· Είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός πήρε την απερχόμενη σεζόν πολλά σε γκολ κι ασίστ από τους επιθετικογενείς παίκτες του, ιδίως από τους Ελ Κααμπί, Ποντένσε, Φορτούνη, ενώ σε ένα βαθμό βοήθησαν τόσο ο Μασούρας, όσο κι ο Γιόβετιτς. Ακόμη κι αυτοί με την ακόμη μικρότερη συμμετοχή: ο Ζέλσον Μαρτίνς και ο Πεπ Μπιέλ έβαλαν από δύο γκολ κι έφτιαξαν από τέσσερα, ενώ ο Ελ Αραμπί πέτυχε έξι γκολ και έφτιαξε δύο κι ο Ναβάρο έβαλε πέντε τέρματα, έχοντας φτιάξει άλλο ένα.

· Εξίσου αλήθεια, όμως, είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν πήρε πολλά πράγματα στο επιθετικό κομμάτι, τόσο εκτελεστικά, όσο και δημιουργικά, από τους μέσους και τους αμυντικούς του, με τις εξαιρέσεις απλά να επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Για την ακρίβεια, έπαιρνε ως ένα σημείο της σεζόν πράγματα μόνο από τον Ρόντινεϊ, που προφανώς όμως δεν είχε αρκετά αποθέματα ενέργειας και στο τελευταίο τετράμηνο της σεζόν είχε στο ενεργητικό του μόλις μία ασίστ, την στιγμή κατά την οποία μέχρι τότε είχε τρία γκολ και οκτώ ασίστ!



· Κατά τα άλλα, από τους ακραίους μπακ ο Ορτέγκα έφτιαξε πέντε γκολ κι ο Κίνι τέσσερα, με τον Ισπανό όμως να σκοράρει και δύο γκολ. Ο δε Ρίτσαρντς είχε μία ασίστ. Κι από τους κεντρικούς αμυντικούς, ο Ρέτσος έβαλε ένα γκολ και δημιούργησε δύο, ενώ μία φορά σκόραρε ο Ντόη κι ένα γκολ δημιούργησε ο Μπιανκόν.

· Στη μεσαία γραμμή, ο Αλεξανδρόπουλος είχε τρία γκολ (συν τη δημιουργία άλλου ενός) και οι Όρτα, Τσικίνιο από δύο γκολ ο καθένας, με τον πρώτο να έχει φτιάξει δύο γκολ και τον δεύτερο άλλα τρία. Ο Ιμπόρα είχε ένα γκολ στο ενεργητικό του, όπως κι ο Καρβάλιο, με τον Πορτογάλο να έχει δημιουργήσει κι άλλα τρία γκολ.

· Τέλος, ο Έσε έβαλε ένα γκολ και δημιούργησε άλλα πέντε, ενώ ο Μαντί Καμαρά παίζοντας στο πρώτο μισό της σεζόν είχε δύο γκολ και δύο ασίστ. Και είχε και ο Τζολάκης μία ασίστ.



· Αν θέλουμε να κάνουμε έναν απολογισμό, ο Ρόντινεϊ ήταν μέσα σε 12 γκολ (3+9), ο Έσε σε 6 (1+5), ο Κίνι σε 6 (2+4), ο Τσικίνιο σε 5 (2+3), ο Ορτέγκα σε 5 (0+5) και ο Όρτα σε 4 (2+2).

· Και κάτι εντυπωσιακό: εφτά αντίπαλοι σημείωσαν αυτογκόλ υπέρ του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x