Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Ο πληθωρικός Ντόη, η επιστροφή στα γκολ για Ρόντι, Μασούρα και η σωστή αλλαγή Μπιανκόν-Στάμενιτς

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για το Βόλος-Ολυμπιακός, εστιάζοντας κυρίως σε κάποιους παίκτες του Μεντιλίμπαρ.

• Τελικά η πρεμιέρα του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα ήταν ίδια με την περσινή, κι ας ήταν τότε το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη.

• Να σας θυμίσω ένα θεωρητικά εύκολο παιχνίδι, με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό, που έγινε ακόμη πιο εύκολο με την αποβολή παίκτη της ομάδας των Σερρών από το 4ο μόλις λεπτό. Κι όμως ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ μόλις στο 63ο λεπτό και κλείδωσε το τρίποντο πολύ αργά, στο 87’ με πέναλτι. Κάπως έτσι και χθες, στο Βόλο, η τοπική ομάδα, ενώ μάλιστα έχανε από το 13’, βρέθηκε να παίζει με παίκτη λιγότερο από το 32’, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» έπρεπε να φτάσουν στο 73’ για να κάνουν ένα δεύτερο γκολ και να κλειδώσουν τη νίκη.

Παρεμπιπτόντως, και τότε, όπως και χθες, διαιτητής ήταν ο Θεσσαλονικιός Παπαδόπουλος, με τη διαφορά ότι στο Ολυμπιακός-Πανσερραϊκός είχε χρειαστεί τη βοήθεια από το VAR για να δώσει την απευθείας κόκκινη κάρτα, ενώ χθες πήρε μόνος του την σκληρή για τον Βόλο, αλλά σωστή απόφαση. Με την ευκαιρία: δύο φορές η επόπτης Κομισοπούλου λάθεψε σε υποδείξεις οφσάιντ στον Βέλντε και στον Τσικίνιο, αλλά στάθηκε τυχερή γιατί και στις δύο περιπτώσεις οι «ερυθρόλευκοι» κυνηγοί δεν σκόραραν.

• Απλά σκέφτομαι μήπως αυτή ακριβώς η αποβολή έκανε χειρότερο, παρά καλύτερο χθες τον Ολυμπιακό. Γιατί στο ξεκίνημα του αγώνα η ομάδα του Μεντιλίμπαρ δεν έπαιζε σε τόσο χαμηλές στροφές. Εξ ου ήρθε και το γκολ και υπήρξε μία πιο έντονη πίεση στην αντίπαλη ομάδα. Μετά την κόκκινη στον Βιγιαφάνιες, ήταν σαν να μην πήγε ποτέ το πόδι στο γκάζι.

Τέλος πάντων, ας περιμένουμε να δούμε τον Ολυμπιακό και στα άλλα δύο θεωρητικά παρόμοιας φύσης παιχνίδια του, με την Καλλιθέα και τη Λαμία, πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω Εθνικών ομάδων, ώστε να έχουμε μία πιο ασφαλή εικόνα.



Κατά τα άλλα, από τον χθεσινό Ολυμπιακό μπορούμε, μεταξύ άλλων, να διακρίνουμε την πληθωρική παρουσία του Ντόη, που έπαιξε 57 λεπτά αμυντικός χαφ και άλλα 38 (στο 95’ σφύριξε τη λήξη ο διαιτητής) δεξιός στόπερ. Με επιτυχία και στις δύο θέσεις, που άλλωστε τις ξέρει καλά.

• Ο νεαρός άσος δικαίωσε την επιλογή του προπονητή του να τον συνεχίσει στην αρχική ενδεκάδα από τα φιλικά και δη στην ίδια θέση, του κόφτη, καθώς έδωσε ανασταλτικά ουκ ολίγες λύσεις, με τον δυναμισμό που τον διακρίνει, αλλά και πέρασε αρκετές σωστές πάσες, ενώ βρέθηκε μία φορά και σε θέση να σουτάρει ερχόμενος σαν τρέιλερ από τον άξονα. Είναι κρίμα, πάντως, να συνεχίζει να κρατάει παραπάνω την μπάλα απ΄ ότι πρέπει και να την χάνει, ενώ όταν παίζει γρήγορα και με τη μία είναι μια χαρά. Στη συνέχεια, ως στόπερ έκανε χωρίς πρόβλημα τη δουλειά, συνδυάζοντας την και με καλά ανοίγματα προς τον Ρόντινεϊ, για να φύγει μπροστά ο Βραζιλιάνος.

• Κι επειδή η αναφορά στον δεξιό μπακ του Ολυμπιακού: η «τριβή» των γκολ στα φιλικά (τόσο με πέναλτι στο 1-1 με τη Ρόμα, όσο και στο 2-2 με τους Άραβες του Μίτσελ), τον βοήθησε προφανώς και τον είχε ζεστό χθες, με συνέπεια να πετύχει το πρώτο γκολ, με ένα αριστερό ωραίο σουτ. Ήταν το πρώτο του σε επίσημο παιχνίδι μετά τον περασμένο Γενάρη παρακαλώ, στο Άρης-Ολυμπιακός 1-2 (με πέναλτι εκεί).

• Αν δε πέρασαν εφτά μήνες για να σκοράρει ο Ρόντι, που είναι κι αμυντικός, πέρασαν άλλοι έξι και πλέον μήνες για να σκοράρει ο Μασούρας, επί σειρά ετών ένας εκ των δύο-τριών πρώτων σκόρερ της ομάδας. Του ήταν αρκετά τρία λεπτά για να ανοίξει λογαριασμό, έχοντας και τη βοήθεια της τύχης, καθώς η μπάλα βρήκε και το σώμα αμυνόμενου, αλλάζοντας λίγο πορεία. Το σουτ, όμως, ήταν πραγματικά καλό, για να επιβεβαιωθεί ότι καλύτερα τελειώνει φάσεις με τη μία, απ΄ όποια θέση κι αν είναι, παρά κοντρολάροντας και πλασάροντας.

Ολυμπιακός: Ο πληθωρικός Ντόη, η επιστροφή στα γκολ για Ρόντι, Μασούρα και η σωστή αλλαγή

Κατά τα άλλα, ήταν πολύ εύστοχη η αλλαγή του Μεντιλίμπαρ στο 57’, να περάσει έξω τον Μπιανκόν και να περάσει από τον πάγκο τον Στάμενιτς (στη μεσαία γραμμή), με οπισθοχώρηση του Ντόη στα στόπερ. Πολύ απλά διότι ο Γάλλος μόνο ασφάλεια δεν έδινε στην άμυνα με την επιπολαιότητα που τον διακρίνει. Γιατί είναι καλές οι πάσες από πίσω, όμως ο στόπερ πρωτίστως πρέπει να βγάζει μία σιγουριά. Κι ο Μπιανκόν το έκανε μόλις μία φορά, κάνοντας καλή άμυνα, δύο λεπτά πριν βγει.

Τη μία φορά κάνει φάουλ χωρίς κανένα λόγο πλάγια αριστερά και βάζει τον Βόλο στην περιοχή του Τζολάκη…Τη δεύτερη φορά βγαίνει πρώτος στη φάση, κόβει και τελικά δίνει πάσα σε αντίπαλο…Την τρίτη φορά ξανά χωρίς λόγο κόβει με το χέρι έξω από την περιοχή, παίρνοντας κίτρινη και δίνοντας φάουλ στον Βόλο σε εξαιρετική θέση για απευθείας σουτ…

Ειλικρινά θεωρώ ότι ο Μεντιλίμπαρ δεν τον έβγαλε τόσο επειδή έπαιζε με κίτρινη από το 53’, αλλά γιατί πολύ απλά δεν έμεινε ευχαριστημένος από την εικόνα του και δη από τα λάθη του. Μία εμφάνιση ως συνέχεια εκείνης του Μπιανκόν στο Άρης Λεμεσού-Ολυμπιακός 2-4…Λες και εκείνο το καλό παιχνίδι του με τη Ρόμα αποδεικνύεται εξαίρεση παρά κανόνας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x