• Η ισοπαλία (0-0) του Ολυμπιακού στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα ήταν η πρώτη βαθμολογική απώλεια σε εκτός έδρας παιχνίδι του φετινού πρωταθλήματος για τους «ερυθρόλευκους».
• Δημιούργησε ένα προβληματισμό κι έφερε μία αρκετά σκληρή κριτική, θεωρητικά παραπάνω απ΄ ότι της αναλογούσε, με το σκεπτικό ότι ο Απόλλωνας είναι ουραγός της βαθμολογίας και η ομάδα του είχε κι ένα σωρό απουσίες.
• Από εκεί και πέρα, όμως, υπάρχει μία παράμετρος πάρα πολύ σημαντική, την οποία πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας: ο Ολυμπιακός με τον Μαρτίνς στον πάγκο σε κάθε πρωτάθλημα κάνει δύο γκέλες μακριά από το Καραϊσκάκη. Όπου γκέλες σημαίνει απώλεια βαθμών από αντίπαλο που δεν είναι στους βασικούς του αντιπάλους (βλέπε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, Άρη).
• Στην πρώτη σεζόν του Μαρτίνς ο Ολυμπιακός είχε ήττα 0-1 από τον ΟΦΗ κι ισοπαλία 1-1 στην Ξάνθη.
• Στη δεύτερη σεζόν του Μαρτίνς ο Ολυμπιακός είχε τρεις ισοπαλίες, μία 1-1 στον Πανιώνιο και δύο 0-0 στο Βόλο και στην Ξάνθη
• Στην τρίτη σεζόν του Μαρτίνς ο Ολυμπιακός είχε επίσης δύο ισοπαλίες, 1-1 στα Γιάννινα (στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος) και 0-0 στην Τρίπολη με τον Αστέρα (στα πλέι οφς)
• Όταν λοιπόν ο Ολυμπιακός έχει κάθε χρόνο, επί τρία χρόνια, δύο-τρεις απώλειες εκτός έδρας με μικρομεσαίους του πρωταθλήματος, δεν πρέπει να μας εκπλήσσει που είχε αυτή την γκέλα με τον Απόλλωνα…Μέχρι τώρα είχε μόνο διπλά (με ΠΑΣ, Αστέρα, Ατρόμητο, ΟΦΗ, Παναιτωλικό, Λαμία), αλλά ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα είχε και στραβοπάτημα, αφού αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο.
• Κι αν θέλετε να πάμε ένα βήμα παραπέρα, ο Ολυμπιακός θα έχει τουλάχιστον άλλο ένα στραβοπάτημα μακριά από το Καραϊσκάκη με κάποια από τις μικρομεσαίες ομάδες! Πάντοτε με την ίδια λογική, ότι επί μία ολόκληρη τριετία με τον Μαρτίνς είχε συμβεί το ίδιο πράγμα. Τα δε υπόλοιπα εκτός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού με τέτοιους αντιπάλους είναι με Βόλο, Ιωνικό και με ΟΦΗ η, ΠΑΣ στα πλέι οφς.
• Μας αρέσει, δεν μας αρέσει θα πρέπει να αποδεχθούμε ότι ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς έχει τα καλά του (σαφώς πολύ περισσότερα), αλλά έχει και τα…λιγότερο καλά του η, αν θέλετε τα άσχημα του.
• Υπήρξε σεζόν, κι όχι στο πολύ μακρινό παρελθόν, αλλά στο 2012-13, με την ομάδα μάλιστα να έχει κι αλλαγή προπονητή (Ζαρντίμ μέχρι Γενάρη και στη συνέχεια Μίτσελ), και δεν είχε την παραμικρή απώλεια σε τέτοια ματς για τα οποία συζητάμε! Είχε 11 διπλά με Βέροια, ΠΑΣ, Ατρόμητο, Πανιώνιο, Λεβαδειακό, Πανθρακικό, Αστέρα, Ξάνθη, ΟΦΗ, Κέρκυρα, Πλατανιά! Χωρίς την παραμικρή απώλεια.
• Κι ακόμη πιο κοντά, στο 2015-16, με τον Μάρκο Σίλβα στον πάγκο, ο Ολυμπιακός είχε επίσης 11 διπλά (με Λεβαδειακό, Ξάνθη, Ατρόμητο, Βέροια, Πανθρακικό, Καλλονή, Πανιώνιο, ΠΑΣ, Αστέρα, Ηρακλή, Παναιτωλικό), με μοναδική απώλεια μία ισοπαλία (1-1) στον Πλατανιά.
• Από την άλλη, πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι σε εκείνα τα πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός δεν είχε προηγουμένως το «φορτίο» των προκριματικών αγώνων του καλοκαιριού που έχει αυτά τα χρόνια για το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ. Δεν είναι εύκολο, δηλαδή, να γίνει μία πειστική σύγκριση.
• Εκείνο στο οποίο θα πρέπει να σταθούμε είναι ίσως άλλο: το κοινό σημείο και στις οκτώ αυτές απώλειες του Ολυμπιακού με ομάδες τύπου Απόλλωνα, ΟΦΗ, Ξάνθης, Βόλου, Πανιώνιου, ΠΑΣ, Αστέρα. Και στα οκτώ αυτά παιχνίδια η ομάδα του Μαρτίνς είχε τραγικό ενεργητικό, μόλις τρία γκολ (τρεις ισοπαλίες 1-1)! Στα υπόλοιπα πέντε παιχνίδια έμεινε στο μηδέν! Με συνέπεια τέσσερις λευκές ισοπαλίες και μία ήττα 0-1.
• Με την εξήγηση του φαινομένου να είναι ολοφάνερη: όταν σε οκτώ εκτός έδρας τέτοια παιχνίδια έχεις βάλει μόνο τρία γκολ, πώς είναι δυνατόν να έχεις πολύ μεγαλύτερες αξιώσεις από εφτά ισοπαλίες και μία ήττα;…
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.