• Το χθεσινό φιλικό του Ολυμπιακού με τη Μέχελεν, σε σχέση με το προχθεσινό με τον Άγιαξ, είχε τη διαφορά ότι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν καλό α΄ ημίχρονο, στο οποίο και προηγήθηκαν με 2-0 επί των Βέλγων, ενώ από τους Ολλανδούς έχαναν 0-1 στο ημίχρονο, δίκαια. Στο β΄ ημίχρονο η ομάδα του Μεντιλίμπαρ μπορούσε να κάνει άλλα δύο γκολ, όμως προς το τέλος του φιλικού εύκολα θα μπορούσε να δεχθεί ένα-δύο γκολ.

• Γενικά ήταν ένα θετικό τεστ, κύρια λόγω της παρουσίας των νέων παιδιών. Ήδη, σε αυτά τα δύο πρώτα φιλικά, καταγράφουμε ένα γκολ από τον Μουζακίτη, μία ασίστ από τον Κωστούλα που έγινε γκολ από τον Ζέλσον και δύο ασίστ από τους Κουτσίδη και Μουζακίτη, που δεν έγιναν γκολ από τους Κωστούλα και Μασούρα! Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα καλά πράγματα τα κάνουν οι μικροί! Και οι αμυντικοί! Δεν είναι τυχαίο ότι οι τέσσερις γκολκίπερ που έπαιξαν από ένα ημίχρονο ο καθένας, χρειάστηκε να επέμβουν μόλις τρεις φορές σε επικίνδυνες καταστάσεις-ο Πασχαλάκης έπιασε ένα τετ α τετ και έφαγε γκολ στο άλλο κι ο Μπότης έδιωξε ένα σουτ για γκολ, με σύμμαχο και το δοκάρι.

• Το σίγουρο είναι ότι ο Μεντιλίμπαρ κάνει πολλές δοκιμές. Χθες είδαμε τον Αποστολόπουλο έξω αριστερά, τον Ντόη και τον Μπινακόν σε θέση και αμυντικού χαφ, τον Ρόντινεϊ έξω δεξιά και τους Ζέλσον και Μασούρα να παίζουν και σέντερ φορ. Σίγουρα στις επιλογές αυτές παίζει ρόλο και η απουσία εξτρέμ και φορ.

Το πείραμα στον Ολυμπιακό που έβαλε ιδέες στον Μεντιλίμπαρ!

• Ενώ όμως το πείραμα για Ορτέγκα και Αποστολόπουλο μαζί στην αριστερή πλευρά απέτυχε, λόγω της (εύλογης) αδυναμίας του δεύτερου να ανταποκριθεί μπροστά, στο πείραμα με Κοστίνια και Ρόντινεϊ δεξιά ήταν επιτυχημένο! Διότι πολύ απλά ο Βραζιλιάνος έχει την ικανότητα με την ντρίμπλα, τη σέντρα, το σουτ, την μπούκα να παίξει και ως εξτρέμ, όπως αποδείχθηκε! Ήταν δε άτυχος που δεν σκόραρε σε εκείνο το αριστερό του στου στο οριζόντιο δοκάρι.

• Είναι δε σημαντικό ότι παρότι και οι δύο δεξιά μπακ συνεργάστηκαν πολύ καλά, σε βαθμό που προκαλεί εντύπωση, για πρώτη φορά που έπαιζαν μαζί, έστω κι αν μιλάνε την ίδια γλώσσα, τα πορτουγκέζικα, κάτι σημαντικό φυσικά. Τουλάχιστον δέκα φορές (!) βρήκαν ο ένας τον άλλο, ενώ ο Κοστίνια με δύο εκτελέσεις…αράουτ έβγαλε μπροστά τον Ρόντινεϊ σε καλές θέσεις για σέντρα!

Το πείραμα στον Ολυμπιακό που έβαλε ιδέες στον Μεντιλίμπαρ!

• Προφανώς ο Μεντιλίμπαρ τους έβαλε μαζί, λόγω των προβλημάτων του Ολυμπιακού αυτή την στιγμή στην επίθεση, αλλά έχω την αίσθηση ότι η χθεσινή δοκιμή μπορεί να του έβαλε ιδέες. Μπορεί να του «είπε» ότι αυτοί οι δύο, τουλάχιστον σε κάποια παιχνίδια, μπορεί να ταιριάξουν μαζί! Ο Πορτογάλος με την ικανότητα του αμυντικά κι ο Βραζιλιάνος με την προσωπικότητα που βγάζει επιθετικά!

• Να θυμίσω ότι στο β΄ ημίχρονο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε στην επίθεση με Ρόντινεϊ, Ζέλσον, Παπακανέλλο, Αποστολόπουλο (από δεξιά στα αριστερά) και με Μπιανκόν, Μουζακίτη στα χαφ. Και συνέχισε με Ρόντινεϊ, Μασούρα, Μπιέλ, Παπακανέλλο στην επίθεση και με Μπιανκόν, Μπακούλα στα χαφ. Στο δε τέλος, η επιθετική τετράδα ήταν Ρόντινεϊ, Μπιέλ, Τσικίνιο, Μασούρας!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x