Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: το φοβερό του Παναιτωλικού να μην τρώει γκολ στο ημίχρονο από τους μεγάλους μέσα στο 2024!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα για τον αγώνα του Ολυμπιακού το απόγευμα στο Καραϊσκάκη με τον Παναιτωλικό.

• Όταν βλέπεις ότι έχουν γίνει 16 παιχνίδια μεταξύ Ολυμπιακού-Παναιτωλικού κι ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει και τα 16 (τα 14 στο πρωτάθλημα), εικάζεις ότι οι «ερυθρόλευκοι» απόψε θα έχουν μία εύκολη αποστολή.

• Εγώ απλά θέλω να καταγράψω ότι από τις 16 νίκες του Ολυμπιακού επί του Παναιτωλικού, οι 11 έχουν επιτευχθεί με μεγάλη δυσκολία-είτε με ένα γκολ διαφορά, είτε με το παιχνίδι να είναι με ρευστό σκορ άλλοτε έως το 70ο -75ο λεπτό, ακόμη και έως το 90ο λεπτό.

• Επιπλέον ότι η ομάδα του Αγρινίου στις εννιά τελευταίες εξόδους της, στην περασμένη σεζόν είχε ένα εκπληκτικό αήττητο σερί, με τέσσερις νίκες και πέντε ισοπαλίες! Έστω με την υποσημείωση ότι αντίπαλοι του δεν ήταν κάποια από τις τέσσερις μεγάλες ομάδες. Στη φετινή σεζόν έχει μία έξοδο μακριά από το σπίτι, στην Τούμπα, χάνοντας 0-2 από τον ΠΑΟΚ, με το σκορ στο εύθραυστο 1-0 έως το 79ο λεπτό.

• Μία ακόμη παρατήρηση: ο Παναιτωλικός μέσα στο 2024 μπαίνει συνήθως πολύ καλά στα παιχνίδια του, ειδικά με τις μεγάλες ομάδες και είναι πραγματικά σπάνιο κάτι που έχει καταφέρει: πάει στο ημίχρονο με μηδέν παθητικό! Ήταν τις προάλλες 0-0 με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (τελικά έχασε 0-2), κέρδιζε 1-0 τον Ολυμπιακό στο Αγρίνιο τον Φλεβάρη (τελικά έχασε 1-2), κέρδιζε 1-0 και τον ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο λίγες ημέρες νωρίτερα (τελικά έχασε 1-3), ήταν 0-0 με τον ΠΑΟ στη Λεωφόρο τον Γενάρη (τελικά έχασε 1-2).

Ολυμπιακός: το φοβερό του Παναιτωλικού να μην τρώει γκολ στο ημίχρονο

• Προφανέστατα αυτό είναι και το αδύναμο σημείο της ομάδας του Πετράκη κόντρα στους μεγάλους, ότι ενώ καταφέρνει το εντυπωσιακό να μην δέχεται ούτε ένα γκολ, στο β΄ ημίχρονο πέφτει και πάντοτε χάνει, με αξιοπρέπεια και κερδίζοντας τις εντυπώσεις, αλλά χάνει. Βεβαίως, αυτό σημαίνει και κάτι άλλο: εάν μπορεί και καταφέρνει να κρατάει το μηδέν στο ημίχρονο, κάποια στιγμή θα το πάρει το αποτέλεσμα, θα του βγει, δεν θα χάνει πάντα με αυτή την συνθήκη. Ακόμη και…μαθηματικά δεν γίνεται.

• Από την άλλη, μπορεί κάποιος να υποστηρίξει ότι ίσως τα πράγματα γίνουν πολύ πιο εύκολα για μία μεγάλη ομάδα, αν πάει στο ημίχρονο προηγούμενη στο σκορ του Παναιτωλικού, αν και είναι κάτι θεωρητικό κάτι τέτοιο.

• Τέλος πάντων, θέλω να πω ότι με κάποιο τρόπο, ο Παναιτωλικός του Πετράκη έχει μία εικόνα ομάδας που έχει γίνει σκληρό καρύδι για τους μεγάλους, κάτι που το ένιωσε πολύ έντονα κι ο Μεντιλίμπαρ με το που είχε έρθει στον Ολυμπιακό, Φλεβάρη μήνα, όταν έχανε 0-1 στο Αγρίνιο έως το 72ο λεπτό και τελικά κέρδισε με 2-1 έχοντας τεράστια δυσκολία. Νομίζω δε ότι είναι κι αυτός ένας λόγος που τον κάνει να παρατάξει σήμερα το απόγευμα την καλύτερη ενδεκάδα του.

Ολυμπιακός: το φοβερό του Παναιτωλικού να μην τρώει γκολ στο ημίχρονο

• Ο Βάσκος δεν θέλει να ρισκάρει τίποτα, ξέροντας ότι πρώτον θα αποτελέσει ποδοσφαιρικό έγκλημα αν αποτύχει η ομάδα του να εκμεταλλευθεί από το αποτέλεσμα στο αποψινό ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΠΑΟ και δεύτερον θα βγάλει η ίδια τα μάτια της με τα ίδια της τα χέρια αν δεν κερδίσει το Αγρίνιο, ξέροντας ότι έχει την επόμενη αγωνιστική εκτός έδρας τον Άρη.

• Από την άλλη, μην υποτιμάμε το πιθανό 4 στα 4 του Ολυμπιακού. Ποτέ δεν είναι εύκολο να ξεκινήσεις με τέσσερις σερί νίκες. Τελευταία φορά, άλλωστε, το είχε κάνει πριν εννιά χρόνια, το 2015, αλλά τότε το ένα από τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια του, με τον Λεβαδειακό, το είχε παίξει στο ΟΑΚΑ, λόγω προβλήματος της έδρας των τυπικά γηπεδούχων.

• Διαιτητής θα είναι ο Βεργέτης, που θα σφυρίξει για πρώτη φορά στην καριέρα του τον Ολυμπιακό. Δυσκολεύομαι, κάπως, να κατανοήσω πώς ορίζεται ένας διαιτητής που είχε παίξει πριν δύο αγωνιστικές πάλι εκτός έδρας τον Παναιτωλικό, επίσης με μεγάλη ομάδα, στην ήττα του 0-2 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αλλά ας πούμε ότι ακόμη κι εμείς ψαχνόμαστε για τον τρόπο ορισμών του νέου αρχιδιαιτητή, του Λανουά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x