• Ο ανταγωνισμός για μία θέση στην ενδεκάδα μόνο καλό μπορεί να φέρει. Το βλέπουμε ήδη στον Ολυμπιακό με την περίπτωση του Ρόντινεϊ.

• Ο Βραζιλιάνος εδώ κι ενάμιση χρόνο «έπαιζε μόνος του» στο Ρέντη. Αυτό που λέμε, είχε πάρει τη φανέλα σπίτι. Φέτος, όμως, τα πράγματα δεν είναι ίδια. Με την απόκτηση του Κοστίνια υπάρχει ανταγωνισμός για τη θέση του δεξιού μπακ. Δεν είναι της κλάσης του Ρόντινεϊ ο Πορτογάλος, όμως έχει τη δική του αξία, τα δικά του χαρακτηριστικά και τέλος πάντων είναι ένας κανονικός ακραίος μπακ, που θα διεκδικήσει τη θέση.

Ολυμπιακός: Πώς ο Κοστίνια κάνει καλό και στον Ρόντινεϊ!

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό: ο Κοστίνια κάνει τον Ρόντινεϊ «να το σκεφτεί δύο φορές». Γιατί ξέρει ότι ακριβώς θα έχει ανταγωνισμό από τον Πορτογάλο. Έτσι, για παράδειγμα τον είδαμε στην Κύπρο, σε ένα παιχνίδι που η ομάδα ήταν άλλοτε σούπερ κι άλλοτε θλιβερή, αυτός το πάλευε πάντα. Δεν λέω ότι έλαμψε με την απόδοση του, ωστόσο είχε προσπάθεια και αμυντική και επιθετική, χωρίς χοντρά λάθη.

• Θα μπορούσε να κάνει καλύτερες σέντρες στις προωθήσεις του, όμως γενικά επιτέθηκε αρκετά καλά, πάσαρε με επιτυχία, μπούκαρε και από εκεί και πέρα ήταν μάλλον ο μοναδικός αμυντικός που είχε μία διάρκεια στις προσπάθειες του. Έκοψε, χαμηλά, ακόμη και ψηλά…κάλυψε…καθάρισε κόρνερ…ανέκτησε μπάλες…και είχε και μία σωτήρια επέμβαση προς το τέλος του αγώνα…

• Φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού, καθότι 3ος στην ιεραρχία τη φετινή σεζόν, ο Ρόντινεϊ έβγαλε μία σταθερότητα σε ένα φιλικό τεστ που μόνο σταθερό δεν βρήκε τον Ολυμπιακό. Και επιβεβαίωσα την εξ αρχής εκτίμηση μου ότι η παρουσία του Κοστίνια μπορεί να τον βοηθήσει και να τον ανεβάσει. Σε μία σεζόν, στην οποία, μην ξεχνάμε, λήγει στο τέλος της το συμβόλαιο του.

Ολυμπιακός: Πώς ο Κοστίνια κάνει καλό και στον Ρόντινεϊ!

• Κατά τα άλλα, ο Κοστίνια, όπως είδαμε και στο φιλικό με τη Νότιγχαμ, έχει καλές αντιδράσεις σε επεμβάσεις ψηλά και όταν κάνει focus οι σέντρες του και γενικά οι πάσες του μπορεί να εξελιχθούν σε πολύ επικίνδυνες για τον αντίπαλο, όμως μπορεί από το πουθενά να δώσει την μπάλα στον αντίπαλο και γενικά πρέπει να βρει ένα τρόπο να γίνει πιο προσεκτικός στον τρόπο παιχνιδιού του, ειδικά όταν επιτίθεται. Αν μη τι άλλο, πάντως, κάνει δουλειά σε όλη την πλευρά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x