρχηγός θα ήταν αυτός που θα σήκωνε την κούπα του πρωταθλητή.
inner

+1 Στις 15-6-2016 ο Ολυμπιακός ανακοινώνει τη μη συνέχιση της συνεργασίας με τον Νταβίντ Φουστέρ και οι ερυθρόλευκοι αποχαιρετούν έναν... θρύλο

Επιμέλεια: Γρηγόρης Ποζιός - Θάνος Καλόγηρος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x