sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο Βασίλης Μπάρκας στο sportfm.gr: «Ήξερα ότι έπρεπε να αρπάξω την ευκαιρία» (video)

Η αποκάλυψη του φετινού Ατρόμητου και της Super League, ο 22χρονος Βασίλης Μπάρκας, δίνει την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη στο sportfm.gr και μιλά για όσα αφορούν το παρόν, αλλά και το μέλλον του.

Όταν αγωνίζεσαι στη θέση του τερματοφύλακα και παρά το γεγονός ότι δεν έχεις κλείσει καλά-καλά τα 22 χρόνια, καταφέρνεις να χριστείς βασικός σε μία από τις πέντε καλύτερες ομάδες της Super League των τελευταίων ετών, τότε αν μη τι άλλο κάτι αξίζεις.

Συνέντευξη στον Παύλο Κουστέρη

Όταν έχουν αναφερθεί ειδικά για το ταλέντο σου προπονητές όπως οι Γιώργος Δώνης και Τραϊανός Δέλλας, βάζοντας το χέρι τους στη φωτιά για την αξία σου, τότε όχι απλά αξίζεις, αλλά ξεχωρίζεις.

inner

Αυτά ισχύουν για την περίπτωση του Βασίλη Μπάρκα και μπορεί κάποιος να προσθέσει ακόμα στα παραπάνω στοιχεία, δοκιμή σε ομάδα Premier League (Στόουκ), υπαρκτό ενδιαφέρον ομάδων από το Νησί και μια ορθάνοιχτη προοπτική για μεγάλη καριέρα στην Εθνική ομάδα.

inner

Ο νεαρός τερματοφύλακας του Ατρόμητου που φέτος καθιερώθηκε από τον Τραϊανό Δέλλα ως βασική λύση κάτω από τα γκολπόστ της ομάδας, δίνει στο sportfm.gr την πρώτη μεγάλη συνέντευξη της καριέρας του και μιλάει για το δρόμο από τον πάγκο μέχρι την ενδεκάδα, για το στόχο της εδραίωσης, σχολιάζει τα καθημερινά ρεπορτάζ που αφορούν το μέλλον του, αλλά και το τι θέλει ο ίδιος για τη συνέχεια της καριέρας του.

Διαβάστε απόσπασμα από τη συνέντευξη του Βασίλη Μπάρκα και δείτε όλη την «εξομολόγηση» του νεαρού γκολκίπερ στη WEB TV του sportfm.gr.

Στις 30 Ιανουαρίου της φετινής χρονιάς, κλήθηκες να κάνεις το πρώτο 90λεπτο ντεμπούτο σου στη Super League κόντρα στον ΠΑΟΚ στην άδεια Τούμπα. Θυμάσαι τι σου είπε ο Τραϊανός Δέλλας με δεδομένο ότι δεν αγωνίστηκες αναγκαστικά ως βασικός, αλλά αποτέλεσε δική του επιλογή.

«Απ’ ό,τι θυμάμαι είχε προηγηθεί το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο στη Λεωφόρο. Μου είχε πει τότε να συνεχίσω να δουλεύω και έτσι θα μου δοθούν κι άλλες ευκαιρίες. Τελικά αυτή μου δόθηκε κατευθείαν στον επόμενο αγώνα. Ήξερα ότι έπρεπε να αρπάξω την ευκαιρία, γιατί δεν σου δίνονται κάθε μέρα. Από τότε ευτυχώς δεν ξαναβγήκα…».

inner

Από εκεί, λοιπόν, που δεν σε γνώριζε το ευρύ κοινό, άρχισε σιγά-σιγά το όνομά σου να βρίσκεται σε εφημερίδες, σε αφιερώματα, σε ιστοσελίδες. Πώς αντιμετώπισες αυτό το ξαφνικό ενδιαφέρον, ειδικά εσύ που απ’ όσο γνωρίζω είσαι παιδί χαμηλών τόνων;

«Ε, εντάξει δεν ξέρω αν είμαι παιδί χαμηλών τόνων. Έχω πάντα τον πατέρα μου δίπλα που πάντα με κρατάει κάτω, προσγειωμένο. Μερικά τα διαβάζω, άλλα όχι. Είναι ωραίο να λένε κολακευτικά λόγια για σένα, αλλά όταν μια ομάδα θέλει να σε δει, δεν μπαίνει σε διαδικασία ανάγνωσης δημοσιευμάτων. Ο καθρέφτης είναι το γήπεδο, έτσι πρέπει να δουλεύεις και να είσαι έτοιμος ανά πάσα ώρα και στιγμή».

Έχεις αναφέρει αρκετές φορές τη συμβολή του πατέρα σου. Τι σου λέει, τι σε συμβουλεύει;

«Ο πατέρας μου είναι πάντα δίπλα. Γενικότερα, όλη η οικογένειά μου, αλλά ειδικά με τον πατέρα μου είμαστε σαν φίλοι. Τον ακούω πάρα πολύ, είμαστε κοντά, περνάμε χρόνο μαζί».

Είναι αυστηρός;

«(Σ.σ. γέλια) Όχι, όχι δεν θα τον έλεγα αυστηρό. Μια χαρά είναι! Με βοηθάει».

inner

Ποιο θεωρείς ότι είναι το καλύτερο και το χειρότερο παιχνίδι σου της φετινής χρονιάς;

«Δεν νομίζω ότι έκανα κάποιο “ουάου” παιχνίδι. Σε κάποια πήγα καλά, σε κάποια όχι. Το χειρότερο νομίζω ήταν με τον Ολυμπιακό, γιατί δέχθηκα και τέσσερα γκολ. Η αλήθεια είναι ότι την προηγούμενη μέρα είχα μπει πωρωμένος στην προπόνηση. Όταν πήγα στο γήπεδο για ζέσταμα, μου βγήκε λίγη κούραση, αλλά εντάξει… Όλα είναι εμπειρίες. Κάθε γκολ που μπορεί να δεχθείς είναι εμπειρία, όλες οι φάσεις μέσα σε ένα παιχνίδι είναι εμπειρία. Τις μαζεύεις, κρατάς τα θετικά και τα αρνητικά και συνεχίζεις».

Τόσο ο Γιώργος Δώνης, όσο και ο Τραϊανός Δέλλας έχουν μιλήσει με άκρως κολακευτικά λόγια για το ταλέντο και την αξία σου. Πώς δέχεσαι αυτά τα σχόλια;

«Ευχάριστα, όλα αυτά είναι έρχονται ευχάριστα. Χαίρομαι γιατί όλα αυτά έρχονται με πολλή δουλειά. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συνεχίζεις να δουλεύεις για να ανεβαίνεις επίπεδο και να αποδείξεις ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν δίκιο».

Τα όσα ακούγονται περί ενδιαφέροντος από ομάδες, είτε από το εσωτερικό είτε το εξωτερικό έχουν φτάσει στα αυτιά σου. Ποια είναι τα δικά σου βραχυπρόθεσμα πλάνα;

«Η δική μου επιθυμία είναι κάποια στιγμή να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ. Τώρα αυτό το πώς θα γίνει, πρέπει να το εξετάσω με τους ανθρώπους που είναι γύρω μου. Πιστεύω ότι για άλλη μια χρονιά, πρέπει να πάρω παιχνίδια. Δεν ξέρω πού θα είναι αυτό. Και ο Ατρόμητος είναι μια πολύ καλή επιλογή. Είναι ένας συνδυασμός και καλών παιχνιδιών και πολλής δουλειάς για να φτάσω εκεί που θέλω».

Εσύ νιώθεις έτοιμος για το βήμα παραπάνω;

«Σίγουρα, σίγουρα είμαι. Για τα πάντα είμαι έτοιμος. Δεν έχω αυτή τη στιγμή κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου. Πιστεύω, όμως, ότι το καλύτερο για μένα αυτή τη στιγμή είναι να παίζω».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του:


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x