sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο κορωνοϊός έσωσε την... θλιβερή Βιγιέγας!

Με 101 γκολ παθητικό και μόλις 7 βαθμούς, η Βιγιέγας είχε αποχαιρετήσει από πολύ νωρίς την κατηγορία. Όμως, ο κορωνοϊός είχε... άλλη γνώμη και μάλλον έσωσε την χειρότερη ομάδα στην Ισπανία!

Μόνο... καταστροφές φαίνεται πως αφήνει στο διάβα του ο κορωνοϊός.

Η πανδημία έχει αφαιρέσει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων παγκοσμίως, έχει επηρεάσει αρνητικά την οικονομία όπως φυσικά και τον αθλητισμό.

Πρωταθλήματα διακόπτονται και δεν συνεχίζουν τη φετινή τους σεζόν, ομάδες καταστρέφονται οικονομικά, οι παίκτες και οι εργαζόμενοι των συλλόγων χάνουν τη θέση του ή βλέπουν τους μισθούς τους να κατρακυλούν.

Μέσα σε όλα τα κακά, υπήρχε όμως και μια ομάδα που ευνοήθηκε και ουσιαστικά... σώθηκε από τον κορωνοϊό. Πρόκειται για έναν σύλλογο μικρό και άγνωστο στο κοινό, που είχε θλιβερή παρουσία στην τέταρτη κατηγορία της Ισπανίας. Ο λόγος για την άσημη Βιγιέγας, η οποία αξίζει λίγη δημοσιότητα μετά από τον τρόπο που έσωσε το... τομάρι της και γλίτωσε τον υποβιβασμό.



Έχοντας 46 χρόνια ζωής, η Βιγιέγας εδρεύει στο Λογρόνιο, την πρωτεύουσα της Λα Ριόχα, μίας εκ των 17 αυτόνομων κοινοτήτων της Ισπανίας.

«Είμαστε μια ομάδα που έχουμε ως στόχο να προπονούμε και να χρησιμοποιούμε νεαρούς παίκτες. Πάντα ήμαστε ένας σύλλογος που βρισκόταν στην άκρη του... γκρεμού», αναφέρουν άτομα της ομάδας. Και μάλλον έχει απόλυτο δίκιο.

Δεν έχει καταφέρει ποτέ να καταγράψει κάποια επιτυχία, βολοδέρνει συνεχώς ανάμεσα σε τοπικά πρωταθλήματα και στην τέταρτη κατηγορία. Βέβαια, τα λεγόμενα από πάνω δείχνουν πως δεν... καίγονται και για επιτυχίες, αλλά τους διακρίνει ένας ρομαντισμός και μια διαφορετική φιλοσοφία.



Γιατί, όμως, έχουμε αφιερώσει τόσες αράδες στην Βιγιέγας; Εξηγούμαστε, για να μην παρεξηγούμαστε. Με την εμφάνισή του στην Ευρώπη, ο κορωνοϊός διέκοψε τα πάντα και πόσω μάλλον τον αθλητισμό. Η 4η κατηγορία της Ισπανίας, η οποία χωρίζεται σε 18 ομίλους, διακόπηκε επ αόριστον, έχοντας γίνει 28 αγωνιστικές. Στον 16ο όμιλο, λοιπόν, και η συμπαθέστατη αλλά... τραγική αγωνιστικά Βιγιέγας, να έχει γίνει ένα με τον πάτο της βαθμολογίας από την 1η ως την 28η αγωνιστική.

Ο απολογισμός; 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 25 ήττες! Τα τέρματα; Μόλις 13 υπέρ, δηλαδή κοντά στο ένα γκολ ανά δύο ματς και 101 κατά! Κοντά στα τέσσερα ανά παιχνίδι, με την Βιγιέγας να κόβει... ταρίφα σε κάθε αγώνα! Τέσσερις εφτάρες, πέντε εξάρες και δύο πεντάρες μεταξύ άλλων για να καταλάβει κανείς πόσο κακή σεζόν έκανε. Κι, όμως, η πανδημία την έσωσε. Το πρωτάθλημα διακόπηκε οριστικά και η ομοσπονδία με ανακοίνωσή της έκανε γνωστό πως δεν θα υποβιβαστεί κανείς, σώζοντας αυτόματα την χειρότερα ομάδα όλων των κατηγοριών στην Ισπανία!



Πάντως, οι άνθρωποι του συλλόγου δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και το δηλώνουν δημοσίως. Ξέρουν ότι έκαναν τραγική πορεία και αξίζουν τον υποβιβασμό, κάτι που αποδέχονται. Άλλωστε δεν θα είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, με την ομάδα να μοιάζει με... ασανσέρ που ανεβοκατεβαίνει τις κατηγορίες. Οι «τίγρεις», όπως είναι το παρατσούκλι τους, δεν... δαγκώνουν. Αλλά τουλάχιστον είναι μια ωραία παρέα, που προσπαθούν να κάνουν το χόμπι τους και να διασκεδάζουν μέσα στο γήπεδο. Για αυτό και όταν κερδίζουν που και που, το πανηγυρίζουν με την ψυχή τους.

Extra tip: Αντίθετη, πάντως, είναι η πορεία και η μοίρα της ομάδας νέων. Εξαιρετικές ακαδημίες και μία ταλαντούχα ομάδα νέων, είναι στην δεύτερη θέση της δεύτερης κατηγορίας. Είχαν μπροστά τους μια χρυσή ευκαιρία για να γράψουν ιστορία, ανεβαίνοντας στην «elite». Όμως, η ομοσπονδία δεν θα συνεχίσει το πρωτάθλημα και η Βιγιέγας χάνει μια τεράστια ευκαιρία για διάκριση. Ίσως και για έσοδα, εφόσον η καλή της φουρνιά μαγνητίσει τα βλέμματα των μεγάλων ομάδων...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x