Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Τρεις κίτρινες χάρισε ο διαιτητής στον Ιταλό, μέχρι που τον άλλαξε από το ημίχρονο ο άλλος Ιταλός…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει μέσα από το sport-fm.gr τη διαιτησία στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Καλλιθέα.

· Ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κατέκτησε Κύπελλο Ευρώπης στο ποδόσφαιρο μέσω της χρήσης του VAR (βλέπε γκολ Ελ Κααμπί στα ημιτελικά με την Άστον Βίλα και στον τελικό με τη Φιορεντίνα) και τώρα προσπαθούν να του την πουν γιατί κέρδισε την Καλλιθέα με γκολ από χρήση VAR.

· Κατ΄ αρχάς η φάση δεν είναι καν οριακή για να ξεσηκωθεί ο όποιος θόρυβος. Είναι σαφές ότι ο Ελ Κααμπί πατάει τη μία γραμμή κι ο αμυνόμενος που τον καλύπτει πατάει την άλλη γραμμή. Κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν θέμα συζήτησης. Το γιατί υπάρχει, το ξέρουμε όλοι, αφού έτσι λειτουργούν τα πράγματα, γενικώς και όχι ειδικώς, στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

· Αν υπήρχε μία σοβαρότητα διαχείρισης της κατάστασης, θα υπήρχε άλλη επισήμανση για τη διαιτησία του αγώνα του Ολυμπιακού με την Καλλιθέα: η πολύ κακή εφαρμογή του πειθαρχικού ελέγχου από τον ρέφερι Ευαγγέλου. Ειδικά στο α΄ ημίχρονο η κατάσταση ξέφυγε, καθώς οι παίκτες των φιλοξενούμενων, με πρώτον τον Ντονάτι, αντιμετώπιζαν έτσι, με πολλά και αρκετά σκληρά φάουλ, την φανερή ανωτερότητα των γηπεδούχων.

· Για του λόγου το αληθές…

ΣΤΟ 20ο λεπτό ο Μερκάτι έκανε φάουλ για κάρτα στον Έσε κι ο Ευαγγέλου δεν σφύριξε καν το φάουλ.

ΣΤΟ 35ο λεπτό ο Μερκάτι έκανε φάουλ ελάχιστα έξω από την περιοχή στον Βέλντε. Η παράβαση υποδείχθηκε από τον Ευαγγέλου, όχι όμως η δεύτερη κίτρινη κάρτα, καθώς ο Ιταλός έπαιζε από το 31’ με κίτρινη, λόγω σκληρού φάουλ στον Βέλντε κοντά στην γραμμή του πλαγίου άουτ.

Ολυμπιακός:Τρεις κίτρινες χάρισε ο διαιτητής στον Ιταλό, μέχρι που τον άλλαξε στο ημίχρονο

ΣΤΟ 40ο λεπτό ο Ευαγγέλου χάρισε κίτρινη κάρτα στον Πασαλίδη για σκληρό φάουλ πάνω στον Ζέλσον.

ΣΤΟ 54ο λεπτό ο διαιτητής χάρισε κι άλλη κίτρινη κάρτα στον Ντιμπά επίσης για σκληρό φάουλ πάνω στον Ορτέγκα.

· Το κωμικό της ιστορίας, που στην αρχή ήταν κωμικό, γιατί μετά έγινε εκνευριστικό, ήταν η συμπεριφορά του Ιταλού προπονητή της Καλλιθέας Ντονάτι και των βοηθών του έναντι του διαιτητή σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος υπήρχαν διαμαρτυρίες από τα πρώτα λεπτά και η επιλογή του Ευαγγέλου να βγάλει απλά κίτρινες στον Ντονάτι και τον βοηθό του ήταν εντελώς επιεικής. Δεν μπορεί ένα τεχνικό επιτελείο σε ολόκληρο το α΄ ημίχρονο να διαμαρτύρεται, χαλώντας σε ένα βαθμό το παιχνίδι, και δη χωρίς να τρέχει τίποτα.

· Ο διαιτητής χάριζε συνεχώς κάρτες στους παίκτες της Καλλιθέας και δη στον Μερκάτι κι ο Ντονάτι έκανε τον κόσμο άνω κάτω στον πάγκο! Μην τρελαθούμε κιόλας. Τρεις κάρτες σε ένα ημίχρονο έπρεπε να πάρει ο Ιταλός αμυντικός χαφ! Μέχρι που ο συμπατριώτης του προπονητής τον άλλαξε στην ανάπαυλα κι έβαλε άλλο παίκτη, τον Ντιμπά!

· Λεπτομέρεια: οι κάρτες τελικά στο ματς, όπου τα φάουλ ήταν 10-17, ήταν μία για τον Ολυμπιακό και δύο για την Καλλιθέα, με τις δύο, στον Στάμενιτς και τον Μότοκ, να δίνονται στο 85’ για διαπληκτισμό τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x