· Όταν βάζεις 18 γκολ σε οκτώ φιλικά (τα τέσσερα πολύ δυνατά και τα άλλα τέσσερα από αρκετά έως κάπως δυνατά), πρέπει σε γενικές γραμμές να είσαι ευχαριστημένος στο επιθετικό κομμάτι σου.

· Η αναφορά φυσικά για τον Ολυμπιακό, που δεν σκόραρε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του μόνο στο πρώτο του φιλικό (0-1 από τον Άγιαξ), ενώ στα υπόλοιπα εφτά σημείωσε από ένα έως τέσσερα γκολ, με ένα μέσο όρο 2,5 γκολ ανά παιχνίδι.

· Οι παίκτες που ξεκάθαρα ξεχώρισαν στο σκοράρισμα ήταν ο Ζέλσον με πέντε γκολ κι ο Βέλντε με τρία, με το Νορβηγό να έχει και τρία δοκάρια, παίζοντας λιγότερο από…δυόμισι φιλικά! Κι ο Πορτογάλος, όμως, θα μπορούσε να σκοράρει περισσότερο, καθώς είχε τουλάχιστον τέσσερις καθαρές ευκαιρίες για γκολ.

Ολυμπιακός: Ποιοι τα βάζουν, ποιοι τα χάνουν, ποιοι τα φτιάχνουν και οι…άτυχοι!

· Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχουν άλλοι να έχουν διακριθεί σε αυτό το κομμάτι, ίσως λίγο ο Ρόντινεϊ, καθώς πέτυχε δύο γκολ (το ένα με πέναλτι) και είχε και ένα δοκάρι, ενώ από ένα γκολ σημείωσαν οι Τσικίνιο, Μασούρας, Μπιέλ, Άμπι και οι νεαροί Μουζακίτης, Μπακούλας, Κουτσίδης κι ο Παπακανέλλος, με την ατυχία να έχει και δύο δοκάρια.

· Ο Μασούρας ήταν μακράν ο παίκτης του Ολυμπιακού με τις περισσότερες τελικές, πραγματικά επικίνδυνος, αλλά και ο πιο άστοχος, χάνοντας οκτώ (!) ευκαιρίες κι έχοντας κι ένα δοκάρι. Αρκετές ευκαιρίες (τέσσερις) έχασε κι ο Μπιέλ. Και από δύο οι Βέλντε και Τσικίνιο.

· Μπορεί κάποιος, εύκολα, να παρατηρήσει ότι δεν σκόραρε ούτε μία φορά σέντερ φορ! Κι αν ο Ελ Κααμπί έπαιξε μόλις 20 λεπτά λόγω τραυματισμού, ο Γιάρεμτσουκ είχε σχεδόν δύο 90λεπτα κι ο Κωστούλας ήταν από τους πιο βασικούς όλου του ρόστερ στα φιλικά, αλλά και αρκετά άστοχος (τέσσερις ευκαιρίες). Πάντως, κι ο Ουκρανός έχασε άλλες τρεις, ο δε Μαροκινός πρόλαβε να χάσει κι αυτός μία. Ποιος ξέρει, μπορεί να αρχίσουν οι φορ να σκοράρουν στα επίσημα!

Ολυμπιακός: Ποιοι τα βάζουν, ποιοι τα χάνουν, ποιοι τα φτιάχνουν και οι…άτυχοι!

· Κατά τα άλλα, στο δημιουργικό κομμάτι δεν υπάρχουν ιδιαίτερες διακρίσεις. Ο Μασούρας έφτιαξε τέσσερα γκολ (τα τρία όμως σε ένα παιχνίδι), ενώ από δύο γκολ έφτιαξαν οι Ορτέγκα, Βέλντε και Ντόη (επίσης σε ένα παιχνίδι) κι από ένα γκολ έφτιαξαν οι Τσικίνιο, Ρόντινεϊ, Κοστίνια, Γιάρεμτσουκ και οι νεαροί Κωστούλας και Παπακανέλλος.

· Άτυχοι, λόγω αδυναμίας των συμπαικτών τους να σκοράρουν, ήταν οι Τσικίνιο και Μπιέλ που πέρασαν τέσσερις ασίστ, χωρίς όμως να γίνουν γκολ. Όπως και οι Μουζακίτης, Ζέλσον με τρεις τέτοιες ασίστ, οι Μασούρας, Μπακούλας με δύο και οι Κουτσίδης, Μπιανκόν, Παπακανέλλος, Ορτέγκα, Κωστούλας, Αποστολόπουλος, Ρόντινεϊ, Ντόη, Βέλντε με μία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x