Κώστας Νικολακόπουλος

Πράσινο από τον Ολυμπιακό στον Έσε για την Αργεντινή

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr τις εξελίξεις για το θέμα της παρουσίας του Έσε με την Εθνική Αργεντινής.

• H αίσθηση που έχω είναι ότι ο Ολυμπιακός τελικά θα δώσει άδεια στον Σαντιάγκο Έσε να πάει να παίξει με την Εθνική ομάδα της Αργεντινής (Κ23, συν 3 παίκτες άνω των 23) στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι μέσα στο καλοκαίρι.

• Φαίνεται ότι η επιθυμία του 22χρονου Αργεντίνου είναι να λάβει μέρος στη διοργάνωση κι ο Ολυμπιακός δεν θέλει να του πάει κόντρα, καθώς μέχρι στιγμής άλλωστε ο παίκτης δεν έχει δώσει την παραμικρή αφορμή-το αντίθετο είναι απολύτως επαγγελματίας. Παράλληλα, μία συμμετοχή του Έσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες μπορεί να του δώσει και υπεραξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, ειδικά αν η Αργεντινή πάει καλά. Και δείχνει ο (ομοσπονδιακός προπονητής και παλιός μεγάλος άσος) Χαβιέ Μασεράνο να πιστεύει ότι μπορεί να κτυπήσει η ομάδα του το χρυσό μετάλλιο.

• Να διευκρινίσω ότι ο Ολυμπιακός έχει δικαίωμα να αρνηθεί την πρόσκληση του Έσε από την Αργεντινή, όπως π.χ. έκανε η Πόρτο για τον δικό της αμυντικό χαφ, τον Βαρέλα. Κι όπως έκαναν κι άλλες ευρωπαϊκές ομάδες-όπως αντίθετα άλλες ευρωπαϊκές ομάδες, ακόμη και σπουδαίες, όπως η Μάντσεστερ Σίτι με τον Άλβαρες και η Μπενφίκα με τον Οταμέντι, επέτρεψαν τη συμμετοχή των δικών τους παικτών. Βέβαια, για να έχει νόημα η όλη συζήτηση πρέπει να επισημοποιηθεί πρώτα η κλήση του Έσε, όμως όλες οι πληροφορίες από το Μπουένος Άϊρες λένε ότι αυτό ακριβώς θα συμβεί.

• Προς το παρόν ο Έσε κάνει διακοπές, αφού έπαιξε πρώτα στα δύο φιλικά της Κ23 της Αργεντινής κόντρα στη Παραγουάη. Η Εθνική Αργεντινής δίνει πρώτο παιχνίδι στους Ολυμπιακούς Αγώνες στις 24 Ιουλίου, οπότε αν μη τι άλλο ο άσος του Ολυμπιακού θα ξεκουραστεί για τα καλά. Εξυπακούεται, από την άλλη, ότι θα χάσει όλη την προετοιμασία του Ολυμπιακού…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x