sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο Μαραντόνα στο μεταγραφικό στόχαστρο του Παναθηναϊκού!

Ναι, μοιάζει ουτοπικό, ακούγεται σαν σενάριο ταινίας του Χόλιγουντ ο Μαραντόνα να φορούσε τη φανέλα με το «τριφύλλι» στο στήθος. Σύμφωνα με τα «Παναθηναϊκά Νέα» όμως, υπήρχαν πιθανότητες…

«Πώς θα ήταν αν…»

Μια απλή φράση που οποιοσδήποτε και αν την εκστομίσει προξενεί στους γύρω του πάμπολλες σκέψεις.

Σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, τα περίφημα «What If» όπως λένε και στις Ηνωμένες Πολιτείες, όσον αφορά μεταγραφικά φλερτ που δεν καρποφόρησαν, είναι δεκάδες.

Γράφει ο Παναγιώτης Ιωάννου

Το αίτημα της Ρεάλ Μαδρίτης για την απόκτηση του ηγέτη της ΑΕΚ Μίμη Παπαϊωάννου το 1965.

Το ενδιαφέρον, Ρόμα, Άρσεναλ και Στουτγκάρδης για τον «Νουρέγιεφ της μπάλας» Βασίλη Χατζηπαναγή, όταν έπαιζε στον Ηρακλή.

Η άρνηση του εμβληματικού διοικητικού παράγοντα του Παναθηναϊκού Αντώνη Μαντζαβελάκη να παραχωρήσει το 1960 στη Γιουβέντους τον Μίμη Δομάζο.

Όλα αυτά συνιστούν μερικά παραδείγματα που επιβεβαιώνουν περίτρανα του λόγου το ασφαλές.

Και υπάρχει ένα ακόμα, που αναφέρεται εκ νέου στο «τριφύλλι», και έκανε κάποτε τη φαντασία να οργιάζει.



«Ο Μαραντόνα στόχος του Παναθηναϊκού»

Μεγάλο Σάββατο και το ημερολόγιο γράφει 5 Απριλίου 1980. Με βάση πάντα την εβδομαδιαία εφημερίδα «Παναθηναϊκά Νέα» και συγκεκριμένα το πρωτοσέλιδο, ο τότε 19χρονος Ντιέγκο Μαραντόνα βρίσκεται στα ραντάρ των «πρασίνων».

Ο «Ντιεγκίτο» έχει ήδη χριστεί διεθνής με την εθνική και φαντάζει ικανός να φέρει την ανάσταση για την ελληνική ομάδα.

Ο Αργεντινός θρύλος έπαιζε ακόμα στην Αργεντίνος Τζούνιορς και δεν είχε προλάβει να λάμψει το άστρο του σε παγκόσμιο επίπεδο. Εντέλει κατέληξε στην Μπόκα Τζούνιορς στις 20 Φεβρουαρίου του 1981.

Έκτοτε, άρχισε δειλά-δειλά να ανοίγει τα φτερά του στον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό ουρανό. Η συνέχεια άλλωστε, είναι γνωστή σε όλους.

Αναμφίβολα, με τις υποθέσεις δεν γράφεται η ιστορία.

Στον αντίποδα, ακόμα και 40 χρόνια αργότερα, η σκέψη και μόνο ότι υπήρχε μια πιθανότητα να παίξει ο Μαραντόνα στον Παναθηναϊκό είναι ιντριγκαδόρικη.

Πάντως, μπορεί να μην απολαύσαμε τον μεγάλο βιρτουόζο με τα χρώματα του Παναθηναϊκού, μα είχαμε την ευκαιρία τουλάχιστον να τον θαυμάσουμε στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τον Ιανουάριο του 2005.

Τότε που τιμής ένεκεν έγινε μέλος του Ολυμπιακού σε σχετική εκδήλωση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x