Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ποντένσε πρέπει να ηρεμήσει, 14 κίτρινες στον Ολυμπιακό ήταν μεγάλη υπερβολή

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει κάποια πράγματα στο sport-fm.gr για τον Ποντένσε με αφορμή την αποβολή του σε ένα φιλικό της Γουλβς.

· O Ποντένσε αποβλήθηκε σε χθεσινό φιλικό γιατί υπερασπίστηκε συμπαίκτη του στη Γουλβς, που έπεσε θύμα ρατσιστικής συμπεριφοράς από αντίπαλο παίκτη, της ιταλικής Κόμο.

· Εάν ήταν το συγκεκριμένο επεισόδιο προς κρίση, ίσως και να μην έπρεπε να πούμε και τίποτα. Εν έτει 2024 να γίνεται φιλικό παιχνίδι μεταξύ μίας αγγλικής και μίας ιταλικής ομάδας και να παρατηρούνται φαινόμενα ρατσιστικής συμπεριφοράς, είναι πραγματικά αξιοθρήνητο.

· Μόνο που μπορούμε να θυμηθούμε, ατυχώς, ουκ ολίγα περιστατικά την απερχόμενη σεζόν στα οποία ο Πορτογάλος άσος έβγαλε πολλά νεύρα, φορώντας, μάλιστα, την αγαπημένη του φανέλα, του Ολυμπιακού. Αποκορύφωμα ήταν η αποβολή του με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 78ο λεπτό στη Λεωφόρο, στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-2 στο φινάλε του πρωταθλήματος, που έκρινε τη δεδομένη χρονική στιγμή ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, για το Europa League.

· Ο Ποντένσε έσπασε κάθε ρεκόρ καρτών, φτάνοντας τις 12 (!) σε πρωτάθλημα και Ευρώπη σε αυτήν τη σεζόν, στην οποία, μάλιστα, πήγε και πολύ καλά στον Ολυμπιακό, με πολλά γκολ και πολλές ασίστ. Δεν είναι, δηλαδή, ότι δεν του πήγαιναν καλά τα πράγματα και είχε για αυτό νεύρα και έπαιρνε κάρτες. Και τέλος πάντων 12 κίτρινες και μία κόκκινη από άλλες δύο κίτρινες, άρα σύνολο 14, είναι τεράστια υπερβολή, όταν μιλάμε για εξτρέμ. Και δη εξτρέμ, που δεν μαρκάρει και σαν… τρελός!



· Από τις πολλές κίτρινες, ο Ποντένσε έχασε, μάλιστα, σπουδαία παιχνίδια του Ολυμπιακού, όπως για παράδειγμα τον πρώτο προημιτελικό αγώνα στο Conference εναντίον της Φενέρμπαχτσε στο Καραϊσκάκη. Και δέχθηκε κάρτες και στη ρεβάνς στην Κωνσταντινούπολη και στις άλλες ρεβάνς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Άστον Βίλα, ακόμη και στον τελικό με τη Φιορεντίνα, αλλά και στους αγώνες για το Europa League με τη Φράιμπουργκ και τη Γουέστ Χαμ, αλλά και σε τέσσερα ντέρμπι με ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ!

· Κατανοώ ότι ο Ποντένσε με τον τρόπο που παίζει τρώει παραπάνω κλοτσιές αντιδράει κλπ, αλλά όπως και να έχει δεν βγάζει απολύτως κανένα νόημα να τελειώνει μία σεζόν ένας εξτρέμ με 14 κίτρινες και δη να τις έχει πάρει στα πιο σημαντικά παιχνίδια. Ο Ντανιέλ πρέπει να ηρεμήσει…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x