Η Αγγλία νίκησε τη Τυνησία και τώρα παίζει με τον Παναμά αλλά αυτό που διαφοροποιεί την τωρινή ομάδα από εκείνη που πήγε στη Γαλλία στο Euro ή στη Βραζιλία στο προηγούμενο Μουντιάλ είναι η ύπαρξη ενος τεχνικού ο οποίος δείχνει διατεθειμένος να πάρει αποφάσεις και να προσαρμόσει την ομάδα του σε διάφορα συστήματα.
Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος
Ήταν στη Ρωσία, ακόμα πιο νότια από το Volgograd, αυτή την εποχή πέρυσι, όταν ο Σαουθγκέιτ και ο βοηθός του ο Χόλαντ αρχικά συνέλαβαν την ιδέα του να δοκιμάσουν να παίξουν με τον τρόπο που κάνουν τώρα. Πέρασαν τον περασμένο Ιούνιο και τον Ιούλιο σε περιοδεία μεταξύ της Πολωνίας για να παρακολουθήσουν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ελπίδων και της Ρωσίας βλέποντας το Κύπελλο Συνομοσπονδιών αναζητώντας προπονητικές βάσεις για την αγγλική ομάδα αυτό το καλοκαίρι.
Σε εκείνο το σημείο, δεν υπήρχε ακόμα μεγάλο μέρος της σφραγίδας του νέου τεχνικού στην ομάδα της Αγγλίας. Είχε παρακολουθησει επί Χότζον στο Euro 2016 την ομάδα να εγκλωβίζεται ανάμεσα σε ένα 4-4-2 και ένα «ψεύτικο» 4-2-3-1 και διαδεχομενος τον Σαμ Αλαρντάις μετά απο το πρώτο ματς και τη νικη με 1-0 στη Σλοβακία δεν ήθελε να αλλάξει πάρα πολλά. Σκοπος στους προκριματικούς ειναι να κερδίσεις και να περάσεις συνεπώς «Δεν ήταν καιρός για επανάσταση", οπως δηλώνει ο Χόλαντ αλλά " μια εποχή για τη λήψη αποφάσεων βραχυπρόθεσμα."
Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο στο england365.gr
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.