sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο «Ράμπο», το Περιστέρι, τα Γιάννενα και μια διαφήμιση! (pics+video)

Λίγες ώρες έμειναν για τη σέντρα του Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος θυμάται στο sportfm.gr «ερυθρόλευκους» πρωταγωνιστές που αναδείχθηκαν με τα γκολ που πέτυχαν σε ντέρμπι.

Η «αύρα» του συγκεκριμένου ματς είναι μοναδική και όχι άδικα. «Μεθυστική» για τους φιλάθλους των δύο ομάδων, θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος. Αναλλοίωτη στο διάβα των χρόνων θα συμπληρώσει κάποιος άλλος. Με λίγα λόγια Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, χωρίς γιρλάντες και έξτρα «διακόσμηση του ντεκόρ». Δεν χρειάζεται, καταλαβαίνει ο κόσμος.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Τούτα, λοιπόν, τα ματς «έβγαλαν» στον «αφρό» της επικαιρότητας παίκτες που ενδεχομένως να είχαν ακολουθήσει άλλους δρόμους αν δεν είχαν πρωταγωνιστήσει σ' ένα ντέρμπι, κάνοντας τη διαφορά για τον Ολυμπιακό. Αυτές οι «μάχες» αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για ένα... παρατσούκλι. Ήταν σκηνικό για μια διαφήμιση. Ήταν, ήταν και τι δεν ήταν. Πάμε λοιπόν να ξετυλίξουμε το κουβάρι και να φέρουμε στη μνήμη μας, γκολ που έγραψαν ιστορία για τον Ολυμπιακό.

Ο Τάσος που έγινε Ράμπο

Αγωνιστική περίοδος 1985-1986 και οι δύο ομάδες κοντράρονται στο ΟΑΚΑ. Έμελλε να είναι ο αγώνας που θ' άλλαζε το όνομα του Τάσου Μητρόπουλου. Ο ψηλός θα ήταν, πλέον, για τους οπαδούς των Πειραιωτών, ο Ράμπο. Το δεύτερο γκολ που πέτυχε ο Μητρό, με εντυπωσιακή κούρσα και ξερό σουτ απέναντι στον Σαργκάνη, θα έγραφε ιστορία. Ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 και ο Μητρόπουλος είχε βρει ένα από τα πλέον πετυχημένα παρατασούκλια που έχουν ακουστεί σε ελληνικά γήπεδα. Μετά το Φάντομ για τον Σαργκάνη, υπήρχε το Ράμπο για τον Μητρόπουλο.



Ο μικρός απ' τη Χρυσούπολη

Το παιχνίδι που προαναφέραμε, η «μάχη» δηλαδή Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ τη σεζόν 1985-1986 ανέδειξε έναν νεαρό ποδοσφαιριστή των «ερυθρόλευκων», που έκανε τα πρώτα του βήματα στην ομάδα του Πειραιά. Λίγο πάνω απ' τον Άγιο Ιερόθεο στο Περιστέρι, είναι η Χρυσούπολη και ο νεαρός Γιώργος Βαΐτσης έδειξε σ' αυτή τη γειτονιά πως μπορεί να κάνει καριέρα. Ήταν βασικός στο συγκεκριμένο ντέρμπι και μάλιστα κατάφερε να πετύχει ένα πολύ ωραίο γκολ, με κεφαλιά που άφησε «άγαλμα» τον Σαργκάνη. Δεν χρειαζόταν τίποτε άλλο για μια μοναδική ιστορία. Ο μικρός είχε γίνει κάτι παραπάνω από... αγαπητός στην «κόκκινη» εξέδρα.

inner

Ο Παπαχρήστου «ντύθηκε» σέντερ φορ

Μια ιστορία που αν μη τι άλλο ήταν ξεχωριστή για έναν παίκτη «εργαλείο» της ομάδας του λιμανιού, εκτυλίχθηκε ένα ηλιόλουστο μεσημέρι του Φλεβάρη του 1987 στο ΟΑΚΑ. Πρωταγωνιστής σ' εκείνη τη «μάχη» των δύο «αιωνίων» ο Βασίλης Παπαχρήστου, ένας αμυντικός μέσος που θα έπαιρνε τη... δόξα απ' τον Αναστόπουλο, σημειώνοντας το γκολ που θα χάριζε τη νίκη στον Ολυμπιακό με 2-1. Ο Γιαννιώτης χαφ του Ολυμπιακού, με σήμα κατατεθέν τη γενειάδα του, είχε περάσει στο ματς σαν αλλαγή δύο λεπτά πριν σκοράρει. Την επόμενη μέρα είδε τη φωτογραφία και το όνομα του να κυριαρχούν σε αθλητικό και πολιτικό Τύπο.



Το γκολ που έγινε διαφήμιση

Ο Βαγγέλης Κουσουλάκης ζει στην αγαπημένη του Θεσσαλονίκη μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Υπήρξε όμως ένας παίκτης που «έμπαινε» σε όλα τα σπίτια της χώρας μέσω τηλεόρασης όταν δεν υπήρχε ματς. Πώς το κατάφερε; Το γκολ που πέτυχε εναντίον του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τους «πράσινους» στη Λεωφόρο, έμελλε να παίξει ως τηλεοπτικό σποτ γνωστής σοκολατοβιομηχανίας και να γράψει ιστορία. Ένα γκολ που είχε δώσει στον Ολυμπιακό τη νίκη με 1-0.



inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x