Λένε οι περισσότεροι ότι ο Μεντιλίμπαρ για κάποιον λόγο δεν έχει μέχρι τώρα δείξει την «καλύτερη» ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Και περιμένουν αν το κάνει απόψε στο σημαντικό φιλικό τεστ με τη Νότιγχαμ.

• Βεβαίως, υπήρχαν κι αντικειμενικές δυσκολίες: η απουσία του Έσε με την Αργεντινή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι τραυματισμοί των Ελ Κααμπί, Στάμενιτς και Γκαρθία, καθώς και η απόκτηση των Βέλντε και Γιάρεμτσουκ πριν από μόλις λίγες ημέρες, ενώ κι ο Πιρόλα δεν είναι…καιρό στην ομάδα.

• Η σύνθεση στο φιλικό με τη Ρόμα προφανώς κι αποτελεί μία μεγάλη εικόνα των όσων σκέφτεται αυτή την στιγμή ως καλύτερη ενδεκάδα ο Μεντιλίμπαρ, αλλά ακόμη κι έτσι ο Βάσκος δεν έβαλε μαζί τον Βέλντε και τον Ζέλσον ούτε λεπτό στα πλάγια της επίθεσης, ούτε τους Ρέτσο και Πιρόλα στο κέντρο της άμυνας, παρότι πολλοί θα έβαζαν στοίχημα ότι αυτές θα είναι οι επιλογές του, με την έναρξη των επίσημων αγώνων.

• Ακόμη κι όταν μπήκε ο Ρέτσος για 18 λεπτά στο τέλος του φιλικού με τη Ρόμα, βγήκε ο Πιρόλα κι όχι ο Μπιανκόν, με τον Γάλλο να περνάει αριστερός στόπερ και τον Ρέτσο ως δεξί στόπερ να κάνει στο φινάλε του παιχνιδιού μία εξαιρετική άμυνα πάνω στον «πολύ» Ντόμβικ, που τον αγόρασαν οι Ιταλοί με 50 εκ. Ευρώ από την ισπανική Τζιρόνα.

Τα δίδυμα Βέλντε-Ζέλσον και Ρέτσου-Πιρόλα στον Ολυμπιακό

• Ο Πιρόλα, που μου φάνηκε ότι θα ήθελε να παίξει ως το τέλος, βγάζει γενικά μία καλή εικόνα στη θέση του αριστερού στόπερ, αν και θα ήθελα να τον δω περισσότερο στο ψηλό παιχνίδι, καθότι ο Κάρμο βοηθούσε πολύ σε αυτό το κομμάτι και έδινε στην άμυνα μία άλλη οντότητα ακόμη και στις στατικές φάσεις. Τώρα, μπορεί κάποιος να προσέξει ότι με τη Ρόμα ένας στόπερ των Ιταλών (άσχετα αν αστόχησε) πήρε αρκετά άνετα κεφαλιά ανάμεσα από Ρόντινεϊ και Ντόη σε εκτέλεση φάουλ και με την Τερνάνα μόλις στο 2ο λεπτό η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν φανερά ανέτοιμη σε μία εκτέλεση κόρνερ με παίκτη των γηπεδούχων ανενόχλητο να παίρνει κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι-το ότι κι αυτός αστόχησε δεν σημαίνει ότι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κάνει τη δουλειά τους.

• Παρεμπιπτόντως, στο πρώτο φιλικό στην Ιταλία επέστρεψε στις συνεπείς εμφάνιση ο Άμπι, που αμυντικά πήρε πολύ υψηλό βαθμό, έχοντας δίπλα του τον Κουτσίδη, που σε γενικές γραμμές τα κατάφερε σε άλλο ένα παιχνίδι, με εξαίρεση μία φάση στην οποία έχασε την εξωτερική και ο παίκτης του μπούκαρε στην περιοχή. Ένα θέμα με τους δύο αριστεροπόδαρους, τόσο με τον Άμπι, όσο και με τον Πιρόλα, είναι στις πάσες από πίσω είναι σαφώς κάτω από το επίπεδο του Κάρμο.

Τα δίδυμα Βέλντε-Ζέλσον και Ρέτσου-Πιρόλα στον Ολυμπιακό

• Και κάτι για τους γκολκίπερ: ο Αναγνωστόπουλος έχοντας παίξει τρία ημίχρονα είναι ο μοναδικός που δεν έχει δεχθεί γκολ! Μάλιστα, στο φιλικό με την Τερνάνα ήταν καλός σε δύο εξόδους με γροθιές, βγήκε έγκαιρα σε πάσα στην πλάτη της άμυνας και δεν αιφνιδιάστηκε σε μία αρκετά επικίνδυνη σέντρα σουτ.

• Ο Τζολάκης είναι ο μόνος που έχει στα…γάντια του δύο ημίχρονα κι ένα ολόκληρο 90λεπτο, με ένα γκολ παθητικό, από πέναλτι. Ο Μπότης έχει τρία ημίχρονα επίσης με ένα γκολ παθητικό, εκείνη τη ρουκέτα του Κινόνες των Αράβων. Κι ο Πασχαλάκης έχει παίξει λιγότερο απ΄ όλους, δύο ημίχρονα, έχοντας φάει από ένα γκολ τόσο από τον Άγιαξ, όσο κι από τους Άραβες. Λογικά θα πάρει αρκετό χρόνο απόψε η, στην Κύπρο μεθαύριο με τον Άρη Λεμεσού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x