sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο Χιμένεθ, η Νέα Σμύρνη και η… κατάρα του Κετσπάγια

Η ΑΕΚ ψάχνει απέναντι στον Πανιώνιο το πρώτο διπλό από τη μέρα που απομακρύνθηκε ο Τιμούρ Κετσπάγια, σε μια έδρα που νίκησε για τελευταία φορά, έχοντας στην τεχνική ηγεσία τον Μανόλο Χιμένεθ.

Στο ΟΑΚΑ είναι αήττητη, αν και έχει πέντε ισοπαλίες σε δώδεκα παιχνίδια. Μακριά από αυτό, όμως, η ΑΕΚ τα βρίσκει… μπαστούνια. Και σε αυτή την περίπτωση, οι αριθμοί λένε την αλήθεια, αφού σε δέκα αγώνες, μετράει μόλις δύο νίκες. Μάλιστα, σε αυτά τα δύο διπλά την τεχνική καθοδήγηση της ομάδας είχε ο πρώτος (!) από τους τρεις προπονητές της φετινής περιόδου, δηλαδή ο Τιμούρ Κετσπάγια.

Η τελευταία φορά που η Ένωση πανηγύρισε την κατάκτηση των τριών βαθμών σε παιχνίδι εκτός έδρας ήταν στις 17 Οκτωβρίου 2016, όταν είχε νικήσει 2-1 την ΑΕΛ. Μια νίκη, που δεν ήταν ικανή να αλλάξει το κλίμα για τον Γεωργιανό τεχνικό, αφού την επόμενη μέρα ανακοινώθηκε η λύση της συνεργασίας τους.

Έκτοτε, η Ένωση έχει δώσει άλλα επτά παιχνίδια εκτός έδρας, αλλά σε κανένα από αυτά δεν έφυγε με το… τρίποντο στις αποσκευές της. Στα πέντε από αυτά, με τον Ζοσέ Μοράις στον πάγκο, μέτρησε τρεις ήττες (1-0 από ΠΑΟΚ, 3-2 από Αστέρα Τρίπολης και 3-2 από Παναιτωλικό) και δύο ισοπαλίες (1-1 με Κέρκυρα και 0-0 με Παναθηναϊκό). Μάλιστα, η ήττα στο Αγρίνιο ήταν η αιτία της απομάκρυνσης και του Πορτογάλου από την τεχνική ηγεσία στις 18 Ιανουαρίου 2017.

Την σκυτάλη πήρε ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος ξεκίνησε εντυπωσιακά, μετρώντας συνολικά επτά νίκες και τρεις ισοπαλίες σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Οι δύο ισοπαλίες είναι σε ισάριθμα παιχνίδια πρωταθλήματος μακριά από το ΟΑΚΑ, πρώτα με την Ξάνθη (0-0) και εν συνεχεία με τον Ηρακλή (2-2). Μένει να δούμε αν στην τρίτη… εξόρμηση θα καταφέρει να πάρει το πολυπόθητο διπλό για την ΑΕΚ σε ένα κομβικό σημείο της φετινής σεζόν.

Η αποστολή της ΑΕΚ μόνο εύκολη δεν είναι, αφενός γιατί ο Πανιώνιος πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία, αφετέρου γιατί στη Νέα Σμύρνη κέρδισε για τελευταία φορά, έχοντας στον πάγκο τον τωρινό της προπονητή. Το τελευταίο διπλό, λοιπόν, ήρθε στις 2 Οκτωβρίου 2011, με γκολ του Κώστα Μανωλά στο 90’ (0-1). Τα συναισθήματα για τον Ισπανό τεχνικό είναι, μάλλον ανάμεικτα, αφού τρεις μέρες μετά ολοκληρώθηκε η πρώτη θητεία του στην Ένωση.

Από τότε και μέχρι σήμερα, η Ένωση μέτρησε δύο ήττες και μια ισοπαλία. Την σεζόν 2012-13, ηττήθηκε με 1-0, ακολούθησαν οι δύο χρονιές σε Γ’ Εθνική και Football League, ενώ πέρυσι (2015-16), ήρθε ισόπαλη 1-1 στο ματς της κανονικής περιόδου και ηττήθηκε με 1-0 στο παιχνίδι των play-offs.

Επιμέλεια: Τάσος Νικολόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x