Κώστας Νικολακόπουλος

Παρηγοριά στον άρρωστο ή καταγραφή πραγματικότητας για τον Ολυμπιακό;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσπαθεί μέσα από τον sport-fm.gr να βρει την πραγματικότητα για τον Ολυμπιακό στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ…

***Έγραφα χθες ότι ο Ολυμπιακός επί Λεμονή έχει έναν τρόπο να κερδίζει αποτελέσματα εκτός έδρας στο Τσάμπιονς Λιγκ: «Eπειδή δεν μπορεί να κρατήσει ποτέ το μηδέν, σκόραρε τουλάχιστον δύο γκολ, σε Κορούνια, Βρέμη και Λάτσιο.

***Είδαμε και στη Λισαβώνα ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο όταν γίνεται πολλές φορές. Ο Ολυμπιακός ξανά δεν κράτησε το μηδέν και ξανά δεν πήρε αποτέλεσμα από την στιγμή που σκόραρε μόλις μία φορά και δη στο 86’. Το ερώτημα είναι πώς θα έφτανε στο γκολ, όταν το έχει δύσκολο στην ελληνική Λίγκα (πέντε γκολ σε πέντε ματς με Ατρόμητο, Λεβαδειακό, Ξάνθη, Αστέρα, Λαμία!)…

***Τέλος πάντων, για τον Ολυμπιακό φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ όπως αποδείχθηκε τα πάντα χάθηκαν ουσιαστικά από το 2ο κιόλας λεπτό της συμμετοχής του στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ! Όταν δηλαδή άνοιξε η Σπόρτινγκ το σκορ μέσα στο Καραϊσκάκη…

***Αλλά γενικά ο φετινός Ολυμπιακός δεν ήταν αυτό που λέμε «αρκετός» για το Τσάμπιονς Λιγκ. Φάνηκε ξεκάθαρα ακόμη και στα επόμενα παιχνίδια, που η ομάδα ήταν πιο συμμαζεμένη. Με τη Γιουβέντους άντεξε ως το 70’. Στη Λισαβώνα άντεξε ως το 40’. Στο Καμπ Νου το εύθραυστο 0-1 άντεξε ως το 60’. Μόνο για το 0-0 δηλαδή έδειχνε ικανός. Αλλά, μάλλον λογικά, το κράτησε μόνο σε ένα ματς, στο Καραϊσκάκη.

***Όταν δεν έχεις δουλεμένη επιθετικά ομάδα από το καλοκαίρι, όταν δηλαδή έπρεπε να την χτίσεις, αλλά ούτε και την εξτρά ποιότητα ατομικά από τη μέση και πάνω, λόγω των μεταγραφικών επιλογών σου, πώς θα επιβιώσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ; Μόνο με οργανωμένη άμυνα; Στην οποία άμυνα έχεις κατά βάση νέα παιδιά; Πολύ απλά δεν γίνεται. Και το είδαμε.

***Εδώ μιλάμε για μία διοργάνωση με τεράστιο βαθμό δυσκολίας. Λέμε για τον πρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακό που έχει μόνο ένα πόντο. Δείτε λίγο τις βαθμολογίες φέτος στη φάση των ομίλων.

***Έχουν μηδέν βαθμούς η πρωταθλήτρια Πορτογαλίας Μπενφίκα (Νο 11 στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ), η πρωταθλήτρια Βελγίου Άντερλεχτ κι η πρωταθλήτρια Ολλανδίας Φέγενορντ! Και να θυμίσω ότι στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ η Πορτογαλία είναι Νο 7, το Βέλγιο Νο 9, η Ολλανδία Νο 12 κι η Ελλάδα Νο 14. Ακόμη ότι ο Ολυμπιακός ήταν στον πιο δύσκολο όμιλο, ενώ η Άντερλεχτ σε όμιλο με τη Σέλτικ κι η Μπενφίκα σε όμιλο με Βασιλεία και ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

***Μήπως είδατε τι κάνει η πρωταθλήτρια Γαλλίας Μονακό; Δύο βαθμούς με το ζόρι, με τρεις ήττες εντός έδρας, εκ των οποίων οι δύο με τρία γκολ διαφορά (0-3 από Πόρτο και 1-4 από τη Λειψία)…Κι η Γαλλία είναι Νο 5 στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ. Η δε Μονακό πιο πάνω από τον Ολυμπιακό, Νο 23.

***Αποτελέσματα έχετε προσέξει; Σέλτικ-Παρί 0-5, Τσέλσι-Γκαραμπάγκ 6-0, Βασιλεία-Μπενφίκα 5-0, Σπαρτάκ-Σεβίλλη 5-1, Μάριμπορ-Λίβερπουλ 0-7, Παρί-Άντερλεχτ 5-0, Παρί-Σέλτικ 7-1, ΑΠΟΕΛ-Ρεάλ 0-6. Θα άντεχε ο φετινός ούτως η, άλλος γεμάτος προβλήματα Ολυμπιακός το σοκ από ένα τέτοιο σκορ, κάποια στιγμή σε αυτή τη διαδρομή του;…

***Παρηγοριά στον άρρωστο; Η, απλά καταγραφή της πραγματικότητας; Νομίζω. Εξ ου και δεν είμαι βέβαιος αν ο Ολυμπιακός ήταν «φοβισμένος» στα παιχνίδια του με τον Λεμονή η, απλά είχε επίγνωση της πραγματικότητας…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x