sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ντόρτμουντ on fire!

Τι κι αν αποχώρησε το καλοκαίρι ο Γιούργκεν Κλοπ από τη Βεστφαλία; Η Ντόρτμουντ με τον Τόμας Τούχελ στο τιμόνι, πραγματοποιεί το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας της!

Η αποχώρηση του Γιούργκεν Κλοπ το περασμένο καλοκαίρι από την τεχνική ηγεσία της Ντόρτμουντ, μετά από επτά χρόνια παραμονής στη Βεστφαλία, ήταν ένα μεγάλο ΣΟΚ για όλους μέσα στον σύλλογο. Με τον 49χρονο προπονητή, η Μπορούσια κατέκτησε σχεδόν τα πάντα, αφού δύο φορές στέφθηκε πρωταθλήτρια (2011 και 2012), μια φορά πήρε το κύπελλο (2012), άλλες δύο το γερμανικό σούπερ καπ (2013 και 2014), ενώ το 2013 ήταν φιναλίστ του τελικού του Champions League.

Του Τάσου Νικολόπουλου

Η άφιξη του Τόμας Τούχελ, ο οποίος δεν είχε δουλέψει σε τόσο υψηλό επίπεδο, καθώς ξεκίνησε την καριέρα του στην Άουγκσμπουργκ (2007-08) και εν συνεχεία «έφτιαξε» όνομα στη Μάιντζ (2009-2014), αντιμετωπίστηκε επιφυλακτικά. Δεν ήταν, άλλωστε, λίγοι αυτοί που εκτιμούσαν ότι η φετινή μπορεί να είναι μια μεταβατική χρονιά, μετά από μια πετυχημένη επταετία. Η κληρονομιά ήταν βαριά παρότι η περυσινή χρονιά εξελισσόταν εφιαλτικά, άσχετα αν κατάφερε κυριολεκτικά στο νήμα να εξασφαλίσει την έξοδο στην Ευρώπη και το Europa League.

Όσοι ήταν διστακτικοί, στο άκουσμα της έλευσης του 42χρονου προπονητή, νομίζω ότι έχουν αρχίσει να… αναθεωρούν. Το ξεκίνημα της σεζόν είναι τουλάχιστον ελπιδοφόρο, για να μην πω κάτι παραπάνω… Γιατί, όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, η Μπορούσια, μετά το τελευταίο τρίποντο επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν, έφτασε τις πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, επίδοση που είναι η κορυφαία στην ιστορία της!

Το επίτευγμα της αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα, αφού σε συνδυασμό με τα 18 γκολ υπέρ και τα 3 κατά, αποτελεί την καλύτερη επίδοση στα 53 χρόνια του γερμανικού πρωταθλήματος. Επίσης, τα 18 τέρματα που έχει σημειώσει, αποτελούν διαχρονικά την τρίτη επίδοση στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα, αφού περισσότερα τέρματα σε πέντε αγωνιστικές έχουν σημειώσει η Κολωνία (19, 1977-78) και η Γκλάντμπαχ (20, 1973-74).

Το δεύτερο ρεκόρ που αφορά γενικά τη Μπουντεσλίγκα είναι ότι ποτέ στα παρελθόν δεν υπήρξαν δύο ομάδες, που να έχουν σημειώσει πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στο ξεκίνημα της σεζόν. Ως γνωστό, εκτός από τη Μπορούσια Ντόρτμουντ, με το απόλυτο νικών έχει ξεκινήσει τον φετινό μαραθώνιο και η περυσινή πρωταθλήτρια, Μπάγερν Μονάχου.

Βέβαια, δεν είναι μόνο οι επιδόσεις εντός των γερμανικών συνόρων, που έχουν προκαλέσει ενθουσιασμό στους φίλους της ομάδας. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στο Europa League, αφού η Ντόρτμουντ έχει και εκεί το απόλυτο νικών. Στον γ’ προκριματικό γύρο ξεπέρασε το εμπόδιο της αυστριακής ΒΑΚ Πέλετς, στα play-offs προκρίθηκε σε βάρος της νορβηγικής Οντ Γκρένλαντ, ενώ στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων, μπήκε με το δεξί, επικρατώντας της ρωσικής Κράσνονταρ.

Σύνολο, πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, με 19 τέρματα υπέρ και 6 κατά. Αν προστεθεί και το 2-0 επί της Τσέμνιτσερ στην πρώτη φάση του γερμανικού κυπέλλου, η Μπορούσια έχει στο ξεκίνημα της σεζόν 11 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και τέρματα 39-9! Αν μη τι άλλο, πολύ εντυπωσιακές επιδόσεις, για τις οποίες σίγουρα θα χαίρεται και ο Γιούργκεν Κλοπ. Μπορεί να μην αποτελεί πλέον μέλος του συλλόγου, αλλά σίγουρα θα εύχεται και θα θέλει να την βλέπει ψηλά, πολύ ψηλά!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x